Niet iedereen beschikt over een enorme ruime badkamer. Helemaal niet erg! Met een aantal tips kun je ook een kleine badkamer leuk én praktisch inrichten, zonder dat je ruimte tekort komt. Ik zet vandaag mijn 5 beste tips op een rijtje.

1. Slimme oplossingen

Maak gebruik van slimme oplossingen om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Draait de deur onhandig naar binnen in de toch al kleine ruimte? Een schuifdeur kan een goede oplossing zijn. Een ander voorbeeld is een badkamer spiegelkast. Zo heb je opbergruimte en een spiegel in één. Beide items heb je nou eenmaal toch nodig in een badkamer, dus waarom niet die twee combineren? Op deze manier heb je ook meteen opbergruimte aan de wand gecreëerd, wat weer scheelt in het aantal kasten dat je op de vloer moet zetten.

2. Houd het ruimtelijk

Dat brengt me direct bij tip 2 en dat is: houd het ruimtelijk. Door meer van de vloer te zien, creëer je makkelijk een ruimtelijk effect. Eigenlijk dezelfde reden waarom ik vaak een bank op pootjes adviseer in een krappe woonkamer. Een andere manier om dit in de badkamer te doen, is door te kiezen voor een zwevend toilet (bijvoorbeeld een Geberit toilet). Heb je ruimte voor een bad in je badkamer? Overweeg dan ook eens een bad op pootjes. Niet alleen ontzettend cool (zeker in een vintage stijl), maar geeft ook weer een ruimtelijk effect.

badkamertrends 2022

3. Stel prioriteiten

Vraag jezelf voordat je gaat kiezen af wat jij nou het meest belangrijk vindt aan de badkamer. Wil je bijvoorbeeld echt een lekker ruime inloopdouche? In dat geval kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld wel die ruime douche te nemen, maar ruimte te besparen met een smalle wastafel. Vind je een bad prioriteit nummer één? Kijk dan eens naar de verschillende opties om een bad toch te plaatsen in een kleine ruimte. Zo hebben wij het bad onder de schuine wand, maar kan in jouw badkamer misschien een hoekbad wel heel goed passen.

kleine badkamer tips
Een bad onder de schuine wand kan ruimtebesparend werken.

4. Licht en lichtinval

Een kleine badkamer lijkt een stuk ruimtelijker met voldoende lichtinval. Een raam is natuurlijk fantastisch, maar als je dit niet hebt, kun je ook veel doen met de juiste verlichting. Vaak is het fijn om als basis te werken met spots (eventueel dimbaar). Daarnaast kun je dan extra sfeer aanbrengen met verlichting in bijvoorbeeld de spiegel of een tof hanglampje bij de wastafel. Ook wandlampen kunnen een goede oplossing zijn in een krappe badkamer. Door voor een douchewand van glas te kiezen zorg je er ook voor dat je zoveel mogelijk licht in de gehele ruimte houdt.

5. Bergruimte

Als laatste tip; zorg in elk geval voor voldoende opbergruimte. Zoals ik al eerder aangaf, kun je dit (deels) aan de wand doen om minder vloeroppervlak in te nemen. Een rommelige badkamer oogt altijd kleiner, dus door voldoende opbergmogelijkheden te creëren, zorg je ervoor dat rommeltjes altijd goed uit het zicht zijn op te bergen. En kasten kunnen meteen ook decoratief dienen. Door er bijvoorbeeld een grote hangplant op te zetten, maak je de badkamer ook weer wat sfeervoller.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!