Een tijdje geleden kocht ik het Alison & Mae Mohairy yarn bij de Action in twee tinten roze. Ik besloot hier een simpele trui mee te breien. Eerst maakte ik er eentje waarin ik verschillende kleuren draad combineerde als cadeau voor een vriendin. Nu heb ik ook nog een streepjes trui gebreid met dit mohair garen. Vandaag deel ik het simpele patroon met je, zodat je ook aan de slag kunt.

Niveau patroon

Het patroon is prima geschikt voor beginners. Ik heb het expres zo simpel mogelijk gehouden en eigenlijk bestaat deze trui uit vier rechthoeken die je aan elkaar naait. Als je de tricotsteek en de boordsteek kunt breien, dan moet deze trui helemaal lukken. Je kunt hem gewoon op rechte naalden breien, maar ik gebruikte rondbreinaalden omdat ik dat fijner vind werken.

Ben je een echte beginner? Check dan ook even mijn blog vol tips voor het starten met breien.

gratis patroon streepjes trui Action

Benodigdheden

Alison & Mae Mohairy yarn, verkrijgbaar bij de Action. Ik gebruikte 3 bollen lichtroze en 3 bollen donkerroze (en die maak je niet helemaal op).

Breinaalden 10 mm.

Stopnaald en schaar.

Instructies

Ik heb deze trui gebreid met 3 draden tegelijk van het garen. Je kunt het patroon op rechte naalden breien en zet daarna de vier rechthoeken aan elkaar om zo de trui te vormen. Ik heb aan de onderzijde van de trui geen boord gemaakt en ook geen halsboord. Dit kun je naar wens natuurlijk wel toevoegen. Aan de mouwen heb ik wel kleine boordjes gemaakt. De trui wordt een oversized model. Als je hem kleiner of groter wilt, zul je meer of minder steken op moeten zetten.

Voorpand + achterpand

Zet 70 steken op met kleur A.

Rij 1-14 tricotsteek kleur A.

Rij 15-28 tricotsteek kleur B.

Rij 29-42 tricotsteek kleur A.

Rij 43-56 tricotsteek kleur B.

Rij 57-74 tricotsteek kleur A.

Rij 75 alle steken afkanten.

Mouwen

Zet 50 steken op met kleur A.

Rij 1-10 tricotsteek kleur A.

Rij 11-20 tricotsteek kleur B.

Rij 21-30 tricotsteek kleur A.

Rij 31-40 tricotsteek kleur B.

Rij 41-50 tricotsteek kleur A.

Rij 51 brei twee steken samen, herhaal tot einde van de rij.

Rij 51-55 boordsteek kleur A.

Rij 56 kant alle steken af.

oversized streepjes trui met mohair garen van de Action

Constructie

Naai de schoudernaden samen van voor- en achterpand. Naai daarna de mouwen eraan en sluit de zijkanten van voor- en achterpand + mouwen. Eindjes wegwerken en klaar! Uiteraard kun je deze trui ook in allerlei andere kleurencombinaties breien. Zo maakte ik er ook al eentje zonder strepen, maar door drie daden samen te breien met verschillende kleuren. Dan krijg je een soort gemêleerd effect, ook leuk!

Deze simpele streepjes trui is een ideaal project voor beginners en doordat je het op breinaalden van 10 mm breit, ben je ook redelijk snel klaar.

Heb je nog vragen? Laat het me gerust weten.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!