Misschien ken je deze rubriek in het tijdschrift Vtwonen wel? In “De 7 woonzonden van…” lees je elke maand de 7 woonzonden van een bekende stylist. Ik vind dit zo’n leuke rubriek, dat ik besloot mijn eigen 7 woonzonden op een rijtje te zetten in dit artikel. Vandaag deel 1 en binnenkort natuurlijk deel 2!

1. Hebzucht

Shoppen voor mooie woonproducten vind ik heerlijk en ik kom door mijn werk natuurlijk ook vaak in aanraking met nieuwe items. Regelmatig gaat er iets mee naar huis, hoewel ik wel kritischer ben geworden in de loop van de tijd. Een leuk bijzettafeltje of stoeltje kan ik vaak niet weerstaan en meestal weet ik nog wel ergens een plekje te vinden voor deze producten. Daarnaast word ik van planten ook heel hebberig. Echt dure items koop ik niet zo snel, dus m’n portemonnee heeft gelukkig niet extreem te lijden onder mijn hebzucht.

Door het bloggen en alle aanbiedingen voor samenwerkingen die daarmee samenhangen, kun je ook je hebzucht aanwakkeren. In het begin is het natuurlijk waanzinnig en bijna onwerkelijk dat je “gratis” producten krijgt. Inmiddels neem ik alleen nog producten aan die ik sowieso al graag wilde hebben en waar ik oprecht heel blij van word. Te meer ook natuurlijk omdat ik met een gratis product geen rekeningen kan betalen en m’n huis gewoon ook vol is.

 

2. Luiheid

Een beetje luiheid in huis is mij niet vreemd en dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Eenmaal per week laten we schoonmakers onze hele huis goed schoonmaken en zelf houd ik het daarnaast wel graag bij. Ik vind het absoluut geen probleem om wat meer geld uit te geven en dan zelf wat luier te kunnen zijn in het huishouden. Inmiddels overwegen we ook nog de aanschaf van een robotstofzuiger om tussendoor te stofzuigen. Met een hond en twee katten is echt lui zijn uiteraard geen optie, dus ik pak alsnog geregeld de stofzuiger en de dweil om alles lekker schoon te houden. De meeste andere klusjes doe ik ook graag meteen, maar dan wel het liefst díe klusjes die een leuk resultaat opleveren. Zo vind ik een muurtje verven geen probleem, maar stel ik het ontkalken van de douchekop nog weleens uit. Van een frisse kleur op de muur kan ik namelijk onwijs blij worden, maar die douchekop, daar kijk ik toch niet de hele dag tegenaan 😉

 

3. Jaloezie

Enigszins jaloers ben ik weleens. Zo ben ik zelf niet enorm handig (of gun mezelf er de tijd niet voor, kan ook), waardoor je mij niet met enorme DIY-projecten aan de slag zult zien. Als ik dan vriendinnen de meest fantastische woonoplossingen in elkaar zie schroeven, kan ik weleens jaloers zijn op hun talent. Een voorbeeld van zo’n vriendin is Tanja van Hoogdalem. Je kent haar vast wel als Vtwonen blogger, waar ze de meest inspirerende DIY-blogs schrijft. Overigens ben ik wel zo handig dat ik de basic dingen kan, zoals gaatjes boren en daar ben ik erg blij om. De creativiteit van hele zelf verzonnen projecten ontbreekt me alleen een beetje helaas.

Verder zie ik soms prachtige, vaak grote, huizen waar veel meer in te richten valt dan in ons kleine huis. Vaak zijn het ook nog woningen met mooie authentieke elementen, zoals balken of een mooie haard. Een behoorlijk verschil met onze nieuwbouwwoning. Toch prijs ik mezelf gelukkig met ons huis. Onze woning staat namelijk in ons favoriete dorp en ik zou voor geen goud naar een andere plek willen verhuizen (behalve dan natuurlijk binnen het dorp).

 

Dit waren mijn eerste 3 woonzonden. Binnenkort volgt deel 2 met nog 4 woonzonden.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!