In onze woonkamer hebben we een gek hoekje, waar voorheen een dichte kast heeft gezeten onder de trap. Ik had daar altijd een beetje omheen geschilderd, waardoor er een paar witte vlakken overbleven. Opeens bedacht ik me dat het een leuk idee zou zijn om die witte stukken juist eruit te laten springen met een mooi behang. Zo gezegd zo gedaan en ik laat vandaag het resultaat zien!

Behang combineren met ander behang

Het behang dat ik gekozen heb, had ik al een tijdje op het oog. Het is van de Karwei en ik twijfelde al over dit behang toen ik onze slaapkamer ging behangen. Daar heb ik nu ander behang van de Karwei aangebracht, maar dit patroontje bleef toch in m’n hoofd zitten. Ook qua kleur vind ik dit erg mooi behang. Ik had er niet eerder aan gedacht om nog meer behang aan te brengen in de woonkamer, omdat we al één lange wand met een behoorlijk uitgesproken behang hebben. De laatste tijd echter ben ik steeds meer enthousiast over het combineren van verschillende prints in het interieur. Juist dus ook verschillende behangetjes met print! Wat mij betreft kan dat prima samen, mits goed gecombineerd.

Behangen en verven

Ik koos ervoor om het stukje wand dat naar voren komt te behangen. Toen ik daarmee klaar was, besloot ik dat ik het randje langs het verlaagde plafond ook mee wilde nemen. Dat gaf meteen een leuk effect! Nu was alleen dat plafonnetje zelf nog erg wit. Ik rommelde even wat op zolder en vond daar nog een restje verf van de kleur die op de wanden van de woonkamer zit. Dat is Farrow & Ball Dead Salmon. Met één laag van deze verf (gemengd in een Sigma verf) was het stukje wit plafond ook gedekt.

Het resultaat van een mini make-over met behang

Het effect van deze kleine make-over is superleuk geworden! Als ik de before en after foto’s bekijk, begrijp ik echt niet waarom ik dit stukje eerder wit had gelaten. Het voelt nu veel meer af! Het gekke hoekje is nu niet langer een noodzakelijk kwaad, maar juist een opvallende en leuk gestylede plek geworden.

mini make-over met behang
mini make-over met behang
mini make-over met behang

Creatief met behang?

Ook zin om met behang aan de slag te gaan, maar liever niet meteen een hele wand onder handen nemen? Met het behangen van een klein stukje muur kun je al een heel tof effect creëeren. Misschien heb je ook wel zo’n gek nisje als wij hebben en zie je nu opeens een plek voor dat ene leuke behang. Ik zal binnenkort even een blog maken met een verzameling van mijn ideeen om creatief met behang aan de slag te gaan in je interieur.

Wat kost dat?

Deze mini make-over heeft me een middagje werk gekost, één rol behang en een restje verf dat ik al had. Voor het behang betaalde ik nog geen €20 en de rest van de benodigdheden had ik al in huis.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!