Over m’n muggenfrustratie vertelde ik je laatst al in een artikel over vleesetende plantjes. De vleesetende plantjes waren helaas niet de oplossing tegen muggen. Inmiddels heb ik een elektrische muggenvanger getest en vertel ik je mijn bevindingen. Want dit apparaat klinkt wel heel ideaal, toch? Het viel een beetje tegen kan ik alvast verklappen….

Ge-influenced

Ik kwam niet helemaal spontaan op het idee om de Duux Mosquito Trap te gaan kopen. Ik werd “ge-influenced” (is dit een woord?) op  Instagram. Bij een Instagrammer die ik al een tijdje volg, zag ik dit apparaat. Zij liet in een filmpje op Instagram zien hoe zij het apparaat testte. Ze zette de Mosquito Trap aan en even later haalde ze een kerkhof aan muggen uit het opvangbakje. Ik was onder de indruk! Dit werkt goed, dacht ik. Dat het een gesponsord filmpje was, deed voor mij niet af aan de geloofwaardigheid en ik bestelde direct de Duux Aura Mosquito Trap via Bol.com. Ik betaalde 40 euro voor het apparaat, maar was ervan overtuigd de holy grail te hebben gevonden op het gebied van een muggenvrij bestaan.

 

De Duux Mosquito Trap

De volgende dag ontving ik het apparaat. De doos ziet er veelbelovend uit en vertelt de muggen te vangen met het blauwe UV-licht (de “fotokatalysatorval”) en de aanzuigventilator. Deze ventilator zou ook nog eens fluisterstil moeten zijn. Het apparaat is redelijk interieurverantwoord en ik besloot hem op het nachtkastje in de slaapkamer te zetten. Dan is het een kwestie van de meegeleverde USB-stekker in het stopcontact steken en via de touchknop het apparaat aanzetten. Het blauwe licht in combinatie met de ventilator ziet er indrukwekkend uit. In de handleiding lees ik wel dat de Mosquito Trap het beste werkt in een donkere, afgesloten kamer, zonder aanwezigheid van  mensen. Een beetje een tegenvaller, want dat is natuurlijk minder handig als je al in bed ligt en dan een mug hoort.

Muggen vangen

Toen ik het apparaat ontving, hadden we twee muggen in de slaapkamer (voor zover ik toen zag). Ik besloot ze niet dood te maken, maar de Mosquito Trap z’n werk te laten doen. In de donkere kamer zette ik het apparaat enkele uren aan. Regelmatig checkte ik de opvangbak, maar helaas….geen mug gevangen. Toen ik graag naar bed wilde en de slaapkamer in kwam, zag ik één van de muggen doodleuk op de muur zitten. Ik heb deze zelf maar doodgemaakt, want de Duux Mosquito Trap had nu lang genoeg de tijd gehad. Ik heb hem nog een tijdje aangezet terwijl ik al in bed lag, maar uiteindelijk bleef de overgebleven mug de rest van de nacht om m’n hoofd zoemen. Geen succes dus. De volgende dag heb ik het nogmaals geprobeerd, maar de muggenvanger heeft bij mij tot nu toe geen mug gevangen.

Ook de fluisterstille ventilator vind ik toch redelijk wat geluid maken. Ik kan er op zich wel doorheen slapen, maar je hoort wel duidelijk dat het apparaat aan staat.

 

Conclusie

Kortom, ik vind de Duux Aura Mosquito Trap echt een flutapparaat. Omdat ik er zelf geen reviews over kon vinden via Google, besloot ik zelf maar deze review te schrijven. Ik voel me wel een beetje een druif dat ik me door een gesponsord filmpje heb laten “influencen” en vraag me inmiddels sterk af of de influencer niet zelf de muggen in het bakje heeft gedaan…. Mocht je trouwens een niet-gesponsorde goede ervaring hebben met dit wonderapparaat, dan hoor ik het heel graag! Want wie weet had ik gewoon pech en werkt het toch ergens wel.

 

Ik ga het apparaat in elk geval gauw op Marktplaats zetten (en raad je aan deze niet van me over te kopen ;)).

Update 2019: Benieuwd hoe ik dit jaar wél succesvol de strijd met de muggen aanga? Check deze blog met hét item dat me wel geholpen heeft!

 

styled by sabine signature

shop de post

Muggenvanger: Duux Aura Mosquito Trap

Plant: Olifantspoot via plantje.nl

Wandhaken: Karwei

Wandkleedje: Madam Stoltz (oude collectie)

Bedlampje wolkje: A Little Lovely Company via Vtwonen

Boek: Babe you got this via bol.com

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!