fbpx

Nazomer: zo haal je dat indian summer gevoel in huis

  • nazomer

Deze mooie dagen aan het eind van de zomer vind ik heerlijk! Overdag zijn de temperaturen lekker warm en ‘s avonds kun je met een lekker vest nog lang buiten zitten. Ik haal deze indian summer sfeer dan ook graag naar binnen en geef je vandaag 4 tips om de nazomer in huis te halen.

1. Droogbloemen

Droogbloemen hebben voor mij echt zo’n typische indian summer vibe. Ik vind ze prachtige in combinatie met het warme avondlicht en met de rode muur als achtergrond. Droogbloemen winnen aan populariteit de laatste tijd. Ik zie op Instagram opeens verschillende webshops opduiken die ze verkopen, maar ik hoorde dat ze zelfs ook gewoon bij sommige supermarkten te verkrijgen zijn. Ik heb zelf een bosje geplukt in het natuurgebied hier in de buurt. Er staan daar zoveel prachtige “dorre” bloemen momenteel, dat het gewoon een kwestie is van een snoeischaartje meenemen en een bos verzamelen. De vaas waar ze in staan is van Sissy Boy en kreeg ik voor m’n verjaardag.

nazomer interieur
De droogbloemen op de kast zijn zelfgeplukt.

2. Sfeerverlichting

Afgelopen zondag schreef ik over mijn nieuwe Philips Hue lampen en jeetje, wat ben ik daar positief door verrast. Een scène als “Savanne zonsondergang” geeft mij meteen dat heerlijke nazomer gevoel wanneer de schemer inzet in huis. Het warme licht tegen onze rode muur is knus en sfeervol en geeft echt meteen dat gevoel van een mooie zonsondergang na een prachtige dag. Aanrader dus! Je kunt natuurlijk ook een mooie sfeer creëeren met gewone warme ledlampen, een paar fijne kaarsen en gezellige lantaarns. In de tuin heb ik bijvoorbeeld meerdere lampionnen op zonne-energie hangen en een gezellig lichtsnoer. Zo kun je ook in de tuin nog lang genieten na een zomerse dag.

3. Warme tinten

Warme kleuren in huis, zoals terracotta, zalmroze en dieprood vind ik heel passend bij een mooie nazomer. Zeker met het warme zonlicht dat vanaf het zuiden ons interieur binnendringt, krijg je een prachtige gloed in de woonkamer. Je hoeft natuurlijk niet meteen al je muren te verven, maar kunt ook werken met accessoires in fijne tinten. Zo heb ik o.a. een prachtige roze plaid met terracottakleurige kussens en een oranje fluwelen stoeltje. Die combinatie is zo warm en sfeervol.

nazomer interieur
Warme kleuren en materialen.

4. Natuurlijke materialen als bamboe en rotan

Materialen als bamboe en rotan vind ik altijd prachtig in huis, maar in je indian summer interieur mogen ze wat mij betreft helemaal niet ontbreken. Ze geven het gevoel van een tropisch vakantiehuis in een botanische omgeving. Een rotan hoofdbord voor je bed vind ik bijvoorbeeld echt een waanzinnige eyecatcher in je slaapkamer. Maar je kunt het ook kleiner aanpakken met een toffe rotan plantenstandaard of bamboe krukje.

Ben jij ook zo blij met deze zomerse dagen eind augustus? Of ben je al helemaal klaar voor de herfst? Ik geniet nu nog even van het mooie weer, maar kijk stiekem ook weer uit naar de herfst en de bijbehorende nieuwe interieurcollecties.

styled by sabine signature
2019-08-27T14:44:56+01:0028-08-2019|Inspiratie, Styling|2 Comments

2 Comments

  1. Darina 28 augustus 2019 at 08:06 - Reply

    Mooie inspiratie. Ik hou ook ontzettend van het Indian Summer sfeertje. Mooie foto’s! Ik heb ook droogbloemen in huis gehaald, vind ze zo mooi. En de Philips hue lampen vind ik echt een geweldige uitvinding.

    • styledbysabine 28 augustus 2019 at 08:53 - Reply

      Aaah dank je wel! Fijn he deze dagen? En Philips Hue is een topuitvinding inderdaad, ben positief verrast! Fijne zomerse dag!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Philips Hue bluetooth
Getest: Philips Hue Bluetooth lampen

Als interieurstylist en interieurblogger had ik Philips Hue lampen natuurlijk al vaker voorbij zien komen, maar zelf had ik ze...

Sluiten