Toen ik opeens zag dat mijn artikel over de herfst in je interieur van vorig jaar weer goed gelezen werd, bedacht ik het idee voor dit artikel. Vorig jaar liet ik zien hoe ik de muurkleur in de woonkamer veranderde en hoe ik verder het najaar in de woonkamer bracht. Tijd voor een update van de herfst in ons huis van dit jaar. Want inmiddels is er veel veranderd!

Plaids en schapenvachten

Met de okergele bank ben ik nog steeds heel gelukkig, maar in het najaar kleed ik hem wel net iets anders aan dan in de zomer. Tijdens de warme seizoenen kies ik voor veel vrolijk gekleurde kussentjes. Nu het najaar is aangebroken, heb ik de bank weer wat warmer aangekleed. Zo haalde ik het geel/grijs gestipte plaid weer van boven (deze is van Zuiver) en legde ik een schapenvachtje op de bank. Verder maak ik het knus met kussens in rijke en warme materialen.

 

Rozenbotteltak

Ik schreef er al eens eerder over, maar dit vind ik toch wel hét ultieme herfst-item in huis. Een rozenbotteltak geeft een instant najaarsgevoel en staat eigenlijk in elk interieur leuk. Ik kies altijd voor een hele grote en zet hem in m’n roze Hella Jongerius vaas. Inmiddels staat ie alweer enkele weken zo en is ie mooi ingedroogd. Ze gaan erg lang mee, dus dit is sowieso een goede investering!

herfst interieur

Kaarsen

Een open deur, maar deze mogen niet ontbreken. Ik schafte recent een paar leuke kandelaars aan (waaronder een messing cobra kandelaar) en ook een grote Rituals geurkaars. Nu het al zo vroeg donker is, zet ik ze lekker eind van de middag al aan en geniet ik van het gezellige sfeerlicht.

 

Kamerden

Misschien vind je dit echt iets voor Kerstmis, maar ik vind de kamerden eigenlijk het hele jaar rond wel leuk in huis. Toen ik ze dan ook weer zag staan bij Ikea, ging er uiteraard eentje mee naar huis. Vorig jaar had ik er ook eentje, maar ondanks mijn groene vingers heeft die het helaas niet gered. Na enkele maanden gaf ie het op, ondanks enkele reddingspogingen van mijn kant. Ik hoop het dit jaar beter te gaan doen. Het begon al een beetje onhandig, aangezien ik hem in de keuken had gezet, iets te dichtbij de waterkoker. Een paar bruin verbrande takken waren het resultaat. Deze heb ik weggesnoeid en tot nu toe lijkt ie het goed te doen.

herfst interieur

Servies

In de zomer ben ik nooit zo met servies bezig, maar in het najaar krijg ik zin om m’n servieskast van wat nieuwe items te voorzien. Zo kocht ik al een mooie groene porseleinen theepot bij Dille & Kamille en een soort terrazo schaaltjes voor m’n theezakjes. Een paar grote mokken zijn natuurlijk ook nooit weg in de winter en het liefst zou ik ook nog wat nieuwe borden aan m’n collectie toevoegen. Vooral warme tinten porselein spreken me op dit moment erg aan. Het liefst met een handgemaakte look in een vintage stijl. Veel budgetwinkels hebben op dit moment dit soort servies in het assortiment. Zo zag ik o.a. bij Xenos, maar ook bij Action hele gave dingen.

 

De slaapkamer heb ik overigens nog niet echt in herfstsferen gebracht, maar daar komt binnenkort verandering in. Zo gaan we eindelijk een nieuwe bedombouw kopen de komende maand en heb ik de komende weken een hele toffe samenwerking met een dekbedovertrekken merk. Ik laat je dus gauw zien hoe ik de slaapkamer ook klaar maak voor de wintermaanden. Stay tuned!

 

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!