fbpx

Tweedehands online (ver)kopen, een makkie met Pakkie

 • Pakkie

Vind jij het ook zo heerlijk om Marktplaats af te struinen naar de  beste tweedehands koopjes? Al jarenlang koop en verkoop ik regelmatig via Marktplaats en tegenwoordig ook steeds meer via Instagram. Zo kocht ik een gele hoes voor onze Ikea bank, scoorde ik een vintage tv-kastje en verkocht ik bijna m’n gehele inboedel tijdens de verhuizing via internet. Pakkie.nu is een nieuwe service die het online kopen en verkopen nog veiliger en makkelijker maakt. Ik testte de Pakkie app en vertel je vandaag mijn bevindingen.

 

De Pakkie.nu app

Toen Pakkie mij benaderde, was ik direct enthousiast over het concept. Het is me gelukkig nog nooit overkomen, maar je hoort vaak genoeg dat er dingen fout gaan bij het online kopen of verkopen. Pakjes die nooit verzonden worden of kwijt raken, geld dat niet gestort wordt, etc. Het is een kwestie van vertrouwen. Met Pakkie is dit verleden tijd. En het beste van dit alles: het kost je niet meer dan het normaal verzenden van een pakketje! Ik besloot de proef op de som te nemen om te kijken of het echt allemaal zo goed werkt.

Een Pakkie versturen

Een pakketje verzenden met Pakkie bleek heel makkelijk te zijn. Toen de deal met mijn koper rond was, logde ik in bij Pakkie. Ik moest ingeven wat er in mijn pakket zat en voor welke prijs ik dit had verkocht. Toen kon ik kiezen welk formaat mijn pakket had. Ik koos voor een normaal pakket (6,95 euro). Mocht je een groter artikel hebben verkocht, dan kun je ook nog kiezen voor een XXL Pakkie (tot 30 kg). Ik kreeg een link die ik naar mijn koper moest doorsturen. Dit kon gewoon via Whatsapp, maar ook bijvoorbeeld via e-mail. Slechts enkele minuten later ontving ik al een e-mail dat mijn koper via de link betaald had en dat ik mijn verzendlabel kon printen. Heb je geen printer? Dan stuurt Pakkie het verzendlabel kosteloos naar je toe. Dat is nog eens een fijne service!

Pakkie

Screenshots Pakkie app

Bij het printen van het label kon ik aangeven bij welk pakketpunt ik mijn Pakkie ging inleveren. Ik koos het PostNL punt in ons dorp (verder is er hier ook geen andere keuze ;)). Op het label stond automatisch al het adres van mijn koper en ik kon deze zo op mijn pakket plakken. Geen gedoe dus met rekeningnummers en adressen uitwisselen. Ik was positief verrast!

 

Op de Pakkie website kon ik precies zien wanneer mijn koper het pakket het ontvangen en een dag later had ik het geld al op mijn rekening.

Pakkie

Een Pakkie ontvangen

Om de Pakkie app echt goed te kunnen testen, wilde ik ook graag iets kopen met deze service. Ik kocht via Instagram een toffe mand over en de verkoopster vond het goed om dit via Pakkie te doen. Nu was ik degene die een betaallink ontving. Ik betaalde makkelijk met Ideal en enkele uren later kreeg ik al het bericht dat mijn Pakkie onderweg was. De volgende dag stond de postbode aan de deur met mijn mand. De verkoopster kreeg daarna via Pakkie het geld op haar rekening gestort.

 

Pakkie

De mand die ik kocht met Pakkie.

Conclusie

Wat mij betreft is Pakkie dus een succes! Wat ik vooral handig vind, is dat je geen adressen en rekeningnummers hoeft uit te wisselen, maar dat dit allemaal via Pakkie gaat. Je weet precies wanneer er betaald is via de speciale link en krijgt dan een kant-en-klaar verzendlabel. En aangezien je gewoon de normale prijs betaalt voor het verzenden van een pakketje, kost deze fijne service je niks extra’s. Ik ga Pakkie in de toekomst zeker weer gebruiken.

 

Je kunt Pakkie online gebruiken via hun website of download de Pakkie.nu app via de Google Playstore of de Apple App Store. Was jij al bekend met de service van Pakkie?

 

2018-02-25T17:06:39+01:0025-02-2018|Algemeen|7 Comments

7 Comments

 1. Mrf 25 februari 2018 at 12:09 - Reply

  Maar als de verkoper iets anders in het pakket doet dan wat jij besteld hebt, zit je straks mooi met een baksteen in plaats van je product. Dus schijnveiligheid!

  • styledbysabine 25 februari 2018 at 12:13 - Reply

   De koper heeft tot twee dagen na ontvangst van het pakket de tijd om eventuele problemen zoals jij beschrijft te melden bij Pakkie. Uiteindelijk blijft het natuurlijk een kwestie van vertrouwen, maar ik heb wel het idee dat ik iets meer zekerheid heb via Pakkie (en dat tegen dezelfde prijs als wanneer ik het normaal zou verzenden).

 2. Martijn 25 februari 2018 at 13:27 - Reply

  Leuk artikel! Ik heb nog 2 vragen aan je:
  Wat komt er op je bankafschrift te staan als je de betaallink van pakkie gebruikt om je artikel af te rekenen? Staat er bij dat het een Marktplaats verkoop of aankoop is of staat er alleen dat het een ideal betaling is via Pakkie?

  Zou je misschien een keer een artikel willen schrijven over je tips en tricks voor Marktplaats verkopen? Ik begrijp dat jij vrij succesvol bent in dingen verkopen via Marktplaats, en mij lukt dat lang niet altijd. Zelfs niet als het hippe items zijn zoals vintage vlinderstoelen of een echt handgemaakt Perzisch tapijt. Ik vroeg me dus af of jij iets speciaals doet met je foto’s, je beschrijving of de prijs of dat je misschien hetzelfde item in verschillende rubrieken plaatst? Als je daarover iets kwijt zou willen, zou ik het heel.leuk vinden.

  • styledbysabine 25 februari 2018 at 14:32 - Reply

   Hi Martijn,
   Op je bankafschrift komt inderdaad alleen een betaling via Pakkie te staan met in de omschrijving wel het gekochte product en de naam van de verkoper.

   Leuk idee trouwens voor een nieuw artikel! Ik ga er eens mee aan de slag. Voor nu kan ik je alvast als tip geven om goede foto’s te plaatsen van een artikel. Ik plaats altijd foto’s van het item zelf, maar ook foto’s van het item in ons interieur, zodat mensen een idee krijgen hoe ze het kunnen stylen. Dit werkt heel goed merk ik.

   Daarnaast vraag ik nooit de hoofdprijs. Een reëele vraagprijs nodigt uit tot bieden en vaak zie je dan dat ze alsnog tegen elkaar opbieden tot een mooi bedrag. Oja en mocht je actief zijn op Instagram, probeer het daar eens met de #instagramkoopjeshoek. Is mij recent heel goed bevallen. Meer tips ga ik in een artikel verwerken. Fijne zondag!

 3. Dinja 26 februari 2018 at 14:39 - Reply

  Hm het klinkt als een goed concept, maar ik verstuur pakketjes online via PostNL waardoor ik €6,50 betaal voor het verzenden. Kan dat dan ook met Pakkie?
  En inderdaad, ik kan best wel wat Marktplaats verkooptips gebruiken. Soms heb je moment dat het echt heel goed loopt maar de laatste paar weken was het zo stil en heb ik niks verkocht 🙁

  • Jaap van Pakkie 26 februari 2018 at 17:07 - Reply

   Hoi Dinja, Pakkie combineert de verzending met de betaling, dat biedt meer zekerheid en gemak ten opzichte van het kopen van een los verzendlabel direct bij PostNL. Bijvoorbeeld zekerheid dat je je geld krijgt zodra het pakket bezorgd is. Maar ook vooral gemak, omdat de koper zelf zijn/haar gegevens invult en je krijgt via Pakkie als verkoper direct een kant-en-klaar verzendlabel toegestuurd. En je kunt daarbij zeker kiezen voor PostNL label, maar ook voor een label van DHL en DPD.

  • styledbysabine 26 februari 2018 at 17:11 - Reply

   Zie reactie van Pakkie hierboven. Ik ga aan de slag met het Marktplaats artikel, hoop dat dat je wat gaat helpen. Overigens heb ik net weer iets online gezet op Marktplaats, dus even kijken of dit item ook snel kan verkopen 😉

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
lancering WOWN!
Lancering interieurmerk WOWN!

Afgelopen dinsdag was ik bij de lancering van WOWN! Een nieuw interieurmerk met producten ontworpen door de interieurbloggers Souraya (Bintihome),...

Sluiten