Vandaag heb ik een leuk DIY idee voor je. Ik knapte een oud nachtkastje op tot een echte eyecatcher. Het kastje kreeg niet gewoon één nieuw kleurtje, maar kreeg ook gouden accenten, wat een heel leuk effect geeft. Ik laat je zien hoe je dit zelf thuis ook makkelijk kunt uitvoeren.

Kringloopgeluk

Het kastje was een zogenaamd “kringloopgelukje”. Ik vond hem voor slechts 5 euro in een kringloopwinkel in de buurt en zag meteen potentie. De kleur was een beetje viezig geel. Op de foto lijkt het nog best leuk, maar in het echt was de verf ook lelijk, een beetje viezig en op de achterkant zaten allemaal verfspatten in een andere kleur. Het model van het kastje vond ik wel meteen helemaal leuk! Heel sierlijk met die uitgesneden bloemenpatronen en de gedraaide pootjes. Ook precies de goede maat voor naast ons bed en ik was al tijden op zoek naar een leuk nachtkastje. Een echt kringloopgelukje dus!

nachtkastje pimpen
Het kringloop nachtkastje voor de make-over

Groen met goud

Op Pinterest had ik talloze afbeeldingen bekeken van leuke geverfde kastjes. Daarbij kwam ik er ook eentje tegen van een kastje dat groen geverfd was met gouden accenten. Een superleuk idee! Ik besloot hier ook voor te gaan en reed naar de bouwmarkt. Bij de Karwei kocht ik verf van Rust-Oleum. Ik ging voor een potje Chalky Finish meubelverf in de kleur saliegroen en een klein potje Metallic Finish meubelverf in de kleur goud. Een paar kwasten erbij en ik kon aan de slag.

Nachtkastje verven

Ik besloot eerst het groen te verven, dus plakte de delen af die goud zouden worden. Het blad verven ging heel makkelijk met een klein rollertje. De poten deed ik met een kwast. Ik moest wel opletten bij de delen met de patronen dat ik niet teveel verf op m’n kwast nam, want hierbij ontstaan snel druipers. Na één laag was het resultaat al hartstikke goed en ik heb het dus bij slechts één laag groene verf gelaten. Ideaal dit! De afwerking is ook mooi mat. De verf stinkt trouwens ook niet, heel fijn.

Na het verwijderen van de afplaktape, besloot ik om meteen ook het goud te verven. Omdat de groene verf nog niet droog was, kon ik niet afplakken, maar met een klein kwastje lukte het gelukkig goed uit de losse pols. De metallic verf lijkt eerst vrij bruin als je het erop smeert, maar als het droog wordt, zie je de gouden tint tevoorschijn komen. De gouden gedeelten heb ik overigens wel twee keer geverfd. Ik vond het goud dan net wat mooier worden en wat meer glimmend.

nachtkastje pimpen groen en goud
Het resultaat!
nachtkastje pimpen groen en goud
nachtkastje pimpen groen en goud

Het resultaat

Het resultaat vind ik enorm leuk geworden! Het goud is echt mooi glimmend goud, waardoor het kastje echt een eyecatcher is geworden. De groene tint is juist weer mooi mat, wat het kastje een beetje een shabby look geeft. Erg tof!

Ook aan de slag met de verf van Rust-Oleum? Je bestelt zowel de groene verf als de metallic gouden verf makkelijk online bij Karwei.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!