Mensen die voor het eerst bij ons thuis komen, merken vaak op hoe goed onze katten in ons interieur passen. We maken er dan vaak een grapje van dat de katten inderdaad op het interieur zijn uitgekozen. Vandaag is het tweetal alweer vier jaar oud geworden en vond ik het tijd om ze in het zonnetje te zetten met een blogpost over hun kwaliteiten in ons interieur. Dus waar combineren ze het beste mee? En wat voegen twee Ragdolls nou echt toe aan je interieur? Neem dit artikel gerust met een korreltje zout.

ragdoll blue mitted

Het merk

Allereerst iets over het merk van onze katten. Het zijn namelijk Ragdolls en wel twee broers uit hetzelfde nestje. De Ragdoll is niet alleen qua uiterlijk fantastisch, ook het karakter is heel erg leuk. Niet een typische kat, maar eerder een hondje dat de hele dag achter je aan loopt. Verder zijn ze goed in mooi zijn en dat doen ze dan ook het liefst, slapend op verschillende plekken in het huis.

ragdoll basset hound

Combineren met je Ragdoll

Onze katten hebben een zeer fluffy witte vacht (waar ik zo wat uitgebreider op terug ga komen). Hierdoor zijn ze zeer goed te combineren met onze strakke egale grijze gietvloer. Vooral Toby drapeert zich geregeld gewillig als hoogpolig vloerkleedje op de vloer en weet zo prima zijn langharige kwaliteiten in te zetten. De overwegend witte kleur maakt ze multi-inzetbaar en zeer goed te combineren met allerhande andere kleuren in ons interieur. De grijze accenten zorgen dat de katten niet wegvallen tegen een witte muur en dus altijd voldoende aanwezig blijven.

Waar veel mensen een schapenvachtje nonchalant over een stoel draperen, kunnen wij altijd gebruik maken van onze witte haarballen die graag zoveel mogelijk stoelen in huis van een mooie vacht willen voorzien.

ragdoll bed

Wat voegt de Ragdoll toe aan je interieur?

Hier kan ik kort over zijn: HAAR. Heel veel haar. En dan bedoel ik ook echt veel haar. Heb je dat mooie plaatje van die egale gietvloer nog in je hoofd? Stel hem dan voor bedekt met plukken lang wit haar. De stoffen eetkamerstoelen (mooie combi met de vloer)? We hebben verschillende kleuren, maar elke zitting is in elk geval wit. Na vier jaar verwacht je dan toch echt een kale kat over te houden, maar niets blijkt minder waar.

ragdoll blue bicolor

Interieuraankopen met een Ragdoll

Naast de kat zelf, wordt je interieur na aanschaf ook direct voorzien van een aantal andere nieuwe eyecatchers. Zo hebben wij twee kattenbakken van het zogenaamde jumbo-formaat (de Ragdoll is geen klein katje). Probeer die maar eens stylisch verantwoord in je interieur weg te werken. Dit is ons overigens aardig gelukt in de berging. Om deze plek te bereiken, was het dan wel weer nodig om een aantal deuren van een kattenluik (de XL versie dan wel) te voorzien.

Een grote kat blieft een grote krabpaal. Deze wordt als je veel geluk hebt gebruikt om aan te krabben (in ons vorige huis was de bank helaas meer in trek). Daarnaast bevindt zich bovenop een soort uitkijkpost, vanwaar de haarballen alles goed in de gaten kunnen houden. De kleuren van de gemiddelde krabpaal zijn een soort viezig beige of zwart. Dit gecombineerd met een hoop pluche en andere goedkope materialen maakt de paal niet echt een aanwinst voor je interieur. Een beetje een knappe krabpaal krijgt al gauw het label “design” en kost dan ook een godsvermogen.

Belangrijk nog om te vermelden, is dat alle overige aankopen die je speciaal voor de pluizige monstertjes doet, vakkundig genegeerd worden. Ja, ook het prachtige stylishverantwoorde (en peperdure) mandje wat ik ooit voor ze kocht. Na een jaar negeren, heb ik deze wanhopig weggegeven aan de buurvrouw.

 

Rest mij nog te vragen of jouw huisdier ook in je interieur past en hoe jij deze combineert.

ragdoll eames

En natuurlijk van harte gefeliciteerd voor de allerleukste katten van de hele wereld, mijn Youp en Toby. Want hoewel dit artikel een kern van waarheid bevat, zou ik jullie voor geen goud willen inruilen. Ook niet als jullie niet meer in m’n interieur passen!

 

 

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!