Sinds een tijdje verkoop ik vintage kleding en heb ik onze studeerkamer omgetoverd tot mijn werkkamer voor m’n vintage shopje. Hier staat dan ook een rek vol met vintage kleding en alle andere benodigdheden die ik gebruik bij het runnen van m’n instashop. Ook het fotograferen van de kleding doe ik in deze ruimte, evenals het inpakken van alle pakketten. Je leest het al; ik ben sinds een tijdje veel meer in de werkkamer te vinden. Eén belangrijk ding ontbrak hier nog: een speaker om mijn muziek te luisteren. Dat is inmiddels opgelost met dank aan Coolblue. Zij vroegen mij namelijk om de Google Nest Audio Chalk te testen. Ik vertel je vandaag wat ik van deze smart speaker vind.

Als je m’n blog vaker leest, weet je misschien dat ik regelmatig een toffe samenwerking met Coolblue heb. Het grappige is dat zij mij tegenwoordig ook goed lijken te kennen. Dit keer kreeg ik dan ook een mailtje “of de Google Nest Audio Chalk niet een heel goede toevoeging zou zijn aan m’n nieuwe vintage kleding kantoor”. Goed gezien Coolblue, want ik luister de hele dag muziek en dat deed ik tijdens het werken boven dus steeds via m’n laptop of telefoon. Niet echt denderende geluidskwaliteit en gewoon ook niet heel handig. Deze Google speaker was dan ook meer dan welkom en sinds het moment dat ie er is, gebruik ik hem heel fanatiek.

Bediening met je stem

Even een paar weetjes over de Google Nest Audio Chalk. Dit is namelijk niet zomaar een speaker, maar een slimme versie die voorzien is van de Google Assistent. Aan deze Google Assistent kun je van alles vragen en hij (of zij) herkent 6 verschillende stemmen (dus van je hele gezin). Je verbindt hem heel makkelijk via Wifi of Bluetooth met je telefoon of tablet. Ik moest alleen even de Google Home app downloaden op m’n telefoon, een paar opdrachten met m’n stem geven en toen kon ik al aan de slag.

Pakketjes inpakken met m’n Google Assistent

Ik dacht eerlijk gezegd dat ik helemaal niet perse zo’n “smart” speaker nodig zou hebben. Waarom zou je een apparaat met je stem bedienen, als je ook gewoon op een knopje kunt drukken? Nou, dat bleek toch best handig te zijn! Op dinsdag pak ik bijvoorbeeld vaak de pakketten in van de vintage sale. Dit is altijd best een klusje en ik heb dan een tijdlang m’n handen vol aan dozen inpakken, kleding vouwen, linten strikken, kaartjes schrijven en verzendlabels aanmaken. Tussendoor roep ik dan even een commando naar m’n Google Assistent en kan ik gewoon doorwerken terwijl de Google Nest m’n favoriete nummer opzet, het volume aanpast of een nummer doorspoelt. Love it!

Google Nest Audio Chalk
De Google Nest Audio Chalk in mijn werkkamer.

Vintage muziek op een moderne manier

Ik heb trouwens sinds een tijdje wel een speciale Spotify playlist voor deze “pakketjes-inpak-dinsdagen”. Dit is een soort verzameling van m’n favoriete “vintage” liedjes, met name uit de jaren 70. Het zijn liedjes waar ik lekker vrolijk van word en dat wil je toch tijdens dit soort klusjes? De playlist heet ook “Pakketjes Inpakken”, dus zo gauw ik aan de slag ga, roep ik tegen m’n speaker “Hey Google, zet playlist Pakketjes Inpakken aan!”. Ik mag dan van veel dingen van vroeger houden (kleding, interieur en muziek), maar tegen een beetje hedendaags comfort zeg ik zeker geen nee.

Vragen die ik mijn assistent stel

Natuurlijk kun je met zo’n Google Assistent niet alleen je Spotify bedienen, maar kun je er nog talloze dingen aan vragen. Van totaal onzinnige dingen als “ben ik knap?” tot aan meer nuttige vragen als “wat wordt het weer?”. Die laatste is trouwens ook nog wel een handige toevoeging aan m’n dinsdagen. Laatst had ik namelijk echt een enorme berg pakjes ingepakt en vroeg me al ernstig af hoe ik die ging vervoeren in m’n auto. Op zich kan het dak open, want ik heb een cabrio, maar ja dan moet het wel droog zijn. Uiteindelijk ging het keihard regenen en heb ik de pakketjes af laten halen door de bezorgdienst. Ik had echt even geen zin om door de hoosbuien meermaals met dozen van en naar m’n auto te sjouwen. Met de Google Assistent kan ik dit al zien aankomen, want tijdens het inpakken vraag ik meteen even tussendoor “Hey Google, wat wordt het weer?”.

Conclusie

Kortom, ik ben fan van m’n smart speaker en geniet lekker van m’n vintage muziek tijdens het werken. De geluidskwaliteit is prima, zeker voor zo’n kleine speaker. Hij past daarom ook in elke ruimte. De Google Nest Audio Chalk is verkrijgbaar in het zwart en in het lichtgrijs. Ik ging voor een zwarte, omdat die het mooist inblendt met de kleuren die ik voor de werkkamer heb gekozen. De speaker is erg betaalbaar en je kunt hem ook koppelen met je andere smart speakers (als je die al hebt). Best handig om zo in verschillende ruimtes in huis tegelijk naar je favoriete muziek te kunnen luisteren.

Oh en als je nog een leuk Google commando weet die ik zeker moet proberen, laat het me dan weten!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!