fbpx

Ontdek jouw woonstijl bij Xenos!

 • Xenos woonstijl

Dat oktober woonmaand is, is je vast niet ontgaan. Ook bij Xenos staat de maand oktober geheel in het teken van wonen. Tijdens de Wereldse Woonweken kun je met een simpele test jouw woonstijl ontdekken. Daarna shop je natuurlijk direct de producten die bij jouw stijl passen. Ik deed de test en stylde ons interieur met de uitkomst van mijn woonstijl.

Doe de test

Het start natuurlijk allemaal met het doen van de test en uitvinden welke stijl bij jou past.

De vier woonstijlen zijn:

 • Urban Nature
 • Romantic Paris
 • A touch of Marrakech
 • New York Loft

Toen ik de woonstijlen bekeek, had ik het idee dat mijn stijl een mix is van Urban Nature en A touch of Marrakech. Het invullen van de test is simpel. Je kiest een aantal plaatjes uit die het beste bij jou passen en op het eind vul je je e-mailadres in. In het scherm krijg je vervolgens direct te zien wat jouw woonstijl is. Bij mij kwam A touch of Marrakech uit de test, niet geheel onverwachts dus. Leuk extraatje is dat je in je mailbox een code krijgt voor 20% korting op een artikel naar keuze. Deze kun je in de maand november besteden. Ik ging uiteraard meteen op pad om te shoppen!

In de winkel

In de Xenos winkels kun je alle producten die in de verschillende stijlen passen, vinden. Ook kun je daar de woonstijl test invullen als je dit nog niet online hebt gedaan. Elke woensdag en zaterdag van van 9.30 tot 11.30 uur staan in het teken van de speciale woonshopping uren. De Xenos woonshoppers staan dan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van jouw woonstijl en bijpassende producten. Als extraatje krijg je dan ook een gratis kaars.

Ik ging naar de Xenos in Amsterdam Noord. Bij binnenkomst zag ik direct de verschillende woonstijlen uitgestald staan en het was dus makkelijk om inspiratie op te doen. Het enige dat ik jammer vond, was dat er bepaalde producten uit de folder niet in de winkel te verkrijgen waren. Zo zag ik een hele leuke Marokkaanse lantaarn in de folder, maar deze was helaas alleen online beschikbaar vertelde de medewerker mij. Op de foto’s zie je dus lantaarns terug die ik zelf al in huis had. Gelukkig was er verder wel een heleboel keuze in mijn stijl en m’n winkelmandje was dan ook goed gevuld.

 

A Touch of Marrakech

Deze stijl kenmerkt zich door veel kleurgebruik en het warme Oosterse gevoel. Producten die hier bij passen zijn veel kaarsen, rijk bewerkte dienbladen in brons, goud of zilver en kussens in warme kleuren en materialen. Ik koos voor een fluwelen kussen met franjes en een bewerkt kussen met een barok print. Beide in kleuren die mooi uitkomen op onze okergele bank. Uiteraard ging er een mooi dienblad mee naar huis met een heleboel kaarsen in warme najaarskleuren. Verder koos ik voor een zilveren kandelaar, een rond spiegeltje en een zilverkleurige etagère. De styling laat ik je zowel in de zithoek als in de badkamer zien.

Xenos woonstijl

Xenos woonstijl

De styling in ons interieur

Onze woonkamer kenmerkt zich al door veel Marokkaanse invloeden. De items van Xenos sluiten dus moeiteloos aan. Onze Marokkaanse poef leende zich perfect om het dienblad met kaarsen op te zetten. De mooie zilverkleurige kandelaar heb ik op het Marokkaanse bijzettafeltje gezet en met de kussens op de bank krijg je direct dat Marrakech gevoel.

 

In de badkamer komen de Xenos producten ook goed tot hun recht. De badplank had ik al langer in mijn bezit en kun je ook bij Xenos kopen. Deze past in eigenlijk alle woonstijlen goed en is een ideaal styling-object. Zo had ik meteen een mooie plek voor de grote kandelaar. In de badkamer gebruikte ik de etagère als kaarsenhouder en voegde ik nog een toffe wierookhouder met olifant toe. Deze kun je ook prima gebruiken om een zeepje of kaars op te zetten wat mij betreft.

Xenos woonstijl

Xenos woonstijl

Xenos woonstijl

Xenos woonstijl

Heb je ook zin om jouw woonstijl te ontdekken? Doe dan ook de test en ontdek items in jouw stijl bij Xenos. Je kunt de test nog de hele maand oktober doen. Laat je me even weten welke stijl er bij jou uitkwam?

styled by sabine signature

shop de post

Niet alle producten zijn ook online verkrijgbaar die ik heb gekocht. Hieronder de links van de producten die ik wel online kon vinden. In de webshop zijn wel nog een heleboel andere leuke items in de stijl te vinden (die weer niet allemaal in de winkel beschikbaar waren).

Kaarsenplateau

Kussen barok

Kussen met franjes

Spiegel rond met ketting

Wierookschaaltje olifant

Badrek bamboe

 

2018-10-07T12:26:05+02:0010-10-2018|Shopping|4 Comments

4 Comments

 1. Sarah 10 oktober 2018 at 13:07 - Reply

  Oeh, leuk, die test. Ik ben zelf van België en vind het zo jammer dat wij geen Xenos hebben hier. Altijd wanneer ik in Nederland ben moet en zal ik de Xenos binnengaan. Super leuke spulletjes hebben ze daar. Ik wist wel niet dat je in de webshop spullen kon vinden die in de winkel niet beschikbaar waren. Meteen nog maar eens gaan kijken dan 🙂

  • styledbysabine 10 oktober 2018 at 13:09 - Reply

   Aah, wat jammer dat er geen Xenos in België is he! Ik koop geregeld spulletjes online moet ik zeggen, omdat ik daar vaak nog meer dingen kan vinden. Hier in Nederland zijn er namelijk ook een hoop winkels vervangen voor Casa winkels… zo jammer. Gelukkig hier in de buurt dus wel nog een fysieke winkel. Ben benieuwd wat er bij jou uit de test komt!

 2. Mirjam Hart 17 oktober 2018 at 10:32 - Reply

  Ooh wat een mooie spulletjes hebben ze toch allemaal. Was een tijdje geleden bij Casa in Rotterdam. Dat wordt toch de nieuwe Xenos? Ik zag er hele leuke dingen, maar wel een heel andere sfeer.

  • styledbysabine 22 oktober 2018 at 11:15 - Reply

   Hee Mir! Ja, een deel van de winkels is Casa geworden. Hier in Amsterdam Noord blijft de Xenos nog wel bestaan heb ik begrepen. Ik vind er nog steeds geregeld leuke spulletjes, dus ik ben er blij mee.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Vtwonen beurs styling
Badkamer styling op de Vtwonen beurs voor Villeroy&Boch

Als styliste van Stek Magazine mag ik geregeld toffe opdrachten doen. Afgelopen tijd was ik wel met een heel leuk...

Sluiten