Al sinds m’n kinderjaren ben ik een enorme boekenwurm. De laatste jaren lees ik nog altijd graag, maar stond dit soms wel op een lager pitje. De afgelopen maanden heb ik het lezen weer helemaal herontdekt na onze vakantie in februari. Een vakantie is nou eenmaal de ideale gelegenheid om lekker in de boeken te duiken. Zoek je nog leuke boekentips voor de zomervakantie van dit jaar? Dan moet je zeker even verder lezen, want ik heb een fijn lijstje voor je samengesteld.

Algemene leestip

Uiteraard heb ik verderop een lijstje met mijn boekentips voor 2022 voor je. Maar eerst een algemene tip. Ik lees zelf namelijk heel graag op mijn e-reader en wil je dit ook echt als tip meegeven voor de zomervakantie. Voordat ik een e-reader had, moest ik altijd minimaal 5 boeken meenemen op vakantie. Dat neemt veel ruimte in beslag in je koffer en is ook enorm zwaar. Met een e-reader ben ik dat probleem kwijt en heb ik een oneindige hoeveelheid boeken tot m’n beschikking. Ook als een boek dus niet zo bevalt, kan ik gewoon een ander boek kiezen.

Ik heb zelf al jaren een Kobo e-reader en vind deze heel prettig lezen. Daarbij heb ik ook al jaren een Kobo Plus abonnement, waardoor ik voor een vast bedrag per maand toegang heb tot heel veel boeken. Een aantal boeken uit m’n lijstje met tips is dus ook beschikbaar in het Kobo Plus abonnement. Soms koop ik daarnaast nog zelf boeken die ik graag wil lezen, dus niet elk boek dat ik tip is ook op Kobo Plus.

Lees hier mijn review van de Kobo Libra 2 e-reader.

Mijn boekentips voor zomer 2022

Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Dit vind ik een absolute aanrader! Prachtig geschreven boek met veel aandacht voor de natuur. Echt bijzonder hoe alles zo gedetailleerd wordt omschreven, waardoor je je echt zelf in het moeras waant. Dit verhaal gaat over het zogenaamde moerasmeisje, een meisje dat in het moeras woont met een verdrietige en intrigerende familiegeschiedenis. Maar ook is dit een boek over een moordzaak, waarin deze verhaallijn zich prachtig door het hele boek verweeft. Daarnaast is het een boek over de liefde, over eenzaamheid en opgroeien van kind tot volwassene. Ik heb het boek zelf in het Nederlands gelezen, omdat deze beschikbaar was in Kobo Plus. Ik vond het boek opvallend mooi vertaald. Ik heb later het boek als cadeau ook in de Engelstalige variant gekocht, maar ik vind de Nederlandse versie dus ook zeker aan te raden.

Koop Daar waar de rivierkreeften zingen op Bol.com.

Middernachtbibliotheek – Matt Haig

Hoewel ik dit boek zelf slechts met drie sterren beoordeelde, ga ik hem je toch tippen. Ik hoor verder namelijk alleen maar mensen die hier lyrisch over zijn en ik moet ook zeggen dat het heus een fijn boek is. Het is in elk geval een goed vakantieboek vind ik, omdat het snel en simpel wegleest. Dit boek neemt je op een vermakelijke manier mee in allerlei levensvragen waar iedereen weleens mee worstelt. Is dit nou alles? Had je ook andere keuzes kunnen maken in het leven en hoe was je leven dan verlopen? Heb je spijt van bepaalde keuzes? De hoofdpersoon in dit verhaal krijgt de kans om al haar andere mogelijke levenspaden te bewandelen en te ervaren. Het einde van het boek is wat mij betreft redelijk voorspelbaar, maar het verhaal is wel leuk om te lezen. Ik kreeg er geen enorme levensinzichten van, maar wie weet heb jij er wel wat aan. Je denkt er in elk geval weer even bij na hoe belangrijk het is om te genieten van het leven dat je hebt en de kleine dingen die het mooi maken. Is trouwens ook beschikbaar in Kobo Plus.

Koop Middernachtbibliotheek op Bol.com.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Dit is meteen een kleine “note to self” dat ik soms even geduld moet hebben. Ik zie nu namelijk dat dit boek ook in Kobo Plus beschikbaar is. Toen ik hem las nog niet, dus deze had ik zelf gekocht. Als ik iets meer geduld had gehad, had ik hem dus gewoon gratis binnen m’n abonnement kunnen lezen. Maar goed, dit boek is zeker de aanschaf waard! Ik vind dit een enorm leuk boek om te lezen, originele verhaallijn en goed geschreven. Het verhaal is op zich simpel en het is absoluut geen literair hoogstandje, maar naar mijn idee wel het ultieme zomervakantie boek. Het verhaal gaat zoals de titel al aangeeft over de zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, een beroemde filmster en nu bijna aan het eind van haar leven. Zij vertelt haar levensverhaal voor een biografie aan een jonge journaliste en dat gaat aan de hand van de zeven echtgenoten die zij versleten heeft. Het einde vond ik overigens nog best verrassend, hoewel ik me ook kan voorstellen dat een ander het als voorspelbaar zou omschrijven. Hoe dan ook, vermakelijk boek, ideaal leesvoer voor op je bedje aan het strand.

Koop De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo op Bol.com.

Nooit meer – Colleen Hoover

Dit boek heb ik eerlijk gezegd nog niet uitgelezen, maar ik kan hem je zeker alvast tippen. Ik hoor ook van mensen om mij heen dat de andere boeken van Colleen Hoover ook een aanrader zijn. Dit is volgens mij ook een typisch zomervakantie boek, want makkelijk te lezen en zeker geen taaie literatuur. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die verliefd wordt op een knappe neurochirurg. Een echte “love story” dus. Daarbij komen allerlei herinneringen terug aan een liefde uit het verleden. Het gaat over trauma’s, over liefde en angsten overwinnen. Een aangrijpend verhaal en mooi geschreven. Ik vind het boek tot nu toe ook fijn weglezen en wil hierna ook meer boeken van deze schrijfster gaan proberen. Nooit Meer is ook beschikbaar op Kobo Plus.

Koop Nooit Meer op Bol.com.

Een klein leven – Hanya Yanagihara 

Dit boek las ik op vakantie, nadat het al een hele tijd op m’n lijstje stond. Ik kan wel zeggen dat ik dit het mooiste boek vind dat ik ooit heb gelezen. Ik weet dat de meningen hierover sterk verdeeld zijn. Of je vind het prachtig, of je vind het veel te dramatisch. Ik hoor duidelijk bij de eerste groep. Ik las van tevoren samenvattingen om uit te vinden waar het verhaal over zou gaan, maar die kun je net zo goed overslaan. Niks kan dit boek namelijk echt goed samenvatten. Het is een prachtig en heel verdrietig verhaal over een groep vrienden, waarbij met name één van de vrienden trauma op trauma moet verduren. Het boek omvat vele aspecten van het leven, van opgroeien, maar uiteindelijk draait het nog het meest om vriendschap en de betekenis daarvan. Absolute aanrader, maar zeker geen luchtige literatuur! Het is ook een vrij dik boek, dus zoek er een moment voor om dit te gaan lezen.

Koop Een klein leven op Bol.com.

Dit waren mijn boekentips voor de zomer van dit jaar. Ik ben zelf de laatste tijd dus weer veel aan het lezen (bijna dagelijks), dus wie weet kan ik over een tijdje nog eens een blog met tips delen. Veel leesplezier voor nu!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!