Een artikel als deze zag ik al bij veel andere bloggers voorbij komen. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen welke items andere bloggers gebruiken bij het bloggen. Vandaar vandaag mijn ultieme lijstje met benodigdheden die mijn bloggersbestaan vergemakkelijken.

 

Macbook Air 13 inch

Ten eerste heb je natuurlijk een computer nodig om op te bloggen. Ik gebruik zelf een Macbook Air en ben daar heel blij mee. Hiervoor had ik een Pro. Ook fijn, maar de Air is toch wel wat handzamer.

 

WordPress + hosting

Mijn blog draait op WordPress en mijn thema kocht ik bij Themeforest. De hosting heb ik geregeld bij Antagonist.

 

iPhone 7

Een smartphone is uiteraard voor elke blogger onmisbaar (en ook als niet-blogger zou ik me geen leven zonder telefoon voor kunnen stellen).  M’n iPhone gebruik ik om op Instagram te posten, te Facebooken, maar ook om reacties te lezen in de WordPress app. Als ik benieuwd ben naar mijn bezoekersaantallen kan ik zo ook makkelijk even de Google Analytics app checken. Wat ik onmisbaar vind, is veel opslagruimte vanwege de vele foto’s die ik maak. Daarom heb ik gekozen voor een iPhone met 128 gb opslagruimte.

 

iCloud abonnement

Om al m’n foto’s beschikbaar te hebben op Macbook en iPhone maak ik gebruik van opslag in iCloud. Een hele handige manier vind ik dit om m’n foto’s tussen de verschillende apparaten te synchroniseren. Ook neemt het veel minder opslagruimte in beslag, wat wel handig is met ruim 5000 foto’s.

 

Passion Planner

Om alle artikelen en andere to-do’s in te plannen, gebruik ik de Passion Planner. Dit is een Amerikaanse planner waarin je niet alleen weekoverzichten bij kunt houden, maar ook doelen kunt stellen en to-do lijstjes kunt maken. Heel handig voor een blogger (maar ook als je geen blogger bent echt een aanrader).

 

Spiegelreflexcamera

Alle foto’s die ik voor mijn blog en Instagram account maak, zijn geschoten met de Nikon D5100 spiegelreflexcamera. Daarbij maak ik ook nog gebruik van een statief en een handige afstandsbediening (voor het maken van de broodnodige selfies).

 

Nikon 35 mm 1.8 lens

De kitlens van mijn camera gebruik ik eigenlijk amper. De 35 mm lens gebruik ik des te vaker! Handzaam, lichtsterk en snel. Met het grote maximale diafragma creëert deze lens een fijne scherptediepte en kun je ook mooie detailshots maken.

 

Sigma 10-20 mm 3.5 lens

De groothoeklens is ideaal voor het fotograferen in het interieur. Zo kan ik mooie overzichtsplaatjes maken van ons niet al te grote huis.

 

Adobe Lightroom

Om je foto’s te bewerken is dit alles wat je nodig hebt. Zelfs voor het wegpoetsen van een lelijk stopcontact is dit programma voldoende en heb je geen Photoshop nodig. Overigens gebruik ik dit programma via het Creative Cloud abonnement van Adobe, waar Photoshop wel direct bij zit.

 

Herken je je als blogger in dit rijtje?

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!