Advertisement

Als interieurstylist en interieurblogger had ik Philips Hue lampen natuurlijk al vaker voorbij zien komen, maar zelf had ik ze nog nooit getest. Daar is sinds kort verandering in gekomen, want vanaf nu mag ik mijzelf Philips Hue ambassadeur noemen. Dit betekent dat ik de komende tijd een aantal lampen ga testen en je ga vertellen wat ik hiervan vind. Vandaag het eerste deel in deze serie met de Philips Hue Bluetooth lampen, die je kunt bedienen via een app op je telefoon.

Simpel & Smart

De Philips Hue lampen zijn zogenaamde smart lampen. Slimme verlichting dus, waarmee je de perfecte sfeer in huis kunt creëren. Eerlijk gezegd had ik bij de term “slimme verlichting” vooral in m’n hoofd dat je er allerlei apparatuur bij nodig had en dat het een kostbaar iets zou zijn om dit in huis te installeren. Niets bleek minder waar te zijn met deze Philips Hue Bluetooth lampen. De Bluetooth lampen zijn een nieuwe lijn binnen de Philips Hue collectie, waarbij je alleen de lampen aan hoeft te schaffen en geen aanvullende producten. Je kunt deze lampen namelijk gewoon via een app op je telefoon bedienen middels bluetooth verbinding.

Via Coolblue ontving ik een pakketje met twee Philips Hue Bluetooth lampen en eigenlijk kan een kind de was doen daarna. Ik koos voor twee E27 lampen die ik meteen in m’n booglamp en vintage schemerlamp kon draaien. Even aanzetten en daarna de app downloaden via de bijgeleverde QR-code en je kunt aan de slag.

Philips Hue bluetooth
Alles dat je nodig hebt: Philips Hue lampen + app

Sfeer creëren met Philips Hue

Wanneer je de app opstart als je thuis bent, maakt deze automatisch verbinding met je Philips Hue lampen. Ik heb ze allebei een naam gegeven, zodat ik weet welke instelling bij welke lamp hoort (dus “booglamp” en “vintage lamp”). Daarna ben ik gewoon alle opties eens gaan uitproberen. Dat zijn er veel kan ik je zeggen, dus hier kun je best een tijdje zoet mee zijn. Van standaardscènes als “ontspannen” of “helder” tot aan bijzondere scènes als “sterrenlicht” of “Blue Lagoon”.

Naast de vooringestelde scènes kun je ook zelf een scène creëren met het kleurenpalet. Uiteraard kun je de lampen met de app ook dimmen of juist feller maken. Genoeg te ontdekken dus.

Mijn favorieten? De functie “ontspannen” vind ik veruit de fijnste hier in huis! Ik houd enorm van warm sfeerlicht en zweerde daarom voorheen bij gloeilampen. Veel led lampen vond ik maar kil en sfeerloos. Met de “ontspannen” functie krijg ik precies dat warme, sfeervolle licht dat ik mooi vind. De perfecte vervanger voor de ouderwetse gloeilampen. Wanneer je deze scène kiest, krijg je een prachtig warm licht dat precies mooi gedimd is. Voldoende om nog gewoon gezellig te kunnen eten aan de eettafel, maar wel met een knus gevoel.

Andere favoriete scènes bevinden zich voor mij onder het kopje “gezellig”. Hier heb je o.a. de scène “robijngloed”. De Philips Hue lampen kleuren dan erg mooi gedimd paars. Tegen onze rode muur geeft dat een waanzinnig mooi effect. De booglamp met de witte kap kleurt duidelijk paars, maar de vintage lamp met gele kap kleurt daardoor juist een beetje rood. Een supertoffe combinatie als je het mij vraagt. Deze ga ik dus ook vaker gebruiken!

Philips Hue bluetooth
De scène “ontspannen”
Philips Hue bluetooth
De scène “Chinatown”
Philips Hue bluetooth
De scène “robijngloed”
Philips Hue bluetooth
De scène “Savanne zonsondergang”

Philips Hue een aanrader?

Wat mij betreft wel! Voorheen had je een speciale Bridge nodig om te beginnen met Hue lampen, maar met deze Pilips Hue Bluetooth lampen kun je op een hele toegankelijke manier al mooie sfeerverlichting in huis creëren. Een kwestie van lampen indraaien en met je telefoon de gewenste scène uitkiezen. De bediening is eenvoudig en er zijn enorm veel mogelijkheden. Voor elk moment en voor elk interieur is er wel een bijpassende sfeer te kiezen met Philips Hue.

De Philips Hue Bluetooth lampen bestel je heel gemakkelijk via Coolblue.

Meer zien van Philips Hue? Houd mijn blog en Instagram de komende tijd in de gaten, want als Philips Hue ambassadeur mag ik je binnenkort nog meer Philips Hue producten laten zien.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!