Vind jij het ook zo heerlijk om Marktplaats af te struinen naar de  beste tweedehands koopjes? Al jarenlang koop en verkoop ik regelmatig via Marktplaats en tegenwoordig ook steeds meer via Instagram. Zo kocht ik een gele hoes voor onze Ikea bank, scoorde ik een vintage tv-kastje en verkocht ik bijna m’n gehele inboedel tijdens de verhuizing via internet. Pakkie.nu is een nieuwe service die het online kopen en verkopen nog veiliger en makkelijker maakt. Ik testte de Pakkie app en vertel je vandaag mijn bevindingen.

 

De Pakkie.nu app

Toen Pakkie mij benaderde, was ik direct enthousiast over het concept. Het is me gelukkig nog nooit overkomen, maar je hoort vaak genoeg dat er dingen fout gaan bij het online kopen of verkopen. Pakjes die nooit verzonden worden of kwijt raken, geld dat niet gestort wordt, etc. Het is een kwestie van vertrouwen. Met Pakkie is dit verleden tijd. En het beste van dit alles: het kost je niet meer dan het normaal verzenden van een pakketje! Ik besloot de proef op de som te nemen om te kijken of het echt allemaal zo goed werkt.

Een Pakkie versturen

Een pakketje verzenden met Pakkie bleek heel makkelijk te zijn. Toen de deal met mijn koper rond was, logde ik in bij Pakkie. Ik moest ingeven wat er in mijn pakket zat en voor welke prijs ik dit had verkocht. Toen kon ik kiezen welk formaat mijn pakket had. Ik koos voor een normaal pakket (6,95 euro). Mocht je een groter artikel hebben verkocht, dan kun je ook nog kiezen voor een XXL Pakkie (tot 30 kg). Ik kreeg een link die ik naar mijn koper moest doorsturen. Dit kon gewoon via Whatsapp, maar ook bijvoorbeeld via e-mail. Slechts enkele minuten later ontving ik al een e-mail dat mijn koper via de link betaald had en dat ik mijn verzendlabel kon printen. Heb je geen printer? Dan stuurt Pakkie het verzendlabel kosteloos naar je toe. Dat is nog eens een fijne service!

Pakkie

Screenshots Pakkie app

Bij het printen van het label kon ik aangeven bij welk pakketpunt ik mijn Pakkie ging inleveren. Ik koos het PostNL punt in ons dorp (verder is er hier ook geen andere keuze ;)). Op het label stond automatisch al het adres van mijn koper en ik kon deze zo op mijn pakket plakken. Geen gedoe dus met rekeningnummers en adressen uitwisselen. Ik was positief verrast!

 

Op de Pakkie website kon ik precies zien wanneer mijn koper het pakket het ontvangen en een dag later had ik het geld al op mijn rekening.

Pakkie

Een Pakkie ontvangen

Om de Pakkie app echt goed te kunnen testen, wilde ik ook graag iets kopen met deze service. Ik kocht via Instagram een toffe mand over en de verkoopster vond het goed om dit via Pakkie te doen. Nu was ik degene die een betaallink ontving. Ik betaalde makkelijk met Ideal en enkele uren later kreeg ik al het bericht dat mijn Pakkie onderweg was. De volgende dag stond de postbode aan de deur met mijn mand. De verkoopster kreeg daarna via Pakkie het geld op haar rekening gestort.

 

Pakkie

De mand die ik kocht met Pakkie.

Conclusie

Wat mij betreft is Pakkie dus een succes! Wat ik vooral handig vind, is dat je geen adressen en rekeningnummers hoeft uit te wisselen, maar dat dit allemaal via Pakkie gaat. Je weet precies wanneer er betaald is via de speciale link en krijgt dan een kant-en-klaar verzendlabel. En aangezien je gewoon de normale prijs betaalt voor het verzenden van een pakketje, kost deze fijne service je niks extra’s. Ik ga Pakkie in de toekomst zeker weer gebruiken.

 

Je kunt Pakkie online gebruiken via hun website of download de Pakkie.nu app via de Google Playstore of de Apple App Store. Was jij al bekend met de service van Pakkie?

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!