Toen we onze nieuwe Samsung The Frame tv kregen, was het ook tijd voor een nieuw tv-meubel. De zoektocht was best lastig, zeker omdat ik er niet al teveel geld aan wilde spenderen. Uiteindelijk kwam ik uit bij de tv-meubels van online winkel VidaXL. Deze zijn opvallend goedkoop en er is veel keuze. Ik bestelde een tv-meubel en vertel je vandaag mijn bevindingen.

Bestellen is een eitje

De webshop van VidaXL staat echt vol producten. Van meubels tot aan huishoudelijke producten, tot tuinartikelen, etc. etc. De categorie tv-meubelen bevat alleen al ruim 600 verschillende producten. De prijzen zijn laag (de meeste meubels kosten <€200) en er is in elke stijl wel wat. Ik spotte een tof tv-meubel voor slechts €151,99 gemaakt van sheeshamhout (had ik persoonlijk nog nooit van gehoord) en met gouden deurtjes. Vooral die gouden deurtjes trokken me over de streep en de prijs is natuurlijk fantastisch. De maat was ook nog eens precies goed én de levertijd zou 2 werkdagen zijn (aan de formulering merk je al dat hier iets niet helemaal goed ging…). Ik had het meubel nodig voor mijn campagne met Samsung, dus ik bestelde snel en zou zelfs met uitloop van de levertijd dan nog meer dan genoeg tijd hebben.

De levertijd

De bestelbevestiging volgde direct, maar na 2 werkdagen afwachten, had ik helaas nog geen bevestiging van verzending. Op de derde werkdag besloot ik de klantenservice eens te bellen. Dit leverde weinig op. De mevrouw aan de telefoon kon helaas niks zeggen over de te verwachten levering. Ik gaf aan het meubel nodig te hebben en gaf aan uiterlijk tot vrijdag (5 werkdagen) te willen wachten op verdere berichtgeving en dat ik anders mijn order zou annuleren. Gelukkig kwam het alsnog goed! Geen idee of mijn telefoontje geholpen heeft, maar uiteindelijk ontving ik het meubel op de 5e werkdag thuis.

Kwaliteit van het tv-meubel

Alles zat netjes in de doos verpakt en er waren duidelijk instructies. Het meubel zat grotendeels al in elkaar en ik hoefde alleen de poten er nog onder te schroeven en de kastknopjes eraan te zetten. Het hout ziet er keurig uit en in principe was ik enorm tevreden…. op één puntje na… Toen het meubel op de juiste plek stond, viel het me voor het eerst op dat het ene kastdeurtje een soort donkergele kleur had en de andere een veel lichtere gele tint. Ten eerste niet echt goud zoals ik verwacht had. Maar ten tweede bleken de deurtjes ook enorm in kleur te verschillen van elkaar. Niet echt mooi! Omdat het meubel echter dat weekend al op de foto moest voor de campagne, besloot ik de deurtjes zelf maar te schilderen.

tv-meubel vidaXL
Even een matige telefoonfoto, maar hier zie je het verschil tussen de deurtjes goed.

Ik heb dus uiteindelijk allebei de frontjes goud geverfd met Rust-Oleum metallic goud meubelverf. Dit werkte prima en nu ben ik wel helemaal tevreden met mijn tv-meubel. Ik heb het kleurverschil ook niet meer aan VidaXL gemeld, aangezien ik het inmiddels zelf goed opgelost had met de verf.

Samsung The Frame
Hier zie je het resultaat nadat ik zelf de deurtjes goud geverfd heb.
tv-meubel vidaXL
Zo zijn de deurtjes wel naar m’n zin!
tv-meubel vidaXL
En inmiddels hangt er nog een extra schilderij aan de muur.

Conclusie

Ik ben grotendeels blij met mijn tv-meubel van VidaXL. Hoewel de levertijd langer was dan voorgeschoteld, kwam m’n pakket toch binnen afzienbare tijd binnen. De kwaliteit van het meubel is prima en het ziet er goed uit. Enige punt van kritiek op het meubel zelf zijn dus de deurtjes die verschillend van kleur waren en die ook meer geel dan goud waren. Ik ga ervan uit dat VidaXL dit netjes opgelost zou hebben als ik het gemeld had, maar voor nu heb ik ze die kans niet geboden, omdat ik geen tijd had om op een nieuw meubel te wachten en moest fotograferen. Met een likje gouden meubelverf heb ik in elk geval een prachtig tv-meubel!

Hoewel ik het meubel zelf voor €151,99 kocht, is de prijs inmiddels wat gestegen en kost het meubel momenteel €176,99.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!