Afgelopen weekend gingen wij iets heel leuks doen! Wij huurden namelijk een oldtimer via We Love Oldtimers. De Volkswagen Kever is al jaren mijn droomauto en nu had ik eindelijk de kans om er eens in te rijden. Ik vertel je over mijn ervaringen met dit verhuurbedrijf en geef je tips waar je op kunt letten als je ook een oldtimer wilt huren voor een dagje toeren.

Een oldtimer huren bij We Love Oldtimers

Het huren van een oldtimer, of specifiek een Volkswagen Kever, kan uiteraard bij verschillende bedrijven. In mijn zoektocht kwam ik toch steeds weer bij We Love Oldtimers uit. Zij hebben namelijk een groot aanbod, leuke tochtjes en ze zitten voor ons nog redelijk in de buurt (op een uurtje rijden). Vandaar dat we voor dit bedrijf gekozen hebben. Prijzen staan er helaas niet op de website, dus je moet wel eerst een offerte-aanvraag doen om achter de kosten te komen. Ook kun je helaas niet inzien op welke data er een bepaalde auto beschikbaar is, dus ik heb gewoon een datum aangeklikt en in de opmerkingen vermeld dat we flexibel waren en op zich voor elke zaterdag in de maand juni wel open stonden. Om eerst te checken op welke termijn ze überhaupt plek hadden, heb ik ook nog geprobeerd om te bellen, maar op het moment dat ik dit probeerde waren ze helaas meermaals niet telefonisch te bereiken.

Een offerte opvragen en de prijzen

Ondanks het feit dat ik via de telefoon geen gehoor kreeg, ontving ik na m’n offerte-aanvraag wel echt bijna direct een uitgebreide mail met alle info. Dat was top! Ik had een aanvraag gedaan voor de Zwoele Zomertocht en dan komen de kosten voor een Kever uit op €175 voor een dag van 9.00 tot 17.00 uur. Prima prijs vond ik. Andere auto’s kunnen wel andere prijzen hebben overigens (begreep ik van een van een vriendin die een offerte heeft aangevraagd voor een andere oldtimer). Naast het bedrag voor het huren van de auto betaal je een borg van €500.

Borg voor de auto

Van tevoren krijg je een inlog voor een speciale pagina waarop je kunt zien wat je gehuurd hebt, een instructiefilmpje over de auto en meer info. Dat is dus helemaal leuk en deel van de voorpret. Wat ik minder prettig vond, is dat je de borg via ideal moet betalen en je dit niet via een creditcard kunt doen. Het is dus geen reservering op je creditcard (zoals ik vaker had gezien bij het huren van een normale auto), maar je dient echt de €500 over te maken. Op zich geen probleem, maar je krijgt dit binnen 5 werkdagen na de huur retour, wat ik persoonlijk wel wat lang vind. Het is toch een behoorlijk bedrag en ik zou het zelf netter vinden als je dit gewoon direct na check van de auto retour krijgt (of bijvoorbeeld de volgende werkdag). Ik heb deze borg op de vierde werkdag na onze trip teruggestort gekregen (dus op donderdag, terwijl de auto op zaterdag gehuurd hadden). Als ik een tip aan het bedrijf zou mogen geven, zou ik zeggen om dit nog iets duidelijker te vermelden van tevoren. Het zal vast ergens in de algemene voorwaarden staan, maar er staat in de offerte of mail bijvoorbeeld niks over. Alleen over het feit dat het twee dagen van tevoren voldaan dient te worden, maar niet welke termijn ze hanteren voor de terugbetaling.

Kever huren bij We Love Oldtimers

Een dagje Volkswagen Kever rijden!

Aangekomen bij We Love Oldtimers werd ik wel echt meteen vrolijk. Er staan prachtige oldtimers en je kijkt je ogen uit naar alle glimmende auto’s. Je krijgt nog kort wat instructies bij de auto en het bleek dat we ter plekke zelf nog een route konden kiezen en dus niet perse vastzaten aan de route die we geboekt hadden. Je krijgt verder een mandje mee met wat lekkers en een picknickkleed, wat hartstikke leuk is.

De auto zelf was echt fantastisch en ik heb enorm genoten van het rijden erin! De route was ook leuk om te rijden en daarnaast lekker afwisselend. De Zwoele Zomertocht voert je langs natuurgebieden, een fort, een mooie molen en er zijn ook verschillende leuke opties met kinderen of voor eten/drinken. Er staat op de kaart perfect aangegeven waar je bijvoorbeeld wat kunt drinken en waar ook toiletten zijn. We hebben onderweg gezellig gepicknickt bij de Biesbosch en dit was echt perfect.

Navigeren tijdens de route

Houd er wel rekening mee dat de kaart met de route niet helemaal voldoende is voor de navigatie als je niet bekend bent in de omgeving. Ik heb eerder routes gereden van de ANWB en daar staat bijvoorbeeld een uitgebreide beschrijving bij met “sla bij dit en dat kruispunt linksaf en ga rechtdoor op de rotonde”. Bij de route die we meekregen, heb je wel een overzichtskaartje en per stop een beschrijving, maar niet een uitgebreide routebeschrijving. Het is dus wel handig om zelf een telefoon met Google Maps mee te nemen, zodat je daar steeds de volgende stop in kunt invoeren en je iets meer houvast hebt onderweg dan alleen een vrij grove overzichtskaart. Bij elke stop is een navigatie-adres vermeld, dus dat werkt prima. Vergeet ook niet om een powerbank mee te nemen om weer op te laden tussendoor (de telefoonlader heeft de oldtimer uiteraard niet haha).

Kever huren bij We Love Oldtimers

De auto weer inleveren

Na het rijden tank je de auto weer af, wat gelukkig vlakbij de locatie van We Love Oldtimers kan. Wat ik bij terugkomst een beetje gek vond, was dat de auto niet werd nagekeken. Bij aanvang werden er namelijk foto’s gemaakt van de auto en werd ons geadviseerd dit zelf ook te doen. Er zou namelijk bij terugkomst gecheckt worden of de auto helemaal in dezelfde staat zou zijn en daarop krijg je dan de borg terug. We vroegen aan de medewerkster of de auto nog nagekeken moest worden bij terugkomst, maar zij vertelde dat dit niet nodig was. We hadden onderweg gelukkig ook geen problemen gehad, maar ik denk wel dat ik het prettiger had gevonden als ze hem even nagekeken hadden en meteen bevestigd hadden van “ja, het is akkoord en jullie ontvangen de borg terug”.

Nog een klein aandachtspuntje

Op de derde werkdag na onze huurdag, ontving ik de afrekening van de borg. Daarop zag ik nog een kleine verrassing. Het bleek dat we meer dan 100 km hadden gereden. Uiteraard had ik wel gelezen dat er 100 km vrij rijden bij de huur zou zitten, maar ik had er even niet op gerekend dat het boeken van de Zwoele Zomerroute geen garantie zou zijn dat die route ook binnen de 100 km zou vallen. Let hier dus goed op. Naar mijn weten hebben we de route vrij exact gevolgd en hebben we geen omwegen gemaakt (behalve een koffie bij de Starbucks, maar dat lag pal aan de route).

Je kunt de routes via de website van tevoren inzien, dus misschien is het een aanrader om zelf de gehele route even in Google Maps in te voeren. Dan kun je dit soort verrassingen voorkomen, omdat je dan exact weet hoeveel kilometer je gaat rijden. Overigens zijn de kosten per extra gereden kilometer wel gering, waardoor ik op nog geen €10 extra kwam. Ik vind het allemaal op zich geen probleem om deze kosten te betalen, maar ik snap niet dat je bij het boeken van een bepaalde tocht niet gewoon even een melding krijgt. Gewoon iets van “let op, deze route is ongeveer … km lang. Houd er rekening mee dat er bij de aangegeven kosten 100 km in de prijs zitten en er dus een kleine toeslag bovenop komt als je inderdaad je geboekte route wilt rijden”.

Transparantie over prijzen is gewoon iets dat ik sowieso belangrijk vind. Ik zet zelf om die reden ook gewoon m’n prijzen voor mijn diensten op m’n website. Dat scheelt volgens mij ook gewoon een heleboel offerte-aanvragen en werk 😉 Al is het maar een richtlijn van “een dagje oldtimer rijden kan vanaf … euro”.

Kever huren bij We Love Oldtimers

Conclusie: een hele leuke dag!

Kortom, we hadden echt een onwijs leuke dag en ik heb genoten van mijn eerste keer echt in een Kever rijden. De auto’s zien er allemaal even prachtig uit en er is voor ieder wat wils. De route was leuk en afwisselend en er zijn nog veel meer toffe routes beschikbaar. Mijn kleine puntjes van kritiek over deze ervaring gaan ook echt alleen over de transparantie over prijzen en voorwaarden. En daarnaast heb ik een klein beetje moeite met het vasthouden van de borg gedurende 5 werkdagen na de huurdag. Lijkt me wat onnodig. Maar misschien ben ik de enige die hierover valt hoor, want verder las ik alleen lovende reviews. En nogmaals, de ervaring op zich is leuk en goed geregeld.

styled by sabine signature

Ps. Meer zien van onze dag Kever rijden? Check dan even onderstaande vlog:

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!