De webshop Desenio ken je vast wel van de mooie Scandinavische posters. Toen ik recent een mailtje ontving van Desenio, had ik meteen allerlei plannen om met de posters aan de slag te gaan. Ik creëerde dit keer twee posterwanden, welke je beide (grotendeels) zonder boren na kunt maken. Ik laat je zien hoe ik dit gedaan heb.

Fotorichel in de slaapkamer

Als je me al wat langer volgt, weet je vast dat we boven het bed in de slaapkamer een fotorichel hebben. Zo’n fotorichel vind ik superhandig, want hierdoor kan ik lekker afwisselen met de wanddecoratie in de slaapkamer. Natuurlijk moet je voor het aanbrengen van deze fotorichel wel wat gaten in de muur boren, maar daarna kun je lekker onbeperkt afwisselen met posters en andere decoratie. Al eerder liet ik zien hoe ik posters van Desenio op de fotorichel had gestyled. Nu de slaapkamermuur een nieuwe kleur had gekregen, was ik wel toe aan wat nieuwe posters. Ik bestelde zowel nieuwe posters als nieuwe lijsten en op de foto’s zie je hiervan het resultaat. Wil je nog even kijken hoe de oude situatie was? Lees dan dit artikel waarin ik de vorige posters liet zien in combinatie met de toen nog groene muur.

posterwand Desenio

Posters v.l.n.r.: Drop in Beauty, Camera, Pink Tulipe no.3, Elegant

Posters in de slaapkamer

De posters die ik koos, zijn allemaal verschillend van formaat. Eerder koos ik voor steeds hetzelfde formaat in dezelfde lijsten. Voor de afwisseling wilde ik het nu helemaal anders. De combinatie van de vierkante poster met de rechthoekige posters maakt het een speels geheel. Ik koos voor een combinatie van gouden lijsten, een witte lijst en een houten lijst. De posters zelf zocht ik bij elkaar op kleur. Ik wilde het roze van de muur subtiel terug laten komen en dit combineren met zwart en wit om toch een rustig geheel te maken. Zoals je misschien weet, ben ik dol op fotografie, dus de poster met de analoge camera gooide ik direct in m’n winkelmandje. De namen van alle posters vind je onder de foto’s.

Posterwand in de woonkamer

Ook in de woonkamer wilde ik wat nieuws aan de wand. De muur boven de eettafel was nog vrij kaal, dus ik besloot daar een posterwand samen te stellen. Ik bevestigde de posters zonder boren en in het artikel van afgelopen vrijdag kun je precies lezen hoe ik dat deed. Een tip voor als je ook houdt van afwisseling, want zo voorkom je dat je veel gaten moet boren voor je posterwand.

In de woonkamer koos ik voor houten lijsten. De posters zocht ik opnieuw uit op kleur en thema. In de webshop van Desenio heb je eindeloos veel keuze, dus het uitzoeken was wel even een werkje. Wil je wat gerichter kunnen zoeken? Gebruik dan vooral de zoekfunctie op thema. Met de combinatie die ik uiteindelijk gekozen heb, ben ik erg tevreden. De kleur roze komt weer subtiel terug, wat mooi combineert met al het roze in huis.

posterwand Desenio

Posters v.l.n.r: Spring Flower, Flowers in the Window, Misty Field, Grass, Hydrangea Skeleton Pink

Tips voor het ophangen van je posterwand

Wil je ook zo’n toffe posterwand creëeren? Houd er rekening mee dat dit wel even een precies werkje is (als je net zo perfectionistisch bent als ik tenminste). Ik tekende eerst op papier precies mijn plan uit en zette daar alle maten bij. Bedenk wel even dat een poster van 50×70 cm niet betekent dat de lijst ook die grootte is. De lijst komt daar namelijk nog bij, dus meet het geheel vooral even goed na. Daarna bedenk je hoeveel centimeter je tussen de verschillende posters wilt hebben. Ik heb dit overal gelijkt gemaakt.

Met washitape heb ik de lijnen op de muur aangegeven waar de posters moesten komen. Zo hoefde ik geen lelijke potloodstrepen op de muur te zetten. Washitape kun je namelijk weer heel makkelijk verwijderen als je klaar bent. Voor een speels effect heb ik één liggende poster opgehangen, naast verder alleen maar verticale. Wil je nog meer inspiratie voor je posterwand? Op de website van Desenio vind je een heleboel ideëen.

Desenio kortingscode

Wil je ook posters bestellen bij Desenio? Met de code “STYLEDBYSABINE” krijg je 25% korting op posters, van 10 t/m 12 juli. Deze code geldt niet voor lijsten of voor posters uit de “handpicked” en “collaboration” collecties.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!