Bijzettafeltjes, ik kan er geen genoeg van krijgen en koop dus geregeld een nieuw exemplaar. Ik vind dit het ultieme styling-item in huis. Je kunt ze makkelijk verplaatsen en je hebt altijd een handige plek om accessoires of planten op uit te stallen. Ik laat je vandaag mijn favorieten zien en geef je tips waar je ze koopt.

Marrakech tafeltje

Marrakech tafeltjes

Van dit soort tafeltjes heb ik er een aantal. Dit zijn tafeltjes die in Marrakech gemaakt worden en je hebt ze in talloze kleuren, soorten en maten. Je koopt ze o.a. bij Loods5 (helaas niet online), maar ik koop ze zelf liever in de Loods5 outlet. Zo heb je voor 10 euro een klein tafeltje. Inmiddels heb ik er ook een grote salontafel van. Ben je de kleur van je tafeltje zat? Je verft ze makkelijk over in een andere kleur. Ik heb zelf een combinatie van de gewone kleine ronde tafeltjes en degene met de opstaande rand (het echte boho-gevoel wat mij betreft).

bijzettafeltjes liefde

Messing tafeltje

Ik ben op dit moment helemaal into de messing trend. Voorheen had ik veel koper details in huis én had ik deze bijzettafel dus ook in koperkleur. Inmiddels is het koper grotendeels door messing vervangen hier en heb ik dus ook deze Zuiver bijzettafel ingeruild voor de messing (eigenlijk gouden) variant. Deze tafel vind ik trouwens ook superhandig om plantjes op te zetten, want als er wat water lekt uit je potten kan dit tafeltje toch niet beschadigen.

Bohemian bijzettafeltjes

Het witte bankje is van Leen Bakker, het houten krukje van HouseVitamin, de lage chakki tafel van Kwantum en het hoge Marrakech tafeltje van Loods5.

Houten krukjes/tafeltjes

Ook neutrale houten krukjes of kleine tafeltjes zijn perfect als bijzettafeltje. Ik heb er altijd een aantal in huis en wissel geregeld af. Zo kun je snel even een ander hoekje creëeren. Ik heb ze o.a. bij Xenos vandaan, maar ook winkels als Kwantum, Leen Bakker en Loods5 hebben dit in hun assortiment.

 

Bohemian bijzettafeltjes

Vintage bijzettafel van Fortune Flea. De rotan plantenstandaard is van Ikea.

Vintage tafeltjes: 2 nieuwe aanwinsten

Met een vintage bijzettafeltje haal je echt iets unieks in huis. Zo scoorde ik recent twee hele leuke exemplaren bij Fortune Flea (mijn favo vintage winkel). Ik liet je al eerder een aantal aankopen hier vandaan zien, zoals mijn messing plantenstandaard. Nu ging ik voor een bijzettafeltje dat met geel fluweel bekleed is en hele leuke stoffen hangertjes aan de rand heeft. Hij past perfect bij mijn “oma-lamp” uit de kringloopwinkel. Daarnaast vond ik een prachtige messing tafel met groen marmeren blad. Echt een pareltje vind ik dat!

Bohemian bijzettafeltjes

Het messing tafeltje met groen marmeren blad.

 

Tijdens het winkelen valt mijn oog dus steeds weer op leuke tafeltjes. Ons huis is vrij vol, maar een tafeltje kan altijd nog wel ergens staan wat mij betreft. Ook met het stylen van de Vtwonen beurs bleek het weer ideaal. Zo nam ik makkelijk een paar tafeltjes en krukjes vanuit huis mee om daar weer te kunnen gebruiken.

styled by sabine signature

shop de post

Cobra kandelaar en rond kussen: Karwei

Kelim vloerkleed en kussen: Kindred Spirits

Plantenmand: Kwantum

Vintage vloerkleed: vloerkledenloods.nl 

Planten: plantje.nl

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!