De inspiratie update is iets anders dit keer. Ik heb namelijk ook een paar leuke persoonlijke/bedrijfsgerelateerde dingetjes met je te delen. Zo sta ik deze maand in een magazine, ben ik druk geweest met een gave stylingklus én heb ik ook gewoon wat leuke interieur-nieuwtjes voor je. Laten we beginnen.

Styled by Sabine in de Vriendin Woonspecial

Ik ga meteen van start met een heel gaaf persoonlijk nieuwtje. Ik sta namelijk in de Vriendin Woonspecial 2018 met een reportage over mijn huis en mijn planten. Het artikel is onwijs gaaf geworden vind ik persoonlijk. Over vier pagina’s verdeeld, lees je over mijn urban jungle en geef ik een aantal plantentips. De foto’s heb ik zelf mogen maken, wat natuurlijk best een compliment is! De Vriendin Woonspecial 2018 vind je de komende drie maanden in de winkels (of online in de webshop). Ik ben zooo benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Styling Villeroy & Boch stand op de Vtwonen beurs

Vanaf dinsdag 2 oktober is het weer zo ver; de Vtwonen & Design beurs 2018. Normaal neem ik als bezoeker altijd een kijkje, maar dit jaar mocht ik zelf ook aan de slag. Zo gek als je je bedenkt dat ik vorig jaar nog riep “volgend jaar wil ik hier ook wat doen!”. Dat is dus gelukt! Misschien weet je wel dat ik sinds dit jaar als stylist werk voor Stek Magazine. Normaal gesproken geef ik Stek interieuradviezen bij mensen thuis, maar dit keer belde Stek me met de vraag of ik een beursstand wilde stylen op de Vtwonen  beurs. Resultaat is dus dat ik de styling voor Villeroy & Boch van twee badkamers voor mijn rekening heb genomen. Eén badkamer is echt een roze paradijs met zelfs een knalroze vrijstaand bad. De andere badkamer is stoer met veel zwart, wit en groen. Een leuke uitdaging dus om beide badkamers helemaal mooi in stijl aan te kleden. Uiteraard komt er na de beurs een artikel online met alle ins & outs over deze klus én neem ik je helemaal mee in het proces. Ben je dinsdag 2 oktober op de beurs? Laat het me dan gerust weten, want ik loop er ook rond (uiteraard ook om het resultaat van m’n werk te aanschouwen ;)).

Cymbidium

Beeldmateriaal via Orchids-info.com

De Cymbidium terug in het seizoen

Vanaf oktober is de snijorchidee, oftewel Cymbidium, weer in het seizoen. Ik heb een tijd geleden alweer over deze mooie bloem geschreven en kreeg meteen weer inspiratie toen ik het persbericht in mijn mailbox vond. Als enkele bloem in een vaas vind ik deze heel gaaf, maar ook in een groepje bij elkaar doet ie het goed. De kleurkeuze is eindeloos, dus er is altijd een Cymbidium die in jouw interieur past. Bijkomstig voordeel: ze blijven superlang goed dus je kunt er tot wel drie weken plezier van hebben in je vaas.

Rozenbotteltak

Rozenbotteltakken in het interieur

Ook terug in het seizoen: de rozenbotteltak. Voor deze prachtige eyecatcher ga ik eigenlijk elk jaar wel. Zo gauw ik er lucht van krijg dat ze er weer zijn, rijd ik naar de bloemist hier een dorp verderop. Ik kies dan altijd de grootste en volste die er is (en reken vervolgens ook ruim 15 euro af….). In mijn roze Hella Jongerius vaas vind ik hem altijd het allermooiste. Tips van de bloemiste: zet hem in een klein laagje water en laat hem langzaam indrogen. Je kunt er eventueel wat haarlak opspuiten om hem langer mooi te houden, maar houd er wel rekening mee dat ie dan wat plakkerig kan worden en stof gaat vangen. Ik heb hem vorig jaar zonder haarlak wekenlang prima kunnen houden.

Sostrene Grene DIY

Beeldmateriaal via Søstrene Grene

Søstrene Grene DIY catalogus

Interieurwinkel Søstrene Grene heeft deze week haar allereerste DIY catalogus gelanceerd. In deze catalogus vind je 32 leuke ideeën voor handwerkprojecten. Er wordt voornamelijk met natuurlijke materialen gewerkt (zelfhardende klei, leer, vilt en papier). Ook zijn er een aantal haakpatronen en zijn er projecten die je als ouder met je kind kunt uitvoeren. De materialen die je nodig hebt, zijn verkrijgbaar in de winkels van Søstrene Grene. Ik moet zeggen dat ik dit een erg leuk initiatief vind, zeker zo in het najaar. Ik ben zelf net begonnen met macramé, dus ik ga me eerst daar eens op focussen. Als ik goed geoefend heb, kom ik vast nog wel met een leuke DIY.

 

Dit waren alle dingen die ik met je wilde delen voor deze maand. Mocht je me op de woonbeurs spotten, kom dan zeker even gedag zeggen!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!