Een iets andere PLOG (photolog) dan normaal dit keer. Ik neem je namelijk wel weer mee op pad tijdens mijn werk als stylist, blogger en fotograaf, maar dit keer laat ik je meteen een hele handige gadget zien. Voor Coolblue mocht ik namelijk de Royole RoWrite testen, een digitaal notitieboek. Hoe dat werkt? Ik probeerde het voor je uit tijdens mijn werkweek.

De Royole RoWrite

Eerst kort iets over dit digitale notitieboek. De Royole RoWrite ziet er uit als een normale schrijfmap met een notitieboek erin, maar schijn bedriegt. Alles wat je opschrijft, wordt namelijk digitaal opgeslagen en kun je direct synchroniseren met de app op je telefoon en laptop. Superhandig dus! Je raakt nooit meer aantekeningen kwijt, hebt alles bij elkaar in één app en je kunt ook tekeningen maken. Na het importeren in de app kun je via de app er nog voor kiezen om  kleur toe te voegen aan je aantekeningen. Handig om zo je notities nog wat aan te kunnen passen dus.  De opgeslagen aantekeningen kun je op daarna ook heel makkelijk delen met je collega’s of klanten, o.a. via mail, Whatsapp en social media (en ook nog eens in verschillende bestandsformaten).

Ik testte de Royole RoWrite een weekje uit en vertel je mijn bevindingen aan de hand van mijn activiteiten.

 

Workshop interieurfotografie

Afgelopen week gaf ik weer eens een 1-op-1 workshop interieurfotografie bij mij thuis. In deze workshop leer ik mijn klanten alle basisprincipes van de fotografie en oefenen we samen met het maken van de beste interieurfoto’s. Omdat sommige onderwerpen moeilijk in één keer te onthouden zijn, is een notitieboekje altijd handig om aantekeningen te maken tijdens onze workshop. Zo maakte ik tijdens het oefenen even snel een “spiekbriefje” met nogmaals de belangrijkste punten uit de belichtingsdriehoek op een rijtje (bijvoorbeeld: groot diafragma = klein getal = veel onscherp). Na de workshop kan ik de aantekeningen makkelijk even met de klant delen. Ook kan de klant zelf wat aantekeningen maken, waarna ik zorg dat hij/zij deze digitaal mee naar huis kan nemen. Ideaal!

Royole RoWrite

De doos van Coolblue valt goed in de smaak hier

Royole RoWrite

Wat een donkere dag voor een workshop fotografie! Deze statieven hebben we wel nodig.

Royole RoWrite

Eerst behandelen we de theorie van de fotografie en daarna gaan we oefenen.

Royole RoWrite

Even snel een spiekbriefje maken met de Royole RoWrite!

Interieuradvies aan huis

Deze week nam ik de Royole RoWrite ook mee naar een interieuradvies aan huis bij een klant in Amsterdam. Ik maak normaal gesproken meestal snel wat notities in m’n telefoon tijdens een advies, zodat ik deze er thuis bij kan pakken bij het uitwerken ervan. De Royole Rowrite leent zich hier ook prima voor en ik kon meteen even tekenen hoe de klant haar fotowand naar mijn idee het beste kon ophangen. Ook handig om deze tekening daarna weer digitaal naar haar te kunnen sturen, zodat ze er ook mee aan de slag kon na mijn bezoek. Het nadeel van het meenemen van de Royole Rowrite vind ik alleen dat ie vrij zwaar is. Ik neem ook altijd mijn laptop mee naar een klant en meestal ook nog kleurenwaaiers of andere stalen. Met dit digitale notitieboek erbij, wordt m’n tas wel extra zwaar.

Royole RoWrite

Outfitje van vandaag.

Royole RoWrite

Interieuradvies in Amsterdam. Alvast wat kussens op de bank gestyled en ik geef advies over de lijsten boven de bank.

Royole RoWrite

Aantekeningen bij het interieuradvies zodat ik thuis weet waar ik mee aan de slag kan.

Royole RoWrite

Aantekeningen importeren op mijn telefoon en Macbook.

Bloggen en fotograferen

De rest van deze week was ik met name thuis aan de slag. Zo werkte ik twee interieuradviezen uit, maar ging ik uiteraard ook aan de slag met bloggen en fotograferen. Omdat ik rond de feestdagen graag wat dagen vrij wil nemen, ben ik druk bezig met de blogplanning voor de gehele maand. Het liefst heb ik alles dus ergens volgende week al klaarstaan voor de rest van december. Ik maakte een lijstje in mijn notitieboek met de artikelen die ik nog wil (af)maken en schreef alvast een paar ideeën op. Verder was ik aan het fotograferen voor een campagne en natuurlijk maakte ik ook foto’s van de Royole RoWrite. Charlie hielp natuurlijk graag mee, zeker toen ik een lekker schapenvachtje op de grond legde om de uitgelichte foto van dit artikel te maken.

Royole RoWrite

Tijdens het wandelen met Charlie vandaag zie ik deze mooie regenboog. Twee minuten later ging het overigens keihard regenen…

Royole RoWrite plog

Charlie helpt met fotograferen.

Conclusie

Na een week de Royole RoWrite getest te hebben, ben ik redelijk enthousiast over dit digitale notitieboek. Ik heb de plus- en minpunten die ik ondervond voor je op een rijtje gezet:

Plus

  • Je schrijft op normaal papier, dus je hebt echt het gevoel van een “normaal” notitieboek.
  • Het synchroniseren gaat zeer makkelijk en de app werkt heel simpel.
  • Je kunt je aantekeningen ook als een video laten weergeven, handig als je een presentatie moet geven.
  • De batterij gaat lang mee.

Min

  • De schrijfmap is vrij zwaar en groot (A4 formaat) en weegt meer dan een normaal notitieboek.
  • De  handleiding is vrij summier.

Over het laatste punt heb ik inmiddels overleg gehad met Royole. Ik kon in de app namelijk de functie in eerste instantie niet vinden om de gevoeligheid van het notitieboek aan te passen. Inmiddels ben ik erachter waar ik alle instellingen voor de verschillende pennen kan vinden. Royole gaat de handleiding hierop aanpassen om het iets makkelijker te maken, top! Fijn om te horen dat een bedrijf meteen actie onderneemt naar aanleiding van feedback van een gebruiker.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Royole RoWrite? Je shopt hem heel gemakkelijk bij Coolblue.

 

Benieuwd hoe blogger Mirjam van Een Goed Verhaal de Royole RoWrite gebruikt met haar hele gezin? Check dan haar review van dit digitale notitieboek.

styled by sabine signature

Advertisement

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!