Elke keer als ik mijn kringloop aankopen laat zien op Instagram, krijg ik de vraag of ik tips heb voor de beste kringloopwinkels in Amsterdam en omstreken. Ik struin al jaren heel veel kringlopen af in deze omgeving en heb ondertussen zeker een lijstje met favorieten. Uiteraard is dit geen garantie dat ook jij daar een pareltje gaat vinden, maar de echt mooie spullen in ons huis komen toch wel grotendeels uit onderstaande winkels vandaan.

Noppes Volendam

Voor mij met stip op 1, niet alleen vanwege het feit dat deze kringloopwinkel voor mij dichtbij is, maar ook zeker vanwege het assortiment. Mensen in Volendam hebben duidelijk een bepaalde smaak die ik erg kan waarderen. Houd je van een beetje kitsch, goud en bijzondere meubels? Dan kan ik je zeker deze kringloopwinkel aanraden.

Noppes Purmerend

M’n tweede favoriet en ook heel goed te combineren met de winkel in Volendam. Bij Noppes Purmerend slaag ik ook bijna altijd. Hier kocht ik o.a. een geweldig drieluik dat in onze woonkamer hangt, een vintage telefoonbankje en een prachtig marmeren bijzettafeltje. Vooral beneden is een hoekje met de wat meer bijzondere woonaccessoires, waar ik altijd veel moois vind. Houd er wel rekening mee dat de dingen die hier staan soms ook wat hoger geprijsd zijn. Zo betaalde ik voor het marmeren bijzettafeltje wel 65 euro. Verder vind je er natuurlijk ook gewoon de echte koopjes, zoals de enorme waaier boven ons bed die ik voor €2 mee mocht nemen.

favoriete kringloopwinkels Amsterdam en Waterland
Het telefoonbankje komt uit de Noppes in Purmerend
favoriete kringloopwinkels Amsterdam en Waterland
De grote waaier komt ook uit de Noppes in Purmerend en het rotan nachtkastje uit Het Goed in Zaandam.
mini make-over met behang
Schilderijen uit de Noppes in Volendam

Malle Pietje Purmerend

Ben je bij Noppes geweest en heb je de smaak te pakken? Dan zou je nog even een stop bij Malle Pietje kunnen overwegen. Ik moet zeggen dat ik hier maar af en toe kom, maar als je van een hele volle, rommelige winkel houdt, dan zit je hier helemaal goed. Prijzen staan er meestal niet op, dus daar moet je even over onderhandelen. Je vindt hier mooie lampen, kandelaars en vloerkleedjes, maar het is wel goed zoeken tussen de overvolle stellingen.

Het Goed Zaandam

Ook een favoriet en dan met name omdat het zo lekker ruim is opgezet en alles zo overzichtelijk is. Ook hier scoorde ik de afgelopen jaren ware pareltjes. Denk aan een heel leuk goud met fluwelen stoeltje (dat officieel bij een kaptafel heeft gehoord volgens mij) voor maar €15 en het leuke rotan nachtkastje dat bij ons bed staat. Je zou deze kringloopwinkel in Zaandam nog goed kunnen combineren met de Noppes Zaandam die een stukje verderop zit, maar ik vind hier eigenlijk nooit wat leuks.

favoriete kringloopwinkels Amsterdam en Waterland
Het gouden stoeltje komt bij Het Goed in Zaandam vandaan en de Japanse borduurwerkjes uit Noppes in Volendam of Purmerend (even kwijt).

Kringloop Boeldag Koog aan de Zaan

Bij de Boeldag heb ik ook geregeld goede aankopen gedaan. Verwacht ook hier een overvolle loods met de meest uiteenlopende spullen, waar je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Van mooie vintage lampen tot echt mooie vloerkleden is waar je voor bij de Boeldag moet zijn. Niks heeft een prijs, maar bij de kassa kun je een mooie prijs laten maken en die is meestal heel redelijk.

De Lokatie Amsterdam Noord

Het filiaal van De Lokatie aan de Distelweg vind ik een echte aanrader! Het is best ruim en ik zie hier geregeld echt bijzondere meubels voorbijkomen. Zelf sla ik hier ook graag m’n slag bij de lp’s. Er is veel aanbod en vaak ook de leukere platen dan in bijvoorbeeld Volendam en Purmerend. Ik ken niet alle kringloopwinkels van Amsterdam, maar ik vind deze bijvoorbeeld leuker dan de grote Rataplan aan de Generatorstraat.

Gideon Italiaander aan de Havenstraat

Ik weet niet of dit echt onder de categorie kringloopwinkels valt, maar ik vind Gideon Italiaander aan de Havenstraat in Amsterdam ook een fantastische winkel. Het is een enorme loods gevuld met spullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier kopen. Van trouwjurken tot lampen, tot knutselspullen, tot allerlei restpartijen en stoffen. Ik zie hier ook geregeld echt toffe vintage items (zowel kleding als interieur), maar dus ook gewoon restpartijen van spullen die je zo goedkoop op de kop kunt tikken. Ook hier hebben veel dingen geen prijs, maar bij de kassa betaal je nooit veel.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!