Het jaar is alweer bijna ten einde en ik kijk enorm uit naar de kerstvakantie. Het was een drukke tijd voor mij met veel interieuradviezen en het runnen van m’n vintage instashop. Ondertussen bleven er maar nieuwe plannen opborrelen in mijn hoofd voor ons huis, want het veranderen van dingen in ons interieur blijft een enorme hobby. Ik heb dus besloten om me in januari volledig te gaan focussen op creatief bezig zijn in huis en daar toffe content over te maken. Vandaag wil ik alvast wat van mijn plannen met je delen.

De keuken

Allereerst de keuken. Deze zat al in huis toen wij hier kwamen wonen en is nu zo’n vijf jaar oud. Op zich een prima keuken, maar ik vind de witte kastjes vrij saai. Tijd dus om daar verandering in aan te brengen. Al een tijdje verdiep ik me in het verven van de keukenkastjes en ik ben van plan dit eindelijk echt eens aan te gaan pakken. Welke kleur het wordt, weet ik eerlijk gezegd nog niet. Kleuren als aubergine, roze en groen zijn al de revue gepasseerd. In de kerstvakantie wil ik de knoop gaan doorhakken en goed gaan uitzoeken wat er mogelijk is.

plannen in huis
De witte keukenkastjes (deze foto maakte ik recent in opdracht)

De trap

Een jaar geleden gaf ik onze witte trap een make-over. De trap verfde ik roze en het trapgat kreeg een mooie blauwe tint. Ik ben hier op zich tevreden over, maar zie ook wel ruimte voor iets nieuws. Zo heb ik een groene tint in m’n hoofd voor het trapgat in plaats van het blauw en misschien wel een andere roze tint voor de trap zelf. De kleur die ik namelijk in eerste instantie had uitgezocht, was niet te mengen in de trapverf die ik wilde en ik moest toen in de bouwmarkt snel iets nieuws kiezen. De kleur roze is het voor mij nu nét niet helemaal. Dus ik denk dat ik wil starten met de muren en dan kijk of ik toch blij word van het roze dat nu op de trap zelf zit. En anders verf ik de trap gewoon ook over. Ik vond dat namelijk best een leuk klusje vorig jaar.

Verder wil ik de gallery wall in het trapgat langzaam gaan vervangen/uitbreiden met meer vintage vondsten. Ik denk dat een verzameling van oude schilderijen en andere wanddecoratie het een nog toffere uitstraling kan geven.

Een macramé lampenkap

Dit plan heb ik al tijden, maar ik merk dat ik er niet aan toe kom. In het verleden heb ik veel macramé gemaakt en ik heb veel zin om weer eens een project te knopen. Nu heb ik een lampenkap over, waar ik graag zelf een hele gave macramé lamp van wil maken. Het touw is al tijden in huis, maar ik ben dus nog niet begonnen vooralsnog. Op Pinterest heb ik wel al lekker wat inspiratie gepind en ik hoop in januari ook toe te komen aan dit project.

Goud behang

Achter de eettafel hebben we een behangpaneel hangen met een jungleprint (zie uitgelichte foto). Op zich leuk, maar wat mij betreft mag er ook wel weer eens iets anders aan de wand. Ik zag een tijdje terug een waanzinnig goud behang met kraanvogels, wat ook in een soort paneel leverbaar is. Deze moet het worden dus. Behangen is wel iets dat in je eentje niet zo heel handig te doen is, dus hier heb ik Sicco voor nodig. Onze behangprojecten in het verleden hebben me geleerd dat we elkaar óf de hersens inslaan tijdens het behangen, óf dat het allemaal heel soepel gaat. Dus ik ben benieuwd haha….

De badkamer

Ja, ik ga nog even door met nieuwe plannen, want ook in onze saaie badkamer wil ik aan de slag. We hebben een schuine wand in de badkamer en die is nu gewoon wit. Ik wil hier geen hele spannende kleur, maar wel iets meer warmte en sfeer. Ik heb dus een hele mooie tint uitgezocht al. Dus dit is een kwestie van verf laten mengen en erop smeren. Hier wil ik wel aan de slag met speciale badkamerverf, want ik merk dat deze wand ondanks een goed ventilatiesysteem en een groot raam toch vaak erg vochtig wordt.

plannen in huis
Onze Ikea bank met de gele hoes

Bank en eetkamerstoelen

Last but not least: een aantal meubels wil ik veranderen. Ik ben niet van het continue kopen van nieuwe meubels, maar ik heb wel een paar veranderingen in m’n hoofd op dit moment. De bank is er eentje met verwisselbare hoezen. Op het moment hebben we een gele hoes eromheen zitten. Deze zit er nu denk ik ruim 3 jaar om en ik vind hem nog steeds heel leuk. Toch kriebelt het om eens iets anders te proberen en ik heb dan ook recent een nieuwe hoes besteld in een soort paarsroze tint. De levertijd is 8 weken, dus hiervoor zal ik nog even geduld moeten hebben. Ik kijk hier heel erg naar uit!

De stoelen bij onze eettafel hebben me sinds het begin al gestoord. Ik word er gewoon niet enorm blij van. Eigenlijk kijk ik dus al heel lang voor iets anders, maar ik vind dit best lastig. Nu zag ik recent rotan stoelen die me wel mooi lijken, maar deze zijn dan weer niet heel goedkoop. Dit blijft dus nog iets om goed over na te denken.

Alles anders?

Nou, het klinkt nu alsof ik enorm ontevreden ben over ons hele huis, maar dat is absoluut niet zo. Over het algemeen vind ik dat het heel gezellig is bij ons thuis. Wel blijft het gewoon m’n hobby om zo nu en dan wat dingen te veranderen en dan is het verven van ruimtes gewoon een hele leuke manier om eens iets uit te proberen. En omdat ik het laatste halfjaar merkte dat ik er door tijdgebrek eigenlijk niet aan toekwam, vond ik het dus een mooi besluit om hier de maand januari echt voor in te plannen. Lekker creatief bezig zijn en natuurlijk toffe content voor m’n blog en Instagram maken; ik heb er zin in!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!