fbpx

PLOG: een dagje achter de schermen bij Styled by Sabine

 • interieurstylist amsterdam

Bij andere bloggers zie ik geregeld plogs voorbij komen, oftewel photologs. Ik besloot hier ook eens aan mee te doen en neem jullie een dag mee achter de schermen. Laten we van start gaan!

plog styled by sabine

 

Ik trek een zomers outfitje aan vandaag, want het is weer hartstikke mooi weer. Ik krijg altijd veel vragen over het jurkje. Deze is van het merk Devotion en kocht ik bij mijn favoriete winkel OU Boutique. De laarzen zijn van Kindred Spirits.

plog styled by sabine

 

Tijd om een nieuwe profielfoto te maken heb ik bedacht. Dit doe ik altijd met de afstandsbediening van de camera. Dan is het kwestie van een stuk of 15 shots maken en kijken welke het meest “spontaan” lijkt. Het resultaat zie je bovenin dit artikel.

 

Voor een opdracht ben ik verder bezig met het fotograferen van de bromelia’s die ik laatst bij de kweker ophaalde. Hier ga ik een flatlay maken. Ik wil nog altijd graag een statief dat ook een flatlay functie heeft, maar zo lang ik die niet heb, gebruik ik een kruk. Ik ga op de kruk staan en fotografeer het tafereel van bovenaf. Het resultaat zie je hiernaast.

Ik wist dat er vandaag bloemen en planten geleverd zouden worden voor een opdracht, maar dat het er zoveel zouden zijn had ik niet zien aankomen. Dozen vol bloemen en ook nog een hele tray vol met planten. Genoeg weer om mee aan de slag te gaan dus. Over de anthurium  (snijbloemen en de potplant) kun je binnenkort dan ook een blog verwachten.

Na de levering van deze pakketten, ga ik de deur uit. Ik loop naar Merel die in hetzelfde dorp woont. Het is heerlijk weer en ik geniet dan altijd extra van ons mooie dorp. Alweer een tijdje geleden heb ik bij Merel een interieuradvies gegeven, welke ze inmiddels uitgevoerd heeft. Vandaag ga ik dus terug om foto’s te maken van het eindresultaat. Daarnaast runt Merel een hele gave B&B, waarvan ik foto’s ga maken voor op haar website. Het resultaat laat ik je binnenkort zien.

 

Als ik weer thuis ben, ga ik eerst Charlie uitlaten. Ons dorp trekt altijd veel toeristen en die willen onze hond altijd graag aaien. Helaas vliegen ze vaak als een gek op hem af en hier is Charlie erg angstig van geworden. Hij wil gewoon graag eerst even snuffelen (zoals de meeste honden natuurlijk). Omdat de mensen vaak niet luisteren als ik aangeef dat ik niet wil hebben dat ze zo op hem af komen (en dan gerust stoïcijns selfies gaan maken met Charlie), heeft Charlie nu een bandana. Tot nu toe bevalt dit heel goed, want blijkbaar is de fluoriserende bandana met tekst “I need space” wel duidelijk genoeg.

 

plog styled by sabine

Vandaag is eigenlijk echt een fotografie-dagje zoals je ziet. Ik ga namelijk thuis ook nog in de keuken aan de slag met m’n bromelia’s.

plog styled by sabine

 

Uiteraard moeten alle foto’s ook bewerkt worden. Dat doe ik op mijn Macbook. Ernaast ligt mijn Passion Planner. Deze gebruik ik als agenda en als to-do lijst. Echt een aanrader wat mij betreft. De rest van de middag ben ik dan ook druk met het bewerken van foto’s en het bijwerken van m’n mailbox.

De laatste tijd probeer ik steeds meer te werken aan de hand van themadagen. Zo zie je dat dit een dag was met als thema “fotograferen” en heb ik andere dagen waarop ik dan weer werk aan interieuradviezen of aan m’n blog. Dit maakt m’n to-do’s een stuk overzichtelijker en m’n planning prettiger. Uiteraard lukt dit niet altijd, omdat ik met fotografie nou eenmaal ook afhankelijk ben van de lichtinval in huis. Zo staat de zon ‘s ochtends vol in de keuken en kies ik er dus voor om de keuken pas in de middag te fotograferen.

 

Ik ben benieuwd wat je van deze plog vindt. Iets wat ik vaker moet doen? Dan zal ik wel proberen nog wat meer foto’s te maken, want dit was duidelijk iets dat nog niet zo in m’n systeem zit 😉

styled by sabine signature

 

 

 

2018-07-24T16:28:15+02:0025-07-2018|Persoonlijk|6 Comments

6 Comments

 1. Annika 25 juli 2018 at 09:25 - Reply

  Super leuke blog om te lezen hoe je werkdag eruit ziet! Ben stiekem wel een beetje jaloers hoor hihi.

  Fijne dag
  Groetjes

  • styledbysabine 25 juli 2018 at 20:08 - Reply

   Leuk om te horen, dank je wel! Ik heb uiteraard wel een leuke dag uitgekozen 😉 dus soms ook best wat saaiere dagen hoor (zoals vandaag met de administratie). Fijne avond Annika!

 2. Lindsey Beljaars 26 juli 2018 at 13:38 - Reply

  Wat super leuk om zo te zien hoe je werkdagje eruit ziet zeg! Leuk dagje uitgekozen 😉

  • styledbysabine 26 juli 2018 at 18:28 - Reply

   Dank je wel! Ik zal eens vaker zo’n dag bijhouden met foto’s. In elk geval beter dan m’n administratie/BTW aangifte dag van gisteren haha 😉

 3. Leuke Bromelia foto’s. Zijn ook echt wel fotogenieke planten (en jij bent zo te zien ook erg goed in het beste in de plant naar boven halen 😉 )

  • styledbysabine 1 augustus 2018 at 21:12 - Reply

   Dank je wel! Leuk om te horen!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
planten vragen
Planten Q&A deel 1

De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen van lezers over planten en hun verzorging. Ik probeer op iedereen een...

Sluiten