Review: Duux Aura Mosquito Trap (muggenvanger)

 • Duux Aura Mosquito Trap muggenvanger

Over m’n muggenfrustratie vertelde ik je laatst al in een artikel over vleesetende plantjes. De vleesetende plantjes waren helaas niet de oplossing tegen muggen. Inmiddels heb ik een elektrische muggenvanger getest en vertel ik je mijn bevindingen. Want dit apparaat klinkt wel heel ideaal, toch? Het viel een beetje tegen kan ik alvast verklappen….

Ge-influenced

Ik kwam niet helemaal spontaan op het idee om de Duux Mosquito Trap te gaan kopen. Ik werd “ge-influenced” (is dit een woord?) op  Instagram. Bij een Instagrammer die ik al een tijdje volg, zag ik dit apparaat. Zij liet in een filmpje op Instagram zien hoe zij het apparaat testte. Ze zette de Mosquito Trap aan en even later haalde ze een kerkhof aan muggen uit het opvangbakje. Ik was onder de indruk! Dit werkt goed, dacht ik. Dat het een gesponsord filmpje was, deed voor mij niet af aan de geloofwaardigheid en ik bestelde direct de Duux Aura Mosquito Trap via Bol.com. Ik betaalde 40 euro voor het apparaat, maar was ervan overtuigd de holy grail te hebben gevonden op het gebied van een muggenvrij bestaan.

 

De Duux Mosquito Trap

De volgende dag ontving ik het apparaat. De doos ziet er veelbelovend uit en vertelt de muggen te vangen met het blauwe UV-licht (de “fotokatalysatorval”) en de aanzuigventilator. Deze ventilator zou ook nog eens fluisterstil moeten zijn. Het apparaat is redelijk interieurverantwoord en ik besloot hem op het nachtkastje in de slaapkamer te zetten. Dan is het een kwestie van de meegeleverde USB-stekker in het stopcontact steken en via de touchknop het apparaat aanzetten. Het blauwe licht in combinatie met de ventilator ziet er indrukwekkend uit. In de handleiding lees ik wel dat de Mosquito Trap het beste werkt in een donkere, afgesloten kamer, zonder aanwezigheid van  mensen. Een beetje een tegenvaller, want dat is natuurlijk minder handig als je al in bed ligt en dan een mug hoort.

Muggen vangen

Toen ik het apparaat ontving, hadden we twee muggen in de slaapkamer (voor zover ik toen zag). Ik besloot ze niet dood te maken, maar de Mosquito Trap z’n werk te laten doen. In de donkere kamer zette ik het apparaat enkele uren aan. Regelmatig checkte ik de opvangbak, maar helaas….geen mug gevangen. Toen ik graag naar bed wilde en de slaapkamer in kwam, zag ik één van de muggen doodleuk op de muur zitten. Ik heb deze zelf maar doodgemaakt, want de Duux Mosquito Trap had nu lang genoeg de tijd gehad. Ik heb hem nog een tijdje aangezet terwijl ik al in bed lag, maar uiteindelijk bleef de overgebleven mug de rest van de nacht om m’n hoofd zoemen. Geen succes dus. De volgende dag heb ik het nogmaals geprobeerd, maar de muggenvanger heeft bij mij tot nu toe geen mug gevangen.

Ook de fluisterstille ventilator vind ik toch redelijk wat geluid maken. Ik kan er op zich wel doorheen slapen, maar je hoort wel duidelijk dat het apparaat aan staat.

 

Conclusie

Kortom, ik vind de Duux Aura Mosquito Trap echt een flutapparaat. Omdat ik er zelf geen reviews over kon vinden via Google, besloot ik zelf maar deze review te schrijven. Ik voel me wel een beetje een druif dat ik me door een gesponsord filmpje heb laten “influencen” en vraag me inmiddels sterk af of de influencer niet zelf de muggen in het bakje heeft gedaan…. Mocht je trouwens een niet-gesponsorde goede ervaring hebben met dit wonderapparaat, dan hoor ik het heel graag! Want wie weet had ik gewoon pech en werkt het toch ergens wel.

 

Ik ga het apparaat in elk geval gauw op Marktplaats zetten (en raad je aan deze niet van me over te kopen ;)).

 

styled by sabine signature

shop de post

Muggenvanger: Duux Aura Mosquito Trap

Plant: Olifantspoot via plantje.nl

Wandhaken: Karwei

Wandkleedje: Madam Stoltz (oude collectie)

Bedlampje wolkje: A Little Lovely Company via Vtwonen

Boek: Babe you got this via bol.com

2018-10-17T16:34:08+00:0022-08-2018|Algemeen|5 Comments

5 Comments

 1. Marieke 28 augustus 2018 at 13:21 - Reply

  Bedankt voor je review! Ik kwam ook een advertentie hiervan tegen op Instagram en dacht dat klinkt handig! Voordat ik het wilde kopen wilde ik toch even weten of het echt werkte…. helaas niet dus! Volgens mij komen muggen ook niet op licht af dus waarschijnlijk ook niet op blauw uv-licht en werkt daarom het apparaat gewoon niet. Wel jammer want het zou superfijn zijn als het wel zou werken!

  • styledbysabine 29 augustus 2018 at 12:13 - Reply

   Geen dank! Fijn dat je nu geen 40 euro voor niks hebt uitgegeven 😉

 2. Priyadarshi Lahiri 18 september 2018 at 15:15 - Reply

  Unfortunately, I looked at this review only after buying the device 🙁

  • styledbysabine 18 september 2018 at 15:20 - Reply

   Do you have the same experience?

 3. a.m.kersten@hetnet.nl 7 november 2018 at 14:38 - Reply

  Beste Sabine,

  Ik vind ook dat die Mosquito Trap van Duux grote flauwe kul is..
  Werkt totaal niet, geen mug gevangen.
  Geldklopperij!!
  Mevr,Kersten

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
juju hats verencirkels
Trend van het moment: juju hats of verencirkels

Alweer een tijdje geleden spotte ik ze voor het eerst; juju hats aan de muur. Ik kan me voorstellen dat...

Sluiten