Zo af en toe verschijnt er op mijn blog een artikel met mijn favoriete podcasts van het moment. Ik ben een fervent podcast luisteraar en ben dus zelf ook altijd op zoek naar leuke tips. De afgelopen tijd heb ik zeker weer wat goede podcasts beluisterd, dus hierbij mijn lijstje met podcast tips voor dit voorjaar.

Podimo

Eerst even kort iets over het nieuwe platform Podimo. De meeste podcast luisteraars hebben inmiddels wel van dit platform gehoord. Er zijn best wat bekende podcasts overgestapt naar dit betaalplatform, dat eigenlijk een beetje de Netflix van de podcasts is. Ik heb via één van de podcasts die ik beluister een gratis proefabonnement genomen voor de komende 6 maanden. Ik schat zo in dat ik daarna ook lid blijf, maar ik vind het wel heel fijn om het eerst het komende halfjaar even goed uit te kunnen proberen. Tot nu toe valt het aanbod me in elk geval niet tegen! Ik zal dus af en toe ook een podcast van dit platform tippen, aangezien ik hier nu ook geregeld aan het luisteren ben.

Mr. Big

Als eerste een podcast die ik nog “gewoon” via m’n normale podcast app luisterde, maar nu blijkbaar verhuisd is naar Podimo. Ik vind deze serie een aanrader en heel interessant. Als je m’n blogs vaker leest, weet je misschien dat ik sowieso een true crime liefhebber ben. Deze serie gaat over de zogenaamde Mr. Big methode, een undercoveroperatie van de politie. De verdachte in deze zaak bekent uiteindelijk, maar dit gebeurt onder grote druk en hij komt hier dan ook later op terug. In deze serie zoeken de hosts uit hoe de Mr. Big methode werkt en hoe ver je eigenlijk kunt/mag gaan om zo’n bekentenis te verkrijgen. Heel boeiend!

Een soort God

Sektes, ook zo’n onderwerp waar ik interesse in heb. Dit is een Nederlandse podcast over een vrij bijzondere en niet bekende sekte (of tenminste, ik had er nog nooit van gehoord). Oud-leden van deze “kungfu sekte” komen aan het woord en vertellen eigenlijk hoe je meegezogen kunt worden in zo’n sekte, zonder dat je het echt door hebt. Ik zie nu dat er ook nog bonusafleveringen zijn die ik zelf nog niet geluisterd heb, waarbij in eentje zelfs de sekteleider René aan het woord komt.

De Stemmen van Assisen – Sanda Dia proces

Ik denk dat ik deze podcast al eerder heb getipt, maar ik wil toch nog even deze special van ze benoemen. Ik vond dit een mega-interessante zaak en je komt echt veel meer achtergrondinformatie te weten die ik nog niet uit het nieuws had gehaald. De zaak Sanda Dia is denk ik vrij bekend, zeker omdat het proces recent gevoerd is in België en dit ook hier uitgebreid in het nieuws is geweest. De student kwam om bij een studentendoop, inmiddels alweer 3 jaar geleden. De leden van de vereniging die betrokken waren, staan nu terecht. Door deze podcast special kom je echter ook veel meer te weten over de achtergrond van Sanda Dia, zijn familie en uiteraard meer over de zaak.

Achter gesloten deuren

Een hele tijd geleden zag ik bij Arjen Lubach iets over deze bizarre situatie. Multimiljonair en ondernemer Gerard Sanderink die volledig in de ban lijkt van een vrouw die een oplichtster blijkt te zijn en door deze relatie totaal van het padje lijkt te raken met zijn bedrijven. Dit klinkt nu heel wazig, maar het is een bijzonder verhaal waar ook nog veel onduidelijk is. Deze podcast duikt er dieper op in. Ik zag ook al ergens dat er een boek over het leven van deze Sanderink is geschreven en zijn bijzondere verhouding met Rian van Rijbroek. Wil ik ook lezen nu haha! De podcast staat trouwens op Podimo.

Over geld praat je niet

Hier zijn pas twee afleveringen van beschikbaar nu ik dit schrijf, maar ik vind dit nu al best een leuke podcast. Hij staat op Podimo en in deze serie bespreken Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters het onderwerp geld. Van de droom om “tonnair” te worden tot de FIRE beweging, in de eerste afleveringen komt al van alles aan bod.

Hoeveel ben ik waard?

Een andere podcast die ook over geld gaat, maar daarnaast over waarde, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Leuke interviews en de host Rolien heeft gewoon een onwijs prettige stem om naar te luisteren. Ze vraagt haar gasten de hemd van het lijf over waarde en geld verdienen. Verrassend leuk!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!