Baal jij er ook zo van dat de kringloopwinkels gesloten zijn? Ik wel! De kringloopwinkels vormen samen met de bouwmarkten eigenlijk de enige winkels die ik echt mis. Even lekker snuffelen tussen alle snuisterijen is er helaas voorlopig niet bij. Ik heb mijn kringloopbehoefte dus naar online alternatieven verplaatst en geef je vandaag mijn beste tips hiervoor.

1. Markplaats

Misschien voor de hand liggend, maar Marktplaats is best een prima alternatief voor de kringloop. Met een beetje mazzel vind je zomaar een leuk vintage item voor een prikkie. Wel moet ik zeggen dat ik het “struinen” op Marktplaats wat minder vind. Je zult toch redelijk gericht op zoek moeten naar items, wat natuurlijk anders is in de kringloopwinkel. Ik check wel sowieso dagelijks even het tabblad “in je buurt” op Marktplaats. Zo kom je de leukste dingen tegen die ook nog eens heel dichtbij huis op te halen zijn. Ideaal! Ik heb al best wat toffe aankopen gedaan op deze manier. Een andere manier is om een vrij brede zoekterm in te voeren, maar dan de afstand gering in te stellen, zodat je vooral ziet wat er in de buurt wordt aangeboden.

2. Vinted

Sinds een tijdje is dit echt m’n favoriete “online kringloopwinkel”. Veel mensen denken dat er op Vinted alleen kleding te vinden is, maar dat is zeker niet het geval. Ik koop hier echt de leukste interieuritems! Van leuke wanddecoratie, tot beeldjes, tot zelfs een hele gave sprei en prachtige hanglamp. Ik zoek zelf met name naar vintage spullen en slaag goed bij verkopers uit Frankrijk. De verzending duurt wat langer, maar is wel heel goed betaalbaar. En natuurlijk heb je een vrij uniek item als je op deze manier shopt.

3. Facebook groepen

Mijn aanrader op Facebook zijn vooral de groepen in je buurt. Dus zoek even naar verkoopgroepen in jouw regio, maar ook naar weggeef-groepen, etc. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld Amsterdam Yard Sale (momenteel overigens gesloten), maar ik ben ook lid van de Facebookgroep van ons dorp. In dat soort groepen worden vaak leuke items aangeboden voor kleine prijsjes. Facebook heeft zelf ook een marketplace functie, maar ik moet zeggen dat ik daar zelf nog nooit gebruik van heb gemaakt. Gek genoeg zie ik er wel geregeld toffe items voorbij komen, dus misschien moet ik hier eens wat beter induiken.

4. Instagram

Op Instagram kom je van alles tegen. Van accounts die kringloop producten voor een zacht prijsje verkopen, tot aan echte vintage winkels waar de prijzen wat hoger liggen. Je kunt dit soort accounts natuurlijk gaan volgen, maar je kunt ook middels hashtags zoeken en dan kijken onder het meest recente aanbod. Hashtags die hiervoor goed bruikbaar zijn, vind ik bijvoorbeeld #instagramkoopjeshoek en #vintageverkoop.

5. Etsy

Ook op Etsy zijn heel veel leuke tweedehands items te vinden. Net als op Marktplaats zul je hier iets gerichter moeten zoeken, maar je kunt wel favoriete verkopers opslaan. Zo kun je hun aanbod een beetje in de gaten houden en ben je er meteen bij als er iets nieuws op komt. Etsy is goed bruikbaar als je op zoek bent naar vintage kleding en interieuritems. Kijk hier ook eens voor leuke kleine vintage decoratie voor in huis, zoals bijvoorbeeld kastknoppen of leuke wandhaakjes. Let er trouwens bij Etsy wel even op waar een item vandaan komt. Ik ben hier weleens de mist mee in gegaan en kon een behoorlijk bedrag aan invoerkosten betalen over een toch al prijzige aankoop….

6. Online veilingsites

Zelf heb ik hier nog niet zoveel ervaring mee, maar ik hoor goede verhalen. Op online veilingsites komen soms echt pareltjes voorbij en zeker als je interesse hebt in bepaalde design interieurstukken kun je hier nog weleens een goede slag slaan. Houd er wel ook rekening mee dat er meestal nog kosten bij de geboden prijs zullen komen en kijk ook hoe het ophalen/verzenden werkt. Voorbeelden van veilingsites zijn Catawiki en BVA Auctions.

Je ziet dat er nog genoeg opties zijn om je kringloopbehoefte online te bevredigen. Natuurlijk is het niet “the real deal”, maar we zullen het ermee moeten doen helaas. Hopelijk mogen de kringloopwinkels gauw weer open en kunnen we weer echt lekker snuffelen. Ik kan niet wachten!

styled by sabine signature

Ps. Alle items die je op de uitgelichte foto ziet, zijn tweedehands (grotendeels uit de kringloop).

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!