Je leest het goed; ik ben een (kleine) webshop begonnen op StyledbySabine.com om mijn macramé wandhangers te verkopen. Sinds enige tijd ben ik helemaal in de ban van macramé en maak ik in de avonduren wandhangers. Hoewel ik zelf dol ben op m’n boho wandhangers, raakt m’n huis natuurlijk overvol met al die geknoopte creaties. Vandaar bij deze de “officiële” opening van mijn macramé webshop!

Ontspannen hobby

Macramé is voor mij een hobby waar ik enorm ontspannen van raak. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en hoef ondertussen niet teveel na te denken, waardoor m’n hoofd heerlijk leeg raakt. Muziekje erbij en de uren vliegen voorbij. Ik vind het leuk om steeds weer net iets anders te creëeren en ben momenteel nog volop aan het experimenteren met het ontwerpen van de hangers. Er zullen dus alleen maar unieke exemplaren in de webshop komen. Omdat ik het ook echt als hobby wil houden naast mijn interieuradviezen en het bloggen, zullen er dus steeds maar enkele wandhangers in de shop staan. Geen  massaproductie dus 😉

 

Kleuren macramé hangers

Omdat ik nog aan het opstarten ben, ben ik ook nog wat een het experimenteren met de kleuren van de wandhangers. In eerste instantie begon ik met alleen naturel touw te knopen, wat goed beviel. Inmiddels heb ik ook een aantal gekleurde hangers geknoopt, in groen, okergeel en beige. Dit vind ik ook leuk, maar ik denk dat er binnenkort ook weer een reeks naturelkleurige aankomt. Deze vind ik zelf namelijk uiteindelijk toch het mooist ben ik achter gekomen.

macrame wandhanger off-white maat L

Macrame wandhanger okergeel maat L

FAQ

Op Instagram kreeg ik naar aanleiding van mijn posts over m’n macramé creaties al gauw veel vragen. Om deze allemaal meteen te beantwoorden, vind je hieronder de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden:

 

Hoe heb je dit geleerd?

Ik ben begonnen met de online tutorials van Home Vibes Macrame, die ik via haar Etsy shop aanschafte. Ik kocht het full membership online programma, maar uiteindelijk leken de beginners tutorials me niet zo leuk, dus begon ik met een “advanced” patroon uit het pakket. Dit lukte goed, want de patronen zijn super duidelijk en voorzien van goede foto’s. Daarna maakte ik nog een aantal van haar patronen, maar al gauw merkte ik dat ik die begon aan te passen naar m’n eigen ideeën. Ondertussen is het knopen zo vanzelfsprekend, dat ik gewoon begin en dan vanzelf tot een ontwerp kom. Superleuk hoe snel dat gaat!

 

Welk koord/touw gebruik je?

Ik gebruik graag Hoooked Spesso Chunky Cotton of Bobbiny Macrame 5 mm. Beiden zijn gemaakt van 100% gerecycled katoen en je kunt ze mooi uitrafelen aan de onderkant. Op YouTube is best wel wat info te vinden over de verschillende soorten macramé koord, zodat je kunt kiezen wat bij je past.

 

Waar haal je die stokken vandaan?

We hebben een hond, dus ik kom geregeld op plekken waar veel mooie stokken voor het oprapen liggen. Inmiddels heb ik in het dorp ook een “vaste boom”, waarvan ik weet dat er hele mooie takken afkomen. Als het dus flink gewaaid heeft, zoals afgelopen week, doe ik even een rondje langs die boom en scoor ik weer wat mooie takken. Ik laat daarna alles goed drogen en maak ze daarna helemaal schoon. In het begin ging ik vooral voor rechte stokken, omdat dit het makkelijkst is met knopen. De laatste tijd probeer ik ook wat meer gebogen stokken en kijk hoe dat uitpakt.

 

Verkoop je ook patronen?

Nee, nog niet. Mogelijk dat ik in de toekomst wel wat patronen wil verkopen, maar voor nu ben ik zelf nog volop aan het ontdekken. Ook denk ik dat het goed fotograferen van alle stappen best een klus is, dus wie weet als ik me eens verveel dat ik dit ga doen 😉

 

Knoop je ook op verzoek?

Ja en nee. Dit weet ik nog niet zo goed…. Voor nu denk ik dat ik het leuk vind om op verzoek iets moois te maken in een kleur, afmeting en patroon naar keuze. Als hiervoor echter teveel verzoeken komen, moet ik dit mogelijk weer gaan terugdraaien. Zoals gezegd, houd ik de macramé graag als hobby en blijft interieuradvies geven en bloggen m’n echte werk. Dus heb je een verzoek? Mail me gerust, want op dit moment heb ik de tijd en ruimte om met je wensen aan de slag te gaan.

 

Ben je nieuwsgierig naar de macramé wandhangers die ik op dit moment te koop heb? Check dan de shoppagina van mijn website. Dit is de eerste webshop die ik gebouwd heb, dus mocht er iets niet naar behoren werken, wil je het me dan laten weten?

styled by sabine signature