Vorige week vrijdag kon je al deel 1 lezen van mijn 7 woonzonden. Vandaag is het natuurlijk tijd voor deel 2, met nog 4 woonzonden uit de populaire rubriek van het tijdschrift Vtwonen. Laten we van start gaan!

4. IJdelheid

Ik ben eigenlijk best trots op ons huis. Hoewel het een nieuwbouwwoning is, heb ik er toch een hele fijne en warme sfeer in weten te krijgen. Ik krijg vaak complimenten over ons interieur, dat vind ik altijd zo leuk! Ik ben er trots op dat ik met een vrij strakke vloer en strakke woning er toch een heel knus geheel van heb kunnen maken. IJdel blijf ik sowieso op het interieur. Zo wil ik bijvoorbeeld alle kussens op een bepaalde “nonchalante” manier op de bank hebben liggen. Als onze schoonmakers zijn geweest, staan ze bijvoorbeeld allemaal netjes symmetrisch en recht uitgestald op de bank. Zo niet mijn stijl, dus dat moet meteen weer anders. Ook wil ik het huis perfect gestyled hebben als we vrienden over de vloer krijgen. Waarschijnlijk valt het hen helemaal niet op als het niet perfect is, maar ik vind het zelf wel heel fijn.

 

5. Lust

Bij lust denk ik aan lekker koken in onze keuken. De keuken is niet groot en zit in de woonkamer, waardoor je nooit afgezonderd van de rest bezig bent. In de winter werk ik gewoon door tijdens het koken. Dan kan ik rustig uren bezig zijn met een stoofpot en ondertussen aan de eettafel blogs schrijven. Ik vind het heerlijk om mijn vriend dan bij thuiskomst uit zijn werk een lekkere maaltijd te kunnen voorschotelen. De liefde van de man gaat toch door de maag, zeggen ze. Vriend en ik kijken samen ook regelmatig kookprogramma’s. We praten dan als grap mee in het jargon wat we op de televisie geleerd hebben. Soms flappen we er dan in een restaurant per ongeluk iets uit als “het was erg hoog op smaak” of “goede cuisson”…. En dan moeten we altijd erg hard lachen (net als de bediening die ook vaak snapt dat het een grapje is).

 

6. Gulzigheid

Gulzig ben ik op het gebied van inspiratie opdoen. Dit gaat dan om inspiratie qua interieur, welke ik met name opdoe via Instagram en Pinterest. Maar ook ben ik gulzig in inspiratie opdoen over persoonlijke ontwikkeling en carrière. Zo lees ik veel non-fictie boeken, luister ik bijna dagelijks een podcast en volg andere inspirerende ondernemers op Instagram. Gulzig ben ik ook op het gebied van kennis opdoen. Ik zoek graag alles uit over een onderwerp dat mij interesseert en onthoud dan allerhande feitjes. Niet dat ik er vervolgens wat mee doe, maar het blijft een onbedwingbare neiging. Zo kijk ik graag documentaires en lees ik de meest uiteenlopende artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hebben we een vakantie in het vooruitzicht? Dan is er dikke kans dat ik je van tevoren al alles kan vertellen over de plaats van bestemming. Ik verdiep me het liefst uitgebreid in de cultuur, achtergronden, politiek etc van het land en ga als een ware reisleider op pad vervolgens.

 

7. Woede

Ik word niet zo snel boos moet ik zeggen en ben van de positieve instelling. Toch kan ik me soms best boos maken als mensen zich niet aan afspraken houden. Ik kom het helaas geregeld tegen in mijn werk als blogger. Je maakt afspraken met een bedrijf en vervolgens komt er niks van…. Ik kan hier tig voorbeelden van noemen, maar dat lijkt me niet bijdragend voor deze post. Ik heb hier wel van geleerd dat als ik al geen goed gevoel heb bij de communicatie met een potentiële opdrachtgever, ik het beter bij voorbaat niet kan doen. Had me een hoop frustratie gescheeld als ik dit eerder had geweten 😉

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!