Een week geleden was het dan eindelijk zo ver: de Pokon make-over bij de winnares van de winactie! Monique was de gelukkige en won een groene make-over van haar woonkamer t.w.v. €2500! Ik laat je vandaag het resultaat zien met zowel foto’s als video en zal je ook vertellen waar alle items vandaan komen.

Woonkamer Monique voor de make-over

Monique woont met haar gezin in Barendrecht in een eengezinswoning. Tot nu toe was de styling van haar woonkamer vrij neutraal, omdat ze er niet zo goed uit kwam hoe ze het verder aan zou kunnen kleden. De woonkamer is niet groot, maar wel ruim genoeg voor een fijne zithoek en een goede eethoek. Monique is wel dol op planten, dus daar stonden er al best een aantal van. Qua verdere aankleding mocht het allemaal wel wat meer zijn vond ik, dus een ideale woning voor mij om aan de slag te gaan.

pokon make-over

pokon make-over

Monique liet zich gelukkig graag verrassen, maar ze gaf me wel een paar tips. Zij en haar partner wilden bijvoorbeeld wel graag de kleuren roze en groen, maar geel en oranje vinden ze helemaal niks. Verder kreeg ik de vrije hand, dus dat was hartstikke fijn!

Het resultaat van de make-over

Tijd om het resultaat te laten zien van de groene make-over van Monique haar woonkamer. De neutrale basis van de kamer heb ik zo gelaten, maar ik heb de favoriete kleuren roze en groen van Monique toegevoegd met accessoires.

pokon make-over
pokon make-over

Zithoek

De bank was een mooie basis, dus deze hebben we laten staan. Wel heb ik deze wat extra knus aangekleed met fijne kussens, een prachtig 100% linnen plaid en een fluffy schapenvacht.

Het vloerkleed maakt van de zithoek echt een gezellige plek en voegt wat kleur toe tussen alle neutrale tinten van de vloer en de wanden. Het is een laagpolig kleed, wat wel zo handig is met kinderen en huisdieren. Lekker goed schoon te houden dus!

De wandplank boven de bank hangt vrij hoog, dus ik heb deze vol gezet met hangplanten. Deze zullen in de loop van de tijd nog verder naar beneden groeien, waardoor je echt een mooie groene oase krijgt langs de wand achter de zithoek. Het keukentje van de kindjes van Monique mocht natuurlijk blijven. Wel kwam er een extra staande lamp voor wat meer sfeerlicht.

Naast de bank heb ik een aantal planten toegevoegd. Het is tenslotte een groene make-over. De grote Strelitzia staat in een stoere pot op pootjes, waardoor deze nog wat omhoog komt. Daarnaast zie je een grote Calathea (op een houten krukje) en een grote Sansevieria. In de vensterbank staat een roze bromelia (een leuk extra roze accent).

pokon make-over
pokon make-over

Eethoek

De oude tafel van Monique heb ik vervangen voor een rond exemplaar. Dit geeft wat meer ronde vormen in de verder strakke woonkamer. Natuurlijk kwamen er ook nieuwe stoelen. Om het roze nog wat verder door te voeren, ging ik voor twee velvet roze exemplaren. Daarnaast een rotan stoeltje voor een natuurlijke look. Aan de wand hing ik een IXXI met ook weer groene en roze tinten (het is een thema… ;)). En op tafel natuurlijk nog een plantje en de op dit moment zo hippe pampaspluimen.

De kist die Monique eerder gebruikte als salontafel, heb ik verplaatst naar het stukje muur tussen de eethoek en de keuken. Mooi om deze zo te kunnen hergebruiken. Het stukje muur tussen de hal en de keuken vond ik verder nog wat kaal, dus hier kwam een messing sidetable. Een ideale manier om ook nog een extra plek voor wat groen te creëeren. Natuurlijk mocht een roze klok ook niet ontbreken.

Reactie Monique en productinformatie

Zoals je in de video kunt zien, was winnares Monique ontzettend blij met het resultaat. Ik kreeg ook naderhand nog heel veel lieve berichtjes van haar. Superleuk en wat een dankbare klus!

Geïnspireerd door de make-over bij Monique thuis en zou je zelf ook aan de slag willen in huis? Maak dan een afspraak voor een interieuradvies. Ik kom je graag helpen!

Ik heb een lijstje gemaakt met de herkomst van alle producten. Ben ik iets vergeten of heb je aanvullende vragen? Laat dan even een berichtje achter. De totale kosten voor deze make-over kwamen op 2500 euro.

Veel dank aan Pokon, de mannen van Media Artists en natuurlijk Monique voor de toffe dag en het mooie resultaat!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!