Verhuizen is leuk en toch ook altijd een beetje stressvol. Het kost veel tijd en energie, maar het resultaat is natuurlijk dat je lekker in je nieuwe woning woont. Heb je recent een nieuwe woning gekocht en zit de verhuizing eraan te komen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Ik zet ze voor je op een rijtje.

De saaie regeldingen

Ik ga er hierbij even vanuit dat de hypotheek en de overdracht bij de notaris al geregeld zijn. Naast deze formaliteiten, moeten er natuurlijk nog meer (saaie) dingen geregeld worden. Hoe stom het ook is, het is wel heel belangrijk en zorg dus dat je dit lijstje afgevinkt hebt bij de verhuizing:

Verzekeringen

Voor mij met stip op 1 bij het lijstje saaie regeldingen: verzekeringen. Als je een nieuwe woning hebt gekocht, zul je er wel echt aan moeten geloven en dit meteen goed regelen. Allereerst heb je een opstalverzekering nodig. Deze dekt eventuele materiële schade aan je huis bij bijvoorbeeld brand of lekkage. De opstalverzekering is niet de enige woonverzekering die je nodig hebt. Een inboedelverzekering is daarnaast ook belangrijk. Deze verzekert materiële schade aan de spullen in je huis; je inboedel dus. Wij laten dit soort dingen zelf al jaren regelen door onze financieel adviseur. Hij regelt voor ons niet alleen zaken als de hypotheek, maar zorgt ook dat we goed verzekerd zijn zonder teveel te betalen.

Gas, water, licht en internet

Ook niet het leukste klusje, maar hier wil je zeker niet zonder zitten. Ik vond dit eigenlijk best meevallen om te regelen! Bijna alle bedrijven hebben een service waarbij ze alles automatisch in gang zetten als je je verhuisdatum en nieuwe adres opgeeft.

Inschrijven bij gemeente en zorgverleners

Vergeet ook je inschrijving bij de gemeente niet en schrijf je in bij een nieuwe huisarts, tandarts, etc. als je verhuist naar een nieuwe woonplaats.

verhuisdoos action

De leukere regeldingen

Nieuwe vloeren

Misschien ga je wel een nieuwe vloer (laten) leggen in je nieuwe woning? Regel dit dan ook op tijd, want er kan soms best wat levertijd op zitten. Probeer waar kan om stalen te vragen van de verschillende opties. Het beste is het om deze ook in je nieuwe huis zelf te bekijken, zodat je precies ziet wat de lichtinval doet met de kleur.

Kleur op de wand

Vaak zul je wel wat wanden willen verven in je nieuwe woning. Misschien ga je alles wel opnieuw witten of maak je er juist een kleurrijk geheel van? Bij het kiezen van kleuren is het weer belangrijk om altijd te beginnen met staaltjes. Veel verfmerken bieden gratis kleine staaltjes aan of complete kleurenkaarten. Tegen betaling kun je bij sommige merken ook een kleurenwaaier met grotere stalen krijgen. Bekijk de stalen altijd in je nieuwe woning en op de plek waar de kleur gaat komen. Naar mijn mening is het dus ook fijner om dit pas na de verhuizing te doen (al weet ik dat dit niet altijd praktisch haalbaar is).

Sommige merken hebben kant-en-klare kleurtesters, maar je kunt ook altijd een proefpotje verf laten mengen. Zo kun je de kleuren waar je nog tussen twijfelt even in het echt zien. Ik zie vaak dat mensen deze kleurtesters rechtstreeks op de wand smeren, maar in mijn ervaring blijf je dit helaas soms toch zien als je de hele wand hebt geschilderd. Smeer de tester dus bij voorkeur op een vel dik wit papier en hang dat aan de wand waar het moet komen.

Meubels kopen

Hoewel het handiger is om alle meubels in één keer te kopen, zodat je in één keer klaar bent, vind ik het vaak toch prettiger om dit rustig aan te doen nadat je verhuisd bent. Neem wat oude meubels mee en ga dan rustig kijken hoe je je huis wilt indelen. Je krijgt dan ook vanzelf veel meer een beeld van wat je nog nodig hebt en wat praktisch is om aan te schaffen. Moet je toch voor een leeg huis in één keer meubels bestellen? Leg dan het formaat van de meubels eens uit op de vloer, bijvoorbeeld met kranten. Ik zie vaak dat mensen de mist in gaan met het inschatten van het formaat van meubels. Soms blijkt dan die grote hoekbank helemaal niet dwars in de ruimte te passen en zit je vast aan een hele andere indeling. Dus als het even kan: eerst gaan wonen en dan goed kijken welke meubels je nodig hebt en welk formaat die dan moeten hebben.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!