Dingen veranderen aan ons interieur blijft een hobby waar ik geregeld mee bezig ben. Toch was 2020 een jaar van iets meer rust in huis. Ik ben best tevreden met de meubels die we hebben en heb in de woonkamer bijvoorbeeld eigenlijk maar weinig veranderd. Toch deed ik uiteraard wel een aantal aankopen voor ons interieur in 2020. Vandaag zet ik mijn favoriete aanwinsten op een rijtje.

Tuinmeubels

Eigenlijk valt de tuin natuurlijk niet echt onder interieur, maar ik vind wel dat deze aanschaf in het rijtje thuishoort. We hebben dit jaar namelijk een nieuwe set tuinmeubels aan ons kleine tuintje mogen toevoegen. Ik vind loungesets altijd waanzinnig duur en vaak ook erg lomp voor onze kleine tuin, maar we vonden gelukkig een goede set. Het is een gezellige houten combinatie van een bank, twee stoelen, een tafel en bijpassende kussens. Tot nu toe ziet het geheel er goed uit en zijn we tevreden. Hopelijk blijkt het een duurzame keuze en kan deze set nog een aantal jaar mee.

interieur aanwinsten 2020
Alweer een tijdje geleden dat we lekker in de tuin konden zitten…
interieur aanwinsten 2020
De slaapkamer met de nieuwe look van 2020.

Bed

Een nieuw bed stond ook al een tijdje op m’n verlanglijstje en bij vriendin Zoë van de vintagewinkel Fortune Flea tikte ik een onwijs gaaf exemplaar op de kop. Hij is zwart met goud en spiegels. Het bed bevalt super en past perfect in de slaapkamer die dit jaar ook een metamorfose kreeg.

Wanddecoratie in de slaapkamer

2020 was voor mij het jaar van de wanddecoratie. Ik weet niet wat het is, maar ik ging dit jaar helemaal los met het kopen van mooie items voor aan de muur. Een deel komt gewoon uit een posterwebshop, maar de rest is een verzameling van vintage vondsten. Uit de kringloop, via internet uit Frankrijk en via vintage winkels. Ik heb zelfs nog een paar dingen liggen die ik nog moet ophangen. De slaapkamer was de plek waar de meeste nieuwe wanddecoratie kwam, maar ik heb nog wel wat nieuwe plannen. Zo wil ik de gallerywall in ons trapgat vervangen door ook een heleboel mooie vintage vondsten. Ik kom altijd zoveel mooie dingen tegen dat het me een leuk idee lijkt om daar gewoon door de jaren heen m’n vondsten te verzamelen en uit te stallen. Ook veel leuker en unieker dan standaard posters uit een webshop.

interieur aanwinsten 2020
M’n favoriete wanddecoratie uit de kringloop (drieluik)
interieur aanwinsten 2020
Hysterisch wandornament uit Frankrijk

Kringloopvondsten

Met kringloopvondsten is het voor mij meestal zo dat het geen geplande aankopen zijn. Het is nooit zo dat ik op zoek naar een bepaald meubel naar de kringloop ga. Ik loop tegen dingen aan en beslis dan of dit item mee naar huis gaat of niet. Zo kocht ik dit jaar o.a. een antiek telefoonbankje. Hadden we het nodig? Nee, uiteraard niet. Maar ik besloot dat er nog een mooi plekje voor gecreëerd kon worden en laadde hem in m’n auto (wat iets minder soepel ging dan het hier staat).

Een andere waanzinnige kringloopvondst was een hele mooie onyx bijzettafel. Ook voor deze vond ik een goede plek in de woonkamer naast de bank (zie uitgelichte foto).

Vanwege Corona ging ik ook meer online vintage shoppen. Zo kocht ik bij een Spaanse verkoper een te gekke vintage hanglamp met allemaal glazen pegels. Ik heb er jammer genoeg nog geen mooie foto van, want hij is erg lastig te fotograferen. Hij hangt in de slaapkamer en is echt prachtig in het echt. Bij een Franse verkoper kocht ik recent nog een hele mooie sprei voor slechts 12 euro die nu op het bed ligt. En ook uit Frankrijk kocht ik een kitscherig wandornament dat boven het bed hangt inmiddels. Kringloop shoppen hoeft dus echt niet altijd in een fysieke winkel, maar ook online is genoeg leuks te vinden.

interieur aanwinsten 2020
Antiek telefoonbankje uit de kringloop.
interieur aanwinsten 2020
De bank met de huidige gele hoes.

Hoes voor de bank

Oké deze aankoop hoort er nog niet helemaal bij, want ik heb dit product nog niet in huis. Ik kocht enkele weken geleden een nieuwe hoes voor onze bank en ik kan echt niet wachten tot ie er is. Ik dacht er al een hele tijd over en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. Het wordt een soort roze/paars/lila kleur in een hele mooie grove velvetstof. Lang hebben we getwijfeld over de aanschaf van een nieuwe bank (of vintage exemplaar), maar de banken die wij leuk vinden, zijn echt best wel prijzig. Na een matige ervaring met een vintagewinkel die Togo banken verkoopt (waarbij de verkoper niet kwam opdagen op de afspraak die we hadden gemaakt en wij dus voor niks naar die winkel waren gereden), waren we met dat idee ook een beetje klaar. Die Togo bank komt er vast ooit, maar nu dus nog even niet. En onze oude bank zit zo lekker en is zo fijn in de woonkamer hier, dat een nieuwe hoes eigenlijk gewoon helemaal prima is. En hoe leuk om af en toe te kunnen afwisselen?! Ik ga hem laten zien zo gauw ie er is!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!