Vandaag heb ik weer eens een PLOG voor je, oftewel een photolog. Hierin neem ik je een dagje mee achter de schermen en laat ik zien wat ik afgelopen zaterdag deed. Het was een dag waarop ik een event had gewijd aan de anthurium, een bloem/plant waar ik al eerder een artikel over schreef.

Pakketjes

We begonnen de dag met een aantal pakketjes. De postbezorger is hier altijd rond een uur of 8, ook op zaterdag dus dat is een goede wekker. Ik kreeg o.a. dit leuke kussen uit de collectie van Annelies van Dirksdotter voor WeMaqe. Verder was er een perspakketje van Iittala met een mooie kerstbal.

Als ik ben aangekleed, ga ik eerst even op pad om een krant te scoren. Ik sta namelijk vandaag in de zaterdagbijlage van het Noord Hollands Dagblad met mijn liefde voor groen. De foto’s mocht ik zelf maken, dus het is dan altijd leuk om te zien hoe het dan in het echt geworden is. We hebben in het dorp een heel klein winkeltje waar ze allerhande boodschappen en dus kranten verkopen. Thuis kijk ik gauw hoe het is geworden en ik ben tevreden.

plog zaterdag event

Dit heb ik aan vandaag

plog zaterdag event

Een wandeling naar “het winkeltje”.

plog zaterdag event

In het Noord Hollands Dagblad.

Op naar Amsterdam

Het anthurium event vindt plaats in Amsterdam, dus dat is lekker makkelijk voor mij. Met de bus ben ik in 10 minuten op Centraal Station en vanaf daar pak ik de tram. Ik stap uit bij de Westermarkt en loop naar The Wunderkammer op de Herengracht. In een prachtig oud pand, helemaal gestyled volgens het concept “PRESERVED: Saving Beauty” door The Wunderkammer kijk ik mijn ogen uit.

plog zaterdag event

Ik loop naar de bus en geniet van de herfstkleuren in ons dorp.

De anthurium

Dat de anthurium een centrale rol inneemt in deze styling, is duidelijk. De bloem vindt je overal terug in allerlei verschijningen. We krijgen een rondleiding waarbij we ook kennismaken met de verschillende soorten anthuriums. De natuurlijke materialen overal spreken me enorm aan en de beelden van Atelier Klaus Dupont vind ik werkelijk prachtig (en heel prijzig!). In het pand worden ook diners georganiseerd, dus er is ook een fantastische gedekte tafel te vinden. Wat een oog voor detail!

Wij krijgen een lunch geserveerd en daarna gaan we zelf aan de slag met de anthurium. We mogen met allerlei takken en andere gedroogde bloemen en planten onze creativiteit de vrije loop laten. Door een soort wigwam van het gedroogde materiaal om een glazen schaal heen te bouwen, krijg je een prachtig kunststuk. De anthurium heeft er voldoende aan om in slechts een klein laagje water te staan, dus door deze in de schaal er tussen te steken, blijven ze in leven (mits je natuurlijk water in de schaal doet ;)).

Ik ging voor een vrij ingetogen stuk met rustige tinten, welke perfect in mijn huis past. Uiteraard kregen we ook nog een aantal leuke anthurium potplanten mee naar huis en zo vertrok ik eind van de middag weer met m’n creaties en een goodiebag naar Broek in Waterland.

plog zaterdag event

plog zaterdag event

plog zaterdag event

De tafelstyling

plog zaterdag event

Prachtig deze kaarsenhouders

plog zaterdag event

plog zaterdag event

Mijn creatie!

Het resultaat in huis

Op onderstaande foto’s kun je nog even een beeld krijgen van de anthuriums in ons huis. De anthurium is een heel makkelijk te verzorgen plant, dus ook als je geen groene vingers hebt, kun je hiermee uit de voeten.

plog zaterdag event

plog zaterdag event

Einde van de dag

Aan het einde van de dag haal ik Charlie weer op bij mijn schoonmoeder. Die heeft het ook naar z’n zin gehad! Ze hebben een lekkere wandeling gemaakt en hij heeft met hondenvriendin Indy gespeeld. Deze grappige foto stuurde m’n schoonmoeder me nog:

plog zaterdag event

Wat mij betreft een geslaagde zaterdag! Zou je vaker zo’n dagoverzicht met foto’s willen zien? Laat het me gerust weten!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!