Al eerder schreef ik dat ik dol ben op het luisteren van podcasts en gaf ik tips voor fijne mindset & business podcasts. Natuurlijk luister ik niet alleen podcasts over dit onderwerp, maar ben ik van alle markten thuis op dit gebied inmiddels. Daarom vandaag nog eens een lijstje favorieten, van hele grappige tot spannende podcasts.

Man Man Man de Podcast

Deze heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt, maar sindsdien kan ik niet stoppen met luisteren (en heb ik dus bijna alle afleveringen teruggeluisterd). Radio DJ’s Bas, Chris en Domien bespreken elke aflevering hun mannelijkheid aan de hand van een bepaald thema. Zo komen de thema’s daten, samenwonen, auto’s, etc. voorbij. Dit levert vaak hilarische anekdotes op, waarbij ik geregeld in de lach schiet. Misschien klinkt het alsof deze podcast meer voor de mannelijke medemens is, maar niets is minder waar, want ook als vrouw is dit echt genieten. Kortom: zeer vermakelijk!

 

Echt gebeurd

Voor korte podcast-momenten tussendoor ga ik vaak voor de Echt Gebeurd podcast. Deze podcast bestaat met name uit echt gebeurde verhalen van verschillende mensen die hier zelf over vertellen. Dit levert soms grappige en soms ontroerende momenten op. Mijn persoonlijke favoriet zijn de afleveringen van Puberdagboek. Hierin leest iemand voor uit zijn/haar puberdagboek. Echt fantastisch! Alle afleveringen duren zo’n 10-15 minuten, dus perfect voor tussendoor.

 

Serial

Een heel ander genre, maar wel enorm boeiend: de podcastserie Serial. Deze Amerikaanse serie heeft meerdere seizoenen en per seizoen wordt er één onderwerp behandeld. In seizoen 1 gaat het om de zaak van Adnan Syed, een jongen die vastzit voor de moord op zijn ex-vriendin. Adnan zelf beweert al jaren onschuldig te zijn en de makers van de podcast duiken in deze zaak. Heel boeiend en alle ontwikkelingen maken dat je enorm gaat twijfelen aan allerlei punten uit deze zaak. Echt zo’n serie die je niet meer uit wilt zetten. Seizoen 2 vond ik overigens ook interessant om te luisteren, maar aan seizoen 3 ben ik nog niet begonnen.

 

Laura H. de Podcast

Het indrukwekkende verhaal van Laura H. wordt verteld in deze podcast en ik heb deze in één ruk uitgeluisterd. Laura komt zelf ook aan het woord en daardoor beleef je haar verhaal nog meer door haar ogen. Of je het boek nou wel of (nog) niet gelezen hebt, deze podcast vind ik een absolute aanrader.

 

De moord op Patrick

Deze podcastserie heeft een beetje hetzelfde format als Serial en ik vind dit altijd mega-interessant. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat deze podcast in op de moord van Patrick, een tennisleraar uit Heerlen. De moord is inmiddels jaren geleden, maar is nog steeds niet opgelost. Samen met familie, vrienden en andere getuigen gaan de makers in op alle omstandigheden en bewijzen die verband houden met de zaak. Dit levert interessante bevindingen op, waardoor je wil blijven luisteren. Andere podcasts met een beetje hetzelfde thema zijn bijvoorbeeld: De Kasteelmoord en De Kofferbakmoord (die laatste heb ik zelf nog niet geluisterd).

 

Van twee kanten

Deze podcast volg ik sinds kort. Het is een podcast van de Volkskrant, waarin Corine Koole twee geliefden interviewt over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Je hoort het verhaal van twee kanten, wat een mooi inzicht geeft in hun beider beleving en de gebeurtenis binnen hun relatie. Misschien ken je de engelstalige podcast Where Should We Begin wel? Deze serie lijkt daar in mijn beleving wel wat op. Een bijzonder inkijkje in de relatie tussen twee personen.

 

Heb jij nog fijne aanraders? Tips zijn altijd welkom!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!