Vorig jaar hadden we voor het eerst een ceder boompje als kerstboom. Deze kocht ik bij de Intratuin en na een jaar in de tuin te hebben gestaan, mocht ie afgelopen weekend weer naar binnen. Inmiddels is ons boompje ook versierd en laat ik je vandaag zien hoe dat eruit ziet.

De ceder kerstboom versieren

Ik vind de ceder nog steeds een ideale kerstboom voor ons huis. Hij neemt weinig ruimte in beslag, heeft een grappig uiterlijk en ik kan hem alsnog leuk versieren. We hadden nog wat ballen van vorig jaar van de Intratuin en ik kocht dit jaar alleen wat kleine balletjes erbij van de Kwantum en twee losse kerstballen van de Intratuin. De verlichting is ook van de Intratuin. Dit zijn koperdraadjes met daarin lichtjes verwerkt die op batterijen werken. Op zich mooi en handig aan te brengen door het koperdraad, maar ik moet wel zeggen dat die lampjes echt batterijen vreten. We gaan dus nu weer even de oplaadbare batterijen opsnorren. De timer in deze lampjes is trouwens wel best handig. Hierdoor gaan de lampjes gedurende zo’n 6 uur aan per 24 uur. Dus als je ze eenmaal op de juiste tijd aanzet, gaan ze daarna altijd automatisch aan op dat tijdstip en weer uit na 6 uur.

ceder kerstboom
ceder kerstboom

Style je ceder

Ben je ook overstag en ga je dit jaar voor een ceder boom? Dan zijn dit mijn tips om je ceder helemaal mooi kerstig te stylen:

  • Zet je ceder in een mooie pot of mand. Ik kies voor een mand van natuurlijk materiaal, omdat dat mooi past bij die boho look die ik zo fijn vind.
  • Ga voor subtiele verlichting. Bij veel winkels is er tegenwoordig volop keuze in verlichting. Vanwege de ranke takken, vind ik veel traditionele verlichting wat lomp in een ceder kerstboom. Ik kies bijvoorbeeld voor verlichting aan een heel dun koperdraadje. Voor nog geen 5 euro heb je al zo’n setje.
  • Wissel kleine en grote versiering af. Vanwege het speelse uiterlijk van de boom, vind ik het een aanrader om zowel grote als kleine kerstballen met elkaar te combineren. Het hoeft niet te netjes!
  • Zet hem op een krukje of tafel en versier die ook. Ik heb ervoor gekozen om de ceder op een chakki tafeltje te zetten dit jaar. Deze heb ik wat “kerstiger” gemaakt met een verenslinger (die je normaal gesproken in je kerstboom zou hangen) en twee losse nepboompjes.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de ceder als kerstboom en hoe ik hem het afgelopen jaar heb laten overleven in de tuin? Check dan mijn artikel over het ceder boompje als kerstboom. En als je ook een kleine woonkamer hebt dan heb ik ook nog een artikel vol ideeen voor een kerstboom voor een kleine ruimte.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!