Je hoort steeds meer mensen die meer “offline” willen zijn. We zijn tegenwoordig allemaal veel met onze telefoon bezig en ook ik doe hier aan mee. Natuurlijk is het deels ook m’n werk om online te zijn (zoals voor m’n blog of Instagram), maar ik leg m’n telefoon ook geregeld lekker weg. Zoek je nog een leuke activiteit voor als je thuis offline iets wil doen? Ik verzamelde 10 ideeën.

1. Lezen

Al sinds kinds af aan ben ik dol op lezen. Waar ik vroeger de hele bibliotheek verslond, lees ik tegenwoordig op m’n e-reader. Niet helemaal offline, want m’n boeken moet ik toch echt even synchroniseren via wifi.  Maar het lezen zelf is natuurlijk wel echt een fijne offline hobby. Sinds een tijdje heb ik een Kobo Plus abonnement, waardoor ik nu nog meer kan lezen. Voor een tientje per maand kun je onbeperkt Kobo Plus boeken lezen en dat is best handig als je zo’n boekenwurm bent als ik. Enige nadeel is dat niet alle boeken beschikbaar zijn, dus af en toe koop ik nog andere boeken. 

2. Podcasts luisteren

Ook dit is natuurlijk officieel niet helemaal offline, maar aangezien ik tijdens het luisteren verder niet op m’n telefoon zit, reken ik het wel zo. Ik ben verslaafd aan podcasts! Ik schreef al eens een artikel over mijn favo mindset & business podcasts, maar ik ben ook helemaal weg van documentaire-achtige series. Aanraders vind ik bijvoorbeeld Laura H. – De Podcast en Serial (Amerikaanse podcast). Het luisteren van podcasts combineer ik geregeld wel met andere hobby’s, zoals breien of macramé.

 

3. Macramé

Ja, hier heb ik al vaker over geschreven natuurlijk, dus ga ik niet teveel over uitweiden. Macramé is makkelijk te leren en geeft veel ontspanning. Daarnaast houd je er mooie creaties voor je huis aan over. Wil je het eens proberen? In dit artikel geef ik 5 tips voor beginners. Liever niet zelf knutselen, maar wil je een kant-en-klare wandhanger van mij in huis? Check m’n webshop voor de macramé wandhangers die op dit moment beschikbaar zijn.

macramé katten hangbed

Dit macramé kattenbed maakte ik recent.

offline activiteiten voor thuis

4. Breien

Recent heb ik breien helemaal ontdekt! Ik heb een samenwerking met We Are Knitters, die kant-en-klare pakketten verkopen en dat heeft me een vliegende start gegeven. Binnenkort zal ik wat meer schrijven over deze breipakketten en wat ik ervan vind, maar voor nu ben ik in elk geval al lekker bezig. M’n eerste sjaal is af en ik ben nu bezig met een dekentje. Net als macramé, bestaat breien uit repetitieve bewegingen, waardoor je heerlijk ontspannen wordt. Prima te combineren met een serie of een podcast ook trouwens.

 

5. Plantjes verzorgen/stekken

M’n kamerplanten zijn een grote hobby van me en ik kan dus erg genieten van het verzorgen ervan. Ik maak geregeld een rondje om te checken of ze nog wat water nodig hebben of misschien een spraybeurt. Daarnaast vind ik het superleuk om m’n plantjes te stekken en de kleine plantjes weg te geven. Op dit moment heb ik weer wat bananenplantjes gestekt en de kleintjes gaan dus binnenkort naar vrienden toe.

 

6. Tekenen of handletteren

Een tijdje terug was ik redelijk fanatiek aan het handletteren. Leuk om te doen en ook leuk om anderen blij te maken met een persoonlijk zelfgemaakt kaartje. Vind je het nou lastig om zomaar te beginnen met handletteren of tekenen? Ik ben toen begonnen met behulp van een boek. Zo leer je de basics en heb je meteen fijne oefeningen om te starten. Op Instagram volg ik Karlijn van de Wier, die echt fantastische tekeningen maakt. Zij geeft geregeld workshops, maar geeft ook online cursussen gericht op tekenen en/of handletteren. Ik heb ze zelf nog niet getest, maar volgens mij is dit hartstikke tof om te doen! Je vindt haar online cursussen op haar website.

 

7. (Moes)tuinieren

Het is weer lente, dus ook heerlijk om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Je hoeft echt geen grote tuin te hebben om van tuinieren je hobby te kunnen maken. Ook wij hebben slechts een kleine voor- en achtertuin. In de achtertuin heb ik o.a. een moestuinbak, waarin ik allerlei kruiden en fruit verbouw. Superleuk om de frambozen- en aardbeienplantjes weer op te zien komen na de winter. Ook hebben we nog munt, rozemarijn en citroenmelisse in ons moestuintje. Onze blauwe bessenstruik staat sinds een aantal weken ook weer vol knoppen, dus volgens mij wordt het een vruchtbaar jaar.

 

8. Muziek maken

Vroeger speelde ik altijd graag gitaar en kon er uren zoet mee zijn om mezelf een nieuw nummer aan te leren. Tegenwoordig liggen m’n gitaren op zolder, maar het is wel iets dat ik eventueel weer op zou willen pakken. Je kunt natuurlijk muzieklessen nemen, maar je kunt jezelf ook een heleboel aanleren heb ik gemerkt. Helemaal offline is het niet, maar op YouTube vind je ook talloze tutorials voor het bespelen van verschillende instrumenten. En muziek leren spelen via een online video vind ik dan toch nog best onder “offline activiteit” vallen.

 

9. Schrijven

Je gedachten op papier zetten, is een fijne manier om jezelf te uiten. Of je nou aan je eigen roman aan het schrijven bent of juist een simpel blogje aan het typen bent, schrijven is een ontspannende hobby. En als je een mooi gedichtje  hebt geschreven, kun je dit wellicht weer combineren met handletteren om er echt iets speciaals van te maken. Ik heb altijd graag geschreven en help bijvoorbeeld ook graag mensen in m’n omgeving als ze een stukje ergens voor moeten schrijven (of een sollicitatiebrief).

 

10. Interieurstyling

Dit is voor mij niet alleen een hobby, maar ook m’n werk. Toch haal ik nog steeds ook thuis veel ontspanning aan het bezig zijn met interieur (in dat geval dan wel m’n eigen interieur ;)). Even een nieuw hoekje creëeren met wat accessoires of een plan bedenken voor dat ene saaie muurtje, ik ben er vaak mee bezig. Soms blijft het ook gewoon bij ideeën bedenken en niet eens het uitvoeren ervan. Het hoeft ook helemaal geen grootse metamorfose te zijn, dat doe ik ook zelden. Met een paar kussens op een andere plek of het verplaatsen van wat planten kun je ook al een hele nieuwe look creëeren.

Zoek je meer leuke ideeën? Hier vind je nog een heleboel tips om je niet te vervelen als je thuis zit

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!