Zoals je misschien gelezen hebt, ben ik ambassadeur voor Philips Hue via Coolblue. Vorige keer liet ik je zien hoe je met de nieuwe Philips Hue lijn je smartverlichting supersimpel met je telefoon kunt bedienen. Philips komt echter met nog een uitbreiding van de Philips Hue collectie en ik laat je vandaag zien waarom deze nieuwe filament lampen een aanwinst voor je interieur zijn.

Philips Hue filament lampen

De gewone Philips Hue lampen zijn enorm handig en geven een prachtige sfeer aan je interieur, zoals ik je vorige keer al uitgebreid liet zien. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de lampen zelf er niet meteen enorm aantrekkelijk uit zien. Ze zijn saai en wit. Dit is natuurlijk meestal geen probleem, aangezien je je lampen “verstopt” onder een lampenkap. Maar de laatste jaren zien we ook steeds meer verlichting in huis waarbij de “gloeilamp” wel te zien is. De zogenaamde filament lampen worden dus steeds populairder.

Wat betekent “filament” eigenlijk? Dit is een andere benaming voor het gloeidraad dat je in de traditionele gloeilampen zag. Tegenwoordig wordt het filament vooral decoratief gebruikt in ledlampen.

De filament lamp is veel decoratiever dan de gewone “saaie” ledlamp en hij mag daarom ook gezien worden in het interieur. Philips Hue speelt perfect in op deze trend met de nieuwe Philips Hue filament lampen. Ik vind dit soort lampen altijd een fijne vintage vibe geven en zoals je weet, houd ik enorm van vintage in huis.

Sfeer in de slaapkamer

Ik besloot om m’n nieuwe lampen in de slaapkamer te gaan gebruiken. Daar heb ik een hanglamp met wit katoenen doek hangen, waar je de lamp erin een beetje doorheen kunt zien. Het is dus fijn dat daar nu een lamp in hangt die ook gezien mag worden.

philips hue filament lampen
Close-up van de grote filament lamp met vintage look

De grote filament lamp heb ik gebruikt in een zelf aan elkaar gezet snoer met fitting. Deze heb ik opgehangen aan de wandhaken die we aan de muur hebben (zie mijn artikel over het maken van wandknoppen aan de muur). Omdat ik aan dit snoer geen aan/uit knop had gemaakt, maar alleen een stekker, moest ik eerder altijd de stekker in of uit het stopcontact halen om de lamp te bedienen. Met m’n Philips Hue lamp erin hoeft dit niet meer. Ook de Philips Hue filament lampen zijn namelijk weer bedienbaar met de app. Heel handig! Ik kan nu de lamp aan en uit zetten met m’n telefoon vanuit bed.

De slaapkamer gebruiken we niet alleen om te slapen, maar ik vind het ook fijn om ‘s avonds bijvoorbeeld nog even in bed te breien of een serie te kijken. Met de Philips Hue lampen kan ik daarbij een fijn sfeerlicht uitzoeken. De functie “nachtlampje” heb ik inmiddels ook ontdekt. Zo wordt het licht nog verder gedimd en is het licht precies zacht genoeg om echt als nachtlampje te gebruiken. Heel fijn, want ik ben niet zo’n held in het donker ;).

philips hue filament lampen
De Philips Hue filament lampen op scène “ontspannen”
philips hue filament lampen
Je kunt ze ook perfect als nachtlampje gebruiken.

Je merkt al dat ik erg blij ben met deze nieuwe toevoeging aan de Philips Hue collectie en ik vind het heel leuk dat ik de filament lampen als eerste mocht testen via Coolblue. Volgende keer laat ik je nog een ander item uit de Philips Hue lijn zien. Als je vragen hebt over de lampen, laat het me dan gerust weten.

Ook enthousiast geworden en wil je de lampen direct in je digitale winkelmandje gooien? Je bestelt ze via Coolblue. De prijzen voor deze lampen zijn vriendelijk en de “White standaard” filament lamp haal je al in huis voor nog geen 25 euro.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!