Als echte kringloopfanaat vind ik geregeld de tofste pareltjes in de kringloopwinkels. Zo heb ik inmiddels ook best wat tactieken ontwikkeld om tussen alle gewone items nou net die goede vondsten te doen. Vandaag zet ik een aantal afdelingen op een rijtje waar je die onverwachte pareltjes tegen het lijf kunt lopen. Zodat jij ook weet waar je in de kringloopwinkel nu echt even goed moet speuren.

Tuinkussens

Jarenlang sloeg ik de stapels met tuinkussens altijd over in de kringloop, maar sinds een tijdje ben ik erachter dat je hier hele toffe dingen kunt vinden. Niet alleen vind je hier soms echt hele gave vintage tuinkussens, ook liggen er soms toffe vintage slaapzakken tussen of andere grote kussens. Ik heb bijvoorbeeld een geweldig vintage kussen gevonden dat precies op de achterbank van m’n Volkswagen Kever past. Ik vind tuinkussens in de normale winkels altijd echt belachelijk duur, maar in de kringloopwinkel kun je nog echt goede koopjes scoren. Bij mij in de buurt vragen ze bijvoorbeeld rond de €5 per kussen. Een stuk goedkoper dan nieuw en ook vaak met veel leukere retro printjes!

onverwachte pareltjes in de kringloop

Kleine schilderijen

De afdeling met de grote wanddecoratie zie je meestal niet zo snel over het hoofd in de kringloopwinkel. Maar check ook eens goed de bakken waarin ze de kleinere wanddecoratie zetten. Hierin vind ik vaak de tofste fotolijstjes, kleine vintage schilderijtjes of mooie wandkleden. Juist met al die kleine vondsten bij elkaar kun je een ontzettend leuk wandje volhangen met vintage wanddeco. Zo viste ik recent een heel leuk wandkleedje uit de bak met schilderijen voor maar €3,63.

Spiegels

De meeste kringloopwinkels hebben ook een plekje waar het aanbod met spiegels staat. Hier scoor ik geregeld heel goed! Van geweldige Venetiaanse spiegels, tot leuke Franse spiegeltjes met een gouden lijst. In veel kringlopen zijn de spiegels helemaal niet zo prijzig en er zijn de meest bijzondere pareltjes te vinden.

onverwachte pareltjes in de kringloop

Grote maten

Ik val niet onder de categorie “grote maten”, maar toch werp ik wel vaak even een blik op de kleding die op deze rekken hangen. Ten eerste wordt er niet altijd goed gesorteerd in de kringloop of worden kledingstukken verkeerd teruggehangen. En daarnaast hangen hier soms de leukste blousjes die juist heel tof oversized te dragen zijn. Ook mooie wijde jurken waar geen maat in staat, worden hier soms opgehangen. Zeker niet overslaan dus als je een rondje tweedehands kleding shoppen gaat doen.

Mannenkleding

Als je dan toch bezig bent, neem ook meteen de afdeling met mannenkleding mee in je zoektocht. Ook hier wordt kleding soms verkeerd neer gehangen. Maar ook vind je hier geregeld hele toffe vintage overhemden, die ook als vrouw ontzettend leuk te combineren zijn. Ik vind bijvoorbeeld van die 80’s print overhemden voor mannen heel grappig om geknoopt op een kort broekje te dragen. Bij de heren afdeling vind je daarnaast vaak ook mooie vintage colberts of gekke hoedjes.

onverwachte pareltjes in de kringloop

Camera’s

Tenslotte nog een bonustip. In principe kijk ik zelden tussen de elektronica, omdat het niet perse iets voor mij is. Toch viel mijn oog recent in de kringloopwinkel opeens op een oude polaroidcamera tussen al het andere elektra. Voor minder dan €4 scoorde ik een geweldige originele polaroidcamera uit de jaren 80, die online voor heel wat meer te koop is. Op de gok kocht ik er een cassette bij met foto’s (stukken duurder dan de camera….) en de camera bleek het prima te doen! Heel erg leuk om nu voor een klein prijsje zo’n leuke vintage camera te hebben.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!