Het artikel over mijn groene faalmomenten wordt nog altijd goed gelezen. Ik liet hierin zien, dat ik dan wel zogenaamde groene vingers heb, maar dat ik ook weleens een plant dood laat gaan. Inmiddels heb ik helaas weer een aantal planten onbedoeld het loodje laten leggen en vond ik het dus tijd voor deel 2. Want ook in mijn urban jungle gaat soms iets mis!

Planten

mislukkingen in de urban jungle

Erwtenplant nummer 3

Dit vind ik wel echt sneu; ik heb opnieuw een erwtenplant vermoord. Ik vind dit zulke leuke plantjes, maar het lijkt steeds weer te mislukken bij mij. Ik waagde twee maanden geleden opnieuw een poging met een erwtenplantje. Ik las me in via Google en kwam vooral tegenstrijdige tips tegen. Dat beloofde al niet veel goeds. Wel zag ik geregeld mensen zeggen dat je hem van onderaf water moest geven. Dus dat ben ik dit keer gaan doen. Het ging een aantal weken best aardig (geen groei, maar hij ging ook niet dood), maar inmiddels is het duidelijk dat ook deze erwtenplant het niet gaat halen. Waar het nou aan ligt… ik weet het niet meer. Misschien waag ik nog één ultieme poging.

mislukkingen in de urban jungle

Kamerden

Vorig jaar in november schafte ik voor het eerst een kamerden aan. Ruim drie maanden bleef ie vrolijk staan en kreeg ik veel leuke reacties op dit boompje. Tot ergens in het begin van 2018. Hij liet z’n takken zielig naar beneden hangen en alle reddingspogingen ten spijt was het uiteindelijk meer een treurwilg. Ik las dat het waarschijnlijk te warm was geweest in de woonkamer, maar het gekke was dat ie het eerst prima deed. In mijn laatste reddingpoging had ik hem dan ook in een koudere kamer gezet, maar dat hielp niet meer.

Dit jaar waag ik een nieuwe poging, maar ook dat ging niet van een leien dakje. Ik dacht dat het een leuk idee was om de nieuwe kamerden (van Ikea dit keer) in de keuken te plaatsen. Staat gezellig, ware het niet dat de positionering van de waterkoker niet helemaal goed uitpakte. Deze stond half onder de den en zo heeft ie inmiddels een aantal bruin geblakerde takken van de kokend hete stoom uit de waterkoker… Ook zie ik de uiteinden van sommige takken alweer een beetje naar beneden wijzen, dus ik vrees het ergste. Tips zijn welkom!

mislukkingen in de urban jungle mislukkingen in de urban jungle

Aloe Vera

Deze mini Aloe Vera had ik al een hele tijd en hij leek juist weer wat te gaan groeien. Daarbij leek hij wat scheef in z’n pot te gaan staan, dus ik besloot dat ik hem een nieuwe, grotere pot zou geven. Geen succes, want bij het verpotten kreeg ik al m’n twijfels over de levensvatbaarheid van deze plant en die twijfels bleken terecht. Enkele dagen later overleed ie in z’n nieuwe pot en stortte zich ter aarde…. Ik denk dus dat ie voor het verpotten al in terminale staat was en dat het verpotten het overlijden vooral heeft bespoedigd. Waarschijnlijk heb ik hem een keer iets te gretig water gegeven, want hij had ook wat bruine puntjes en de stam zag er ook een beetje rot uit. Jammer de bammer.

 

Vetplant de zoveelste

Vetplanten en ik zijn niet de ultieme combinatie. Met sommige exemplaren gaat het heel lang goed, maar dan kan het toch opeens mis gaan. Dit was een klein vetplantje dat ik ooit bij Ikea had gekocht. Geen idee hoe die heette, maar hij stond er altijd vrolijk bij. In de zomer kreeg ie een groeispurt en “schoot” de lucht in. Zo ver, dat ie een beetje krom groeide omdat ie de bovenkant van z’n vak in m’n letterbak had bereikt. Ik werd enthousiast van deze snelle groei en besloot hem flink te “verwennen” met een extra grote scheut water…. Je raadt het al, enkele dagen later vond ik dit plantje afgebroken naast z’n pot. De teleurstelling was groot, dus ik ben vergeten een foto te maken.

Overigens vind ik dat wel altijd zo grappig aan cactussen en vetplanten. Je geeft ze eenmaal teveel water en ze knakken super dramatisch om.

 

Dit waren m’n faalmomenten in m’n urban jungle van de afgelopen tijd. Het valt nog best mee als je bedenkt dat ik zo’n 60 planten heb staan in huis. Toch baal ik altijd ontzettend als het een keer mis gaat. Met de kamerden heb ik nog hoop, dus wie weet kan ik deze dit keer wel in leven houden.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Laat je weleens een plant doodgaan? En welke moeten het bij jou ontgelden?

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!