Eerlijk gezegd was ik mijn eigen blog jubileum bijna vergeten, tot ik me opeens realiseerde dat ik “ergens in april” met bloggen gestart was. Even terugzoekend bleek mijn eerste blog op 15 april 2017 online te zijn gekomen, dus we zijn inmiddels 3 jaar verder. Wat een leuke mijlpaal! Daar moest natuurlijk een blog over geschreven worden!

Ik begon met bloggen ongeveer een halfjaar nadat ik gestart was met mijn Instagram account Styled by Sabine. Bloggen was een mooie manier om meer te vertellen over onderwerpen die mij interesseren. Zo schreef ik stukjes over onze gietvloer, het versieren van je muur met wandhaken van Karwei en liet ik nieuwe interieur aankopen zien. Daar is in al die tijd eigenlijk niet zoveel in veranderd. Nog steeds laat ik geregeld nieuwe aankopen voor ons huis zien, schrijf ik reviews en geef ik interieurtips.

Interieurstylist & blogger

Mijn werk als interieurstylist heeft wel een behoorlijke vlucht genomen door mijn blog en website. Tot vlak voor de Corona crisis reed ik door het halve land om interieuradviezen aan huis te geven. Superleuk werk en ik trof eigenlijk altijd gezellige klanten. Natuurlijk is dit op het moment even anders. Een aantal afspraken zijn verschoven naar een nog nader te bepalen moment. Waar ik voorheen liever geen online adviezen aanbood, ben ik dat nu wel gaan doen. Op deze manier kan ik toch klanten helpen die graag juist in deze tijd met hun interieur aan de slag willen en ik merk dat het ook best goed werkt.

Naast mijn interieuradviezen werk ik natuurlijk aan mijn blog en Instagramaccount (en af en toe wat fotografie opdrachten hiernaast). Zowel mijn blog als Instagram maakten een behoorlijke groei door de afgelopen drie jaar, waar ik enorm trots op ben. Elke maand weten meer dan 35.000 mensen mijn blog te vinden (en in deze maanden is dat nog wat meer doordat we meer thuiszitten denk ik). Op Instagram was het behalen van de 10.000 volgers vorig jaar een behoorlijke mijlpaal. Dat aantal groeit nu gestaag door en ik blijf het gek vinden dat er zoveel mensen met me meekijken. Soms word ik herkend en soms wordt zelfs de hond herkend…. best gek! Maar ook erg leuk en ik geniet van alle gezellige reacties.

Samenwerkingen op mijn blog

Hier op mijn blog vind je af en toe ook een samenwerking met een leuk bedrijf. Ik ben hier wel erg kritisch in, omdat ik wil dat mijn blog authentiek blijft en daarom moet een samenwerking echt een goede match zijn met mijn ideeën. Ik wil absoluut voorkomen dat mijn blog een soort reclame website wordt. Ook producten die me door bedrijven worden aangeboden, neem ik slechts in een aantal gevallen aan. Vorig jaar kreeg ik bijvoorbeeld een prachtige eettafel van Meneer van Hout. Dat is nou echt iets waar ik erg blij van word en wat ik ook aan mijn lezers wil laten zien. Maar de zoveelste 13 in een dozijn bank, aromadiffuser of maaltijdbox zul je hier niet aantreffen. Ik shop gewoon graag vintage items en vind het leuk om zo een uniek interieur te verzamelen door de jaren heen.

Toekomstplannen Styled by Sabine

Echt nieuwe plannen heb ik voorlopig niet met mijn blog. Ik wil vooral zo door blijven gaan met inspireren op interieurgebied. Soms zul je ook wat meer “lifestyle” artikelen aantreffen. Bijvoorbeeld over andere onderwerpen die mij aanspreken. Het enige waar ik al lang in twijfel over ben, is of ik misschien toch ook over kleding en outfits wil gaan bloggen. Op Instagram post ik meermaals per week een foto van mijn outfit in mijn stories en ook op mijn feed zie je regelmatig mijn outfits terugkomen. Ik krijg daar altijd zoveel enthousiaste reacties op, dat ik steeds meer denk dat dit onderwerp ook iets kan zijn voor op mijn blog.

In welke vorm weet ik alleen nog niet zo goed. Ik zie veel “fashion influencers” continue nieuwe items kopen en deze in shoplogs laten zien. Ook ik shop echt graag nieuwe kleding, maar ik vind het juist ook zo leuk om combinaties te maken met kledingstukken die ik al jaren heb. Ik merk dan dat volgers vaak vragen waar bepaalde kledingstukken vandaan komen, maar helaas zijn dit vaak dan al items van oude collecties. Dus ik denk dat ik dan meer kan inspireren over het maken van bepaalde combinaties met kleding, dan dat ik echt mensen wil aanzetten tot het kopen van steeds nieuwe stukken bij allerhande fast fashion ketens. Begrijp me niet verkeerd, ook ik koop hier best wel eens kleding. Maar uiteindelijk geniet ik meer van het investeren in items (zowel kleding als interieur) die uniek zijn en me nog lang erg blij zullen maken. Misschien kan ik eens beginnen met een lijstje van mijn favoriete vintage kledingwinkels? (Recent schreef ik al een blog over mijn favoriete vintage interieur winkels.)

Hoe dan ook, interieur zal altijd een onderwerp blijven waar ik over wil delen. Ik geniet na deze drie jaar nog steeds enorm van mijn blog en ben dankbaar dat dit inmiddels ook gewoon een deel van mijn werk is. Bedankt voor het lezen van mijn blog! Zonder jou was het nooit zo ver gekomen.

Liefs!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!