Hoewel ik durf te beweren dat ik best groene vingers heb, gaat er ook bij mij wel eens iets mis met het verzorgen van mijn planten. We hebben immers best een hoop planten en dat zorgt ervoor dat er soms een plant niet helemaal de juiste verzorging krijgt. Ik laat je vandaag zien waar het bij mij mis ging de laatste tijd. Want ook mét groene vingers zijn je planten niet altijd het leven zeker.

Plant dood

Geen uitleg nodig.

Plant zonder naam

Hier gaat het bij te titel al mis. Ik heb namelijk geen flauw idee wat de naam is van deze plant. Ik kocht hem ooit bij Praxis tuincentrum en het leek me in ieder geval op het oog een leuke vetplant. Dat is het waarschijnlijk ook en dat is dan ook direct de reden dat deze plant het niet heeft overleefd. Waar ik hem maandenlang nauwelijks water gaf, kreeg hij op een gegeven moment in een fanatieke bui toch iets teveel vocht van mij toegediend. Resultaat: bruine bladeren en afgebroken stengels. Niet meer te redden dus.

Erwtenplant dood

Erwtenplanten

Helaas meervoud inderdaad… Ik heb inmiddels twee erwtenplanten vermoord. Volgens vele plantensites zijn dit supermakkelijke planten om te houden. Geen idee dus waar dit steeds mis gaat bij mij. Ik vermoed dat ze toch te weinig licht hebben gekregen op de kasten waar ze stonden. Verder heb ik alles geprobeerd: weinig water, iets meer water, toch weer weinig water…. Niks mocht baten en bruine afgestorven erwten is tot nu toe het resultaat.

 

Cactus

Dit verhaal heb ik al eerder opgeschreven: de cactus die water kreeg. Wel een leuk experiment, want ik kan je nu wel vertellen wat er gebeurt als je je cactus teveel water geeft. Hij knakt gewoon om namelijk. Geen foto’s helaas (het zag er best hilarisch uit), want de teleurstelling was in eerste instantie zo groot dat de cactus rechtstreeks de prullenbak in is verdwenen. De cactussen hier krijgen nu dus echt maar eens in de twee maanden een klein scheutje water. Oh en vriend zal zich er nooit meer mee bemoeien zegt ie!

Kalanchoe thyrsiflora

De Kalanchoë in betere tijden.

Kalanchoë Thyrsiflora

Dit is een schattig klein vetplantje wat ik een tijdje geleden in het plaatselijke tuincentrum kocht. Helaas vergat ik hem iets te lang water te geven, omdat ie tussen mijn cactussen in stond. Om het goed te maken, besloot ik hem een lekkere flinke scheut te geven. Dit was natuurlijk een slecht idee bij een vetplant. Een dag later hingen zijn afgestorven blaadjes gedrapeerd om de pot heen.

Kruidenplantje Elho

Muntplantje uit de supermarkt.

Kruidenplantjes

Hoewel het in de moestuin buiten prima gaat, blijft het binnen houden van kruidenplantjes een absolute uitdaging voor mij. De plantjes die ik uit de moestuin naar binnen haalde, overleefden het wonderwel best een aantal weken. De plantjes uit de supermarkt echter, sterven allen binnen een week. Zelfs mijn speciale Elho kruiden-plantenpotje mocht niet baten. Voorlopig heb ik het weer even opgegeven.

 

Je ziet dat eigenlijk de meeste faalmomenten ontstaan bij vetplanten die teveel water krijgen. Daarom denk ik dat mensen die geen groene vingers hebben nog steeds het beste kunnen kiezen voor planten die wel tegen iets te royaal bewateren kunnen. In dit artikel geef ik je een aantal hippe voorbeelden van deze diehards.

Hebben jullie ook dit soort urban jungle mislukkingen meegemaakt?

 

 

 

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!