fbpx

Getest: eve Sleep matras

 • eve Sleep matras

Of ik op mijn blog een review van het eve Sleep matras wilde schrijven? Ja zeker! Een nieuw matras uitzoeken, vind ik namelijk best lastig. Je kunt natuurlijk in de winkel gaan proefliggen, maar dat is slechts een momentopname. Online een matras bestellen leek mij dus helemaal onbegonnen werk te zijn. Maar niks is minder waar met het eve Sleep matras. Een revolutionair matras dat je gewoon online bestelt. Hoe dat bevalt? Dat vertel ik je in dit artikel.

 

100 nachten testen

Toen ik hoorde dat ik het eve Sleep matras mocht gaan testen, was ik meteen super enthousiast. Ons oude matras was namelijk best wel aan vervanging toe en zoals ik net al noemde, vind ik het uitzoeken van een matras best een opgave. Ik had van tevoren nooit bedacht dat ik ooit een matras online zou gaan bestellen. Inmiddels ben ik erachter dat het online bestellen van een nieuw matras juist onwijs handig is. Bij eve Sleep kun je namelijk 100 nachten proefslapen op je nieuwe matras. Zo kun je het matras dus veel beter testen dan tijdens een kort moment in de winkel. Bevalt ie toch niet? Dan wordt het matras gewoon weer bij je thuis opgehaald. Ideaal toch?

Een matras in een doos

Het matras werd door de bezorger in een enorme doos bij mij thuis afgeleverd. Best een zwaar pakket, dus ik kreeg hem zelf niet naar boven getild. Vriend lukte het ‘s avonds wel en toen kon het uitpakken beginnen. Het matras zit opgerold in een plastic verpakking. Zo gauw je deze openmaakt, krijgt het matras zijn uiteindelijke vorm en na een aantal uur kun je er echt op slapen. Wat meteen opviel, is dat het matras een stuk dikker is dan ons oude matras. De cover kun je er gemakkelijk afritsen en zelfs wassen in de wasmachine. Superhandig en iets wat ons oude matras niet had.

 

Slapen met Eve Sleep

Hoe het matras ligt? Hier kan ik kort over zijn: heerlijk! Eigenlijk had ik verwacht dat ik zou moeten wennen aan een nieuw matras. Dat was helemaal niet zo. Ja, met in bed stappen moet ik even wennen aan het feit dat m’n bed opeens een stuk hoger is. Maar ik lag direct lekker en merkte niks van het feit dat ik opeens een nieuw matras had. Dit lijkt me een heel goed teken. Eve is een traagschuim matras met een speciaal lagensysteem. Het matras biedt een fijne ondersteuning, waarbij je niet te ver erin zakt. Lekker stevig, maar niet hard dus. Ik las dat het matras ook een verkoelende toplaag heeft en daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar voor de zomermaanden. Voor nu heb ik hem nog even gecombineerd met m’n elektrische deken 😉

eve Sleep matras

 

Conclusie

Zoals je wel merkt, ben ik erg enthousiast over eve Sleep. Vooral het feit dat je het matras makkelijk bestelt en weer terug kunt sturen als het toch niet bevalt, vind ik een enorm pluspunt. Ik ga het matras zelf zeker houden overigens, want ik slaap als een roosje!

 

2018-03-17T10:58:38+01:0018-03-2018|Shopping|4 Comments

4 Comments

 1. Martijn 28 maart 2018 at 19:52 - Reply

  Goed dat-ie je zo goed bevalt. Ik heb de site van Eve bekeken vanwege jouw post en ondanks alle mooie plaatjes vond ik dat er erg weinig echte info op stond. Matrassen zijn er vaak in verschillende harde en zachte varianten, maar deze is er alleen in 1 hardheid als ik het goed begrijp..
  Gelukkig blijken ze het matras ook bij de Bijenkorf in Rotterdam te hebben, dus ik kon ‘m zelf even uitproberen en hij ligt inderdaad lekker. Dus wel iets om te onthouden als ik zelf aan een nieuw matras toe ben.
  Nu vroeg ik me nog wel af: hoe bevalt-ie als je allebei nogal in gewicht verschilt? Juist omdat je m niet zoals veel andere merken kunt afstemmen op je gewicht?
  En heb jij ook de topper en/of de kussens die ze ook schijnen te verkopen?
  Ben vooral benieuwd of-ie echt duurzaam is zoals de eve site belooft. Als je er echt minimaal 8 jaar mee kunt doen zonder dat je in een kuil ligt, zou het heel mooi zijn natuurlijk.

  • styledbysabine 28 maart 2018 at 22:51 - Reply

   Klopt, er is inderdaad maar één variant. Ik ben er tevreden over maar kan me voorstellen dat er ook mensen zijn voor wie dit niet geschikt is. Wat wel heel prettig is, is dat je het dus echt 100 nachten kunt testen. Partner en ik zijn allebei erg licht van gewicht dus ik weet niet hoe het zit als er een groot verschil is of als je misschien juist zwaarder bent. Al met al het proberen waard denk ik.

 2. Anna 1 augustus 2018 at 15:28 - Reply

  Ik ben mij aan het orienteren omdat ik echt een nieuw matras nodig heb. Nu kwam ik dit artikel via Google tegen, en je blog ziet er goed uit. Ik wilde naar de website gaan maar volgens mij gaan ze stoppen want ze nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

  • styledbysabine 1 augustus 2018 at 15:53 - Reply

   Hi Anna, goed dat je het meldt, want dit wist ik nog niet. Ik zie het nu ook op de website. Succes met de zoektocht naar een nieuw matras! (overigens ben ik nog steeds tevreden met mijn Eve Sleep)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
kilim badmat
5x toffe badmatten

Recent was ik op zoek naar een nieuwe badmat. Natuurlijk bedoel ik dan niet zo'n suffe basic mat in één...

Sluiten