Waarschijnlijk herken je het wel; we printen steeds minder uit de laatste jaren. Een goede ontwikkeling uiteraard, want onnodig printen is zonde. Ondanks het feit dat ik weinig print thuis, bleef onze printer toch een bron van ergernis op momenten dat ik hem nodig had. Want net op het moment dat je een belangrijk document moet printen, heeft de printer storing of is de inkt op. Via Coolblue mocht ik een HP printer testen met een inkt abonnement. Ik vertel je mijn ervaringen én onderzoek of een inkt abonnement wel echt een toevoeging is wanneer je ook maar heel weinig print net als ik.

Alles digitaal?

Allereerst natuurlijk de vraag: wat print je nou tegenwoordig nog uit? Steeds meer zaken kun je gelukkig digitaal regelen en de tijd van een papieren administratie is voor veel mensen verleden tijd. Ook ik merk dat ik mijn zakelijke administratie bijna geheel digitaal voer, behalve her en der een fysiek bonnetje. Toch zijn er altijd momenten waarop je een printer nodig hebt thuis. Zo kreeg ik laatst een overeenkomst van zo’n 6 pagina’s in m’n mailbox voor een klus die ik freelance had uitgevoerd. Of ik het getekend terug wilde sturen? Dan is het wel handig als je het even snel kunt printen, tekenen en weer inscannen.

Breipatronen printen

Niet alleen voor dit soort (saaie) administratieve dingen gebruik ik een printer. Ik gebruik hem namelijk hobbymatig ook. Zoals je misschien wel weet, ben ik een vrij fanatiek breister. Ik ben altijd wel aan minstens drie breiprojecten tegelijk en het liefst zoek ik steeds weer een uitdagender patroon.

In mijn recente blog met mijn beste tips voor het breien, vertelde ik al over het gebruik van een app voor het bewaren en lezen van patronen. Deze app is superhandig, maar bij de meer ingewikkelde patronen blijkt dit toch niet zo goed te werken. Sinds een jaar ben ik enorm fan van kantbreien oftewel “lace knitting”. Hierbij is het behoorlijk goed opletten dat je de instructies goed volgt. Het uitprinten van zo’n patroon is dus wel aan te raden om een beetje het overzicht te houden.

Laatst dacht ik dat het vast ook wel moest lukken met het lezen van het patroon vanaf m’n telefoon en vanuit de eerdergenoemde app. Nou, dat was geen groot succes, want ik heb het nu al drie keer kunnen uithalen. Het lezen vanaf een telefoon is gewoon te klein, waardoor ik steeds per ongeluk de instructies bleek te lezen van een verkeerde toer. En één toertje uithalen bij kantbreien vind ik zo ingewikkeld, dat ik het dan vaak maar helemaal uithaal…. Heel erg zonde van het werk!

De inkt is altijd op…

Voor bovenstaande gevallen is zo’n HP printer met een Instant Ink abonnement wel echt een uitkomst! Zeker voor de luie medemens zoals ik haha! Bij onze oude printer zag ik dan wel vaak de melding dat de inkt bijna op was, maar dat negeerde ik stug tot ik echt niks meer kon printen. Vervolgens kocht ik een tijdje terug inkt van een budget merk en bleek dat de printer daar allemaal strepen mee printte…. Dan kun je dus nog steeds geen breipatroon of document fatsoenlijk uitprinten. Dit probleem had ik daarna maar weer even geparkeerd, waardoor ik de laatste tijd dus probeerde om breipatronen vanaf m’n telefoonscherm te ontcijferen (of ik moest Sicco vragen om mijn dingen op de praktijk te printen).

HP Instant Ink review

Slimme HP printer

De HP printer kwam dus best wel als geroepen! Voor mij was eigenlijk de grootste vraag of het Instant Ink abonnement wel echt een toevoeging zou zijn als je zo weinig print als ik. Ik was even bang dat ik elke maand cartridges zou ontvangen en deze nooit op zou kunnen maken. Dit is gelukkig niet hoe het werkt. Bij het afsluiten van zo’n inkt abonnement kies je zelf hoeveel pagina’s je ongeveer per maand print. Het abonnement is dus gebaseerd op het aantal pagina’s dat je print en het is niet zo dat je elke maand cartridges ontvangt als dat niet nodig is. De HP printers die geschikt zijn voor dit abonnement zijn namelijk zo slim dat ze zelf een seintje sturen naar HP als de inkt bijna op is. Zo hoef je dus nooit zelf na te denken over het op tijd aanschaffen van nieuwe cartridges en heb je ze altijd op tijd in huis.

Weinig printen en toch een inkt abonnement?

Handig dus! Is het dan ook geschikt als je eigenlijk nauwelijks gebruik maakt van je printer? Ja, juist dan is het dus handig merk ik! Doordat ik onze oude printer zo weinig gebruikte, vergat ik altijd om nieuwe inkt te bestellen en kwam ik er altijd pas achter dat de inkt op was als ik dan wel echt een belangrijk document met spoed moest printen. Bij het HP Instant Ink abonnement kun je al kiezen voor een abonnement van 15 pagina’s per maand. Hier betaal je maandelijks €0,99 voor. Geen geld voor deze mate van gemak vind ik. Print je meer? Dan is er natuurlijk ook altijd een abonnement dat bij je past. Zo print je voor €2,99 al 50 pagina’s per maand en komt de grootverbruiker voor 700 pagina’s op slechts €24,99. Daartussen zijn er natuurlijk ook nog allerlei opties.

Kosten besparen met HP Instant Ink

HP geeft zelf aan dat je wel tot 70% aan kosten bespaart met hun inkt abonnement in vergelijking met het zelf kopen van de originele HP cartridges. Dat scheelt behoorlijk dus! Ik heb even opgezocht hoe dit werkt en dan blijkt wel dat dit met name geldt voor de wat grotere abonnementen waarbij je dus ook meer per maand betaalt. In dat geval is HP Instant Ink echt veel voordeliger dan zelf cartridges kopen. Voor het kleine abonnement dat ik heb, is het verschil in kosten een stuk minder, maar is het vooral het gemak waar je het voor zou moeten doen. En ja, ik houd heel erg van gemak. Noem het luiheid, noem het efficiëntie, maar ik maak echt gebruik van heel veel van dit soort diensten. Al jaren laten we altijd de boodschappen bezorgen, ik kan me geen leven voorstellen zonder wekelijks bezoek van de schoonmaakster en m’n auto laat ik met de hand wassen door een bedrijf uit de buurt.

Goed om te weten

  • De printer geeft zelf een seintje wanneer de inkt bijna op is en zorgt er dus voor dat je cartridges vanzelf op tijd thuisbezorgd worden. Toen ik me aanmeldde voor het programma, ontving ik de cartridges 2 dagen later al in huis.
  • HP levert een zakje mee waarmee je je oude cartridges gratis kunt laten recyclen.
  • Er is altijd een HP Instant Ink pakket dat aansluit bij jouw print-behoeften en je past dit eventueel ook heel makkelijk weer online aan.

Zijn er ook nadelen?

Tot nu toe heb ik geen nadelen ondervonden van m’n HP Instant Ink abonnement, maar ik heb natuurlijk wel even wat research gedaan online. Zo heb ik gelezen dat de cartridges van het abonnement speciale cartridges zijn, die je na het stoppen van je abonnement niet meer kunt gebruiken. Logisch natuurlijk wel.

Verder zou het kunnen zijn dat als je opeens een heleboel pagina’s tegelijk wilt printen, de inkt toch even op gaat. Stel ik wil nu opeens een compleet boekwerk gaan printen (dus veel meer dan m’n abonnement), dan kan het natuurlijk gebeuren dat je je cartridges helemaal leeg print. De nieuwe cartridges van het abonnement worden dan automatisch verzonden, maar dan duurt het dus wel een aantal dagen voordat je die weer in huis hebt. Mij zal dit denk ik niet zo snel overkomen, want ik heb geen plannen om meer pagina’s te printen dan bij m’n abonnement passen.

Conclusie

Ik ben blij met m’n HP Printer en Instant Ink abonnement! Het is iets dat verre van een eerste levensbehoefte is, maar het leven wel een stuk makkelijker maakt. En daar houd ik van! De printer doet z’n werk goed (ik was zelfs verbaasd over de goede kwaliteit foto’s die hij print!) en het inkt abonnement zit goed in elkaar.

Ben je ook nieuwsgierig naar het gemak van dit abonnement? Als je nu een HP printer met Instant Ink abonnement aanschaft bij Coolblue, ontvang je tot wel 7 maanden gratis printen!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!