Sinds een tijdje heb ik een aroma diffuser van Geurwolkje in huis. Toen ik hem kocht, kon ik niet veel ervaringen hiermee online vinden, dus vandaar dat ik het tijd vond om er zelf mijn mening over te delen. Ik vertel je in mijn review mijn ervaringen met aromatherapie via mijn Geurwolkje en of ik deze diffuser het geld waard vind.

Ik kwam in aanraking met Geurwolkje via Instagram, waarbij ik vooral viel voor het mooie design. Toen ik ook nog een aantal stories zag met video’s van de stoom en de gezellige geluidjes van het apparaat, was ik verkocht. Ik had zelf al een aantal essentiële oliën in huis, maar maakte er weinig gebruik van, omdat ik nog geen diffuser had. Ik ben dol op lekkere geuren in huis, dus dit leek me een goede aankoop.

In het kort wat een aromadiffuser doet: eigenlijk is het een luchtbevochtiger en een geurverspreider in één. Je vult het apparaat met wat water, druppelt daar wat etherische olie bij en het apparaat verspreidt vervolgens een koude stoom door de ruimte. In principe is bij ons thuis de luchtvochtigheid altijd wel prima, maar zeker als je in de winter de verwarming flink aan hebt, kan het zijn dat je last krijgt van een droge lucht. Daar is een aroma diffuser dan een oplossing voor. Verder hebben de geuren die je gebruikt als aromatherapie allerlei eigenschappen en toepassingen en kunnen deze dus invloed hebben op je gemoedstoestand.

 

De Geurwolkje aroma diffuser

Ik bestelde een Geurwolkje Unity Diffuser van 400 ml en ook meteen twee soorten etherische olie. Ik koos voor de geur 1001 Nacht en voor Boswandeling, omdat die mij het meest aanspraken. Je kunt de geuren van Geurwolkje niet proberen, dus het is een beetje een gok. Wel kun je uiteraard in allerlei andere fysieke winkels etherische olie kopen die je ook in je Geurwolkje aroma diffuser kunt gebruiken. Totaal was ik €53,10 kwijt. Omdat m’n bestelling helaas een vertraging opliep, kreeg ik ter compensatie nog een extra flesje olie (Wintersprookje).

 

De diffuser kwam in een standaard doos en toen ik hem uitpakte, viel me wel op dat het materiaal heel licht en kwetsbaar is. Ik had hem iets zwaarder van kwaliteit verwacht. Ook zit er alleen een Engelstalige handleiding bij vol spelfouten, dus daar werd ik niet meteen enthousiast van. Qua uiterlijk is het apparaat wel erg mooi en dat vind ik als interieurfreak ook wel belangrijk. De oliën die ik zelf had gekozen, roken wel heerlijk! De gratis olie die ik erbij kreeg, Wintersprookje, is niet helemaal m’n ding helaas.

Het installeren van de diffuser is overigens megasimpel. Je steekt de stekker in het stopcontact, haalt het deksel eraf en gooit met de maatbeker wat water in het apparaat. Even wat druppels erbij (ik doe er 3-6 druppels bij, afhankelijk van welke olie ik gebruik) en het deksel weer erop zetten. Dan kun je hem aanzetten. De geurende stoom begint zich direct te verspreiden en je hoort een soort rustgevende geluidjes van het water. Hoewel er in mijn diffuser 300 ml water kan, heb ik er tot nu toe niet zoveel water in gedaan. Ik vind het fijn om af en toe af te wisselen qua geur, dus doe liever wat minder water, zodat ie sneller op is. Het apparaat gaat trouwens ook automatisch uit als het water op is, dus dat is top!

De geuren van Geurwolkje zijn op zich prima, maar ik had thuis al wat betere kwaliteit olie (wel ook een stuk duurder!) liggen en dat verschil merk je wel in intensiteit. De 1001 Nacht en de Boswandeling geur van Geurwolkje zijn wel erg lekker moet ik zeggen!

Geurwolkje aroma diffuser

Mijn Geurwolkje inclusief de olie en het maatbekertje.

Geurwolkje aroma diffuser

Het ledlichtje kun je per kleur instellen of laten veranderen van kleur.

Geurwolkje aroma diffuser

Heerlijk zo’n aroma diffuser op je nachtkastje!

Conclusie

Ja, ik ben fan van Geurwolkje! De aroma diffuser doet goed zijn werk en de oliën ruiken erg lekker. Is het het geld dan ook waard? Tsja… op Instagram kreeg ik al de tip dat deze diffusers ook voor veel lagere prijzen op websites als AliExpress te koop zijn. Nou bestel ik daar zelf eigenlijk nooit, maar toch voelt het een beetje zonde om €35,95 te betalen voor een aroma diffuser die van AliExpress komt… De crappy handleiding deed me wel een beetje vermoeden dat dit misschien precies dezelfde is. En aangezien de levering van mijn bestelling ook ruim twee weken duurde, had ik misschien hem misschien net zo goed uit China kunnen laten komen.

Hoe dan ook, ik ben alsnog blij met mijn aankoop en raad deze aroma diffuser dus wel aan. Waar je hem gaat kopen, is aan jou 😉

Benieuwd naar de AliExpress “Geurwolkjes”? Je vindt hier een zelfde diffuser als die van mij, maar voor nog minder geld kun je bijvoorbeeld ook voor deze gaan.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!