De afgelopen dagen waren behoorlijk regenachtig en ook dit weekend belooft het erg nat te worden in Nederland. Zeker in de zomervakantie kan dat een tegenvaller zijn, omdat veel buitenactiviteiten zo toch een stuk minder aantrekkelijk worden om te doen. Ik vertel je vandaag mijn tips om voor een gering budget toch een toffe zomervakantie te hebben met regenachtig weer.

1. IJhallen

Dit weekend is het weer zo ver; de IJhallen vlooienmarkt in Amsterdam. Eens in de maand kun je in Amsterdam Noord de grootste vlooienmarkt van Europa bezoeken en ik kan je dit zeker aanraden! Er zijn zowel binnen- als buitenkramen, dus ook met slecht weer kun je hier prima snuffelen. De hallen zijn echt enorm groot en je kunt hier makkelijk uren doorbrengen. Een entreekaartje is 5 euro en de prijzen op de markt zijn over het algemeen klein.

Heb je zelf nog veel spullen die je zou willen verkopen? Huur dan eens een kraam en ga er zelf staan. Ik vind dit echt enorm leuk om te doen! Houd er wel rekening mee dat het een behoorlijk lange dag is. Verder zou ik je aanraden om voor de zekerheid altijd een binnenkraam te boeken. Wij hadden voor dit weekend eigenlijk een buitenkraam gereserveerd, maar vanwege het slechte weer hebben we van onze deelname afgezien en verplaatsen we het naar een weekend later dit jaar.

muurkleur kiezen

2. Verf een muur

Als interieurblogger vind ik een muur verven natuurlijk altijd een goed idee. Zeker in een regenachtige zomervakantie kun je zo mooi je huis een make-over geven. Een pot verf heb je over het algemeen al voor enkele tientjes bij de bouwmarkt en met een paar kwasten erbij kun je eigenlijk al aan de gang. Ik verfde bijvoorbeeld recent alle muren van onze woonkamer in een andere kleur en het voelt meteen alsof we een heel ander huis hebben. Check hier deel 1 van deze make-over of klik meteen door naar deel 2, waarbij ik een muur rood verfde.

We Are Knitters The Kilim Blanket

3. DIY: breien

Krijg je van het regenachtige weer alvast een beetje een herfstgevoel? Pak dan wol en breinaalden en maak zelf een toffe sjaal of een warme trui. Ik brei zelf graag en vind het heerlijk om zelf mooie items te kunnen maken. Op dit moment ben ik aan de slag met een breipakket van We Are Knitters. Zij hebben prachtige wol en toffe patronen om de meest hippe kledingstukken zelf te breien. Mijn Nolita Sweater is inmiddels bijna af. Wil je iets bestellen bij We Are Knitters? Gebruik dan mijn vriendencode MGMNK6Y6W zodat we allebei 10 euro korting ontvangen.

4. Snuffel op Marktplaats of verkoop zelf

Eén van mijn favoriete apps op m’n telefoon is die van Marktplaats. Ik snuffel geregeld tussen alle advertenties om toffe koopjes te vinden voor ons interieur. Zo heb ik o.a. een aantal zoekopdrachten ingesteld naar bepaalde items die ik nog graag wil hebben én check ik elke dag even wat er in mijn buurt wordt aangeboden. Op een regenachtige dag is het natuurlijk ook heerlijk om zelf even flink op te ruimen en je overbodige spullen te koop aan te bieden. Zo levert je vakantie meteen nog wat op.

5. Lezen

Lezen blijft hier één van mijn favoriete hobby’s en ik zou dus ook echt niet zonder m’n ereader kunnen. Ik gebruik al jaren een Kobo ereader, die ik zo eens in de paar jaar vervang voor een nieuwer model. Sinds een halfjaar maak ik ook gebruik van een Kobo Plus abonnement en lees ik meer dan ooit. Voor slechts een tientje per maand heb je onbeperkt toegang tot een heleboel boeken. Je kunt het abonnement ook makkelijk per maand stopzetten, dus je kunt er ook voor kiezen om je abonnement bijvoorbeeld alleen in de vakantie aan te zetten. Mijn aanrader voor deze vakantie: de boeken van B.A. Paris. Ik heb er inmiddels twee binnen enkele dagen uitgelezen en de derde staat nu in m’n “to-read lijstje” (deze zijn trouwens beschikbaar met je Kobo Plus abonnement).

6. Kringloop tour

Een regenachtige middag is voor mij zo gevuld met een tour langs verschillende kringloopwinkels. Het liefst ga ik dan naar een voor mij onbekende winkel om mogelijke nieuwe pareltjes te ontdekken. Ook heb ik een aantal vaste kringloopwinkels waar ik graag rondkijk. Om nieuwe winkels te ontdekken, gebruik ik de Kringloop app. Hierin kun je op plaats of je huidige locatie zoeken. Je ziet dan meteen welke kringloopwinkels er binnen welke straal aanwezig zijn. Ook kun je ervaringen van andere mensen lezen met deze winkels. Ideaal ook als je ergens in Nederland op vakantie bent en daar in de buurt wat leuke tweedehands koopjes wilt ontdekken.

7. Nieuwe gerechten koken

Koken is niet perse m’n grootste hobby, maar soms heb ik er opeens helemaal zin in en ga ik lekker uitgebreid aan de slag. Het liefst zoek ik dan een nieuw recept op in een kookboek of via internet. Recent maakte ik een aantal gerechten uit het boek FoodTalk van Bénine Bijleveld en Kim Feenstra. Dit boek heeft niet alleen hele fijne (glutenvrije) recepten, maar ook mooie fotografie. De recepten van Ottolenghi vind ik trouwens ook altijd een aanrader! Verder gebruik ik heel vaak de recepten van de Albert Heijn. Ook handig als ik nog een ingrediënt over heb in de koelkast en een leuk recept wil opzoeken wat ik daarmee kan maken. Met dat regenachtige weer krijg ik persoonlijk weer zin in stoofpotjes en rijke soepen. Niet echt zomers, maar dat hoeft ook niet toch?

8. Podcasts luisteren

Eén van m’n favoriete dingen om te doen (naast Netflixen), is het luisteren van podcasts. Ik schreef eerder al twee artikelen met mijn tips (voor je business én gewoon ter ontspanning) en ik denk dat ik binnenkort een derde blog hieraan kan wijden. Op het moment ben ik helemaal into de crime podcasts. Zo luister ik nu met name veel naar de CrimeJunkie podcast (aanrader!). Het luisteren van podcasts combineer ik trouwens vaak met breien, koken of natuurlijk het verven van een muur.

Je ziet, wat mij betreft hoeft regen in de zomervakantie helemaal geen probleem te zijn. Ik vermaak me wel. Stiekem kijk ik zelfs een beetje uit naar de regenachtige dagen van dit weekend en hoop ik m’n trui af te kunnen breien.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!