Hoewel ik de meeste items redelijk weloverwogen aanschaf, doe ik ook weleens een miskoop. Zo ook voor het interieur. Ik heb in deze blog 5 van mijn interieur miskopen op een rijtje gezet. Ik moest er trouwens best even over nadenken, dus dat is een goed teken 😉 Mijn tips om miskopen te voorkomen, vind je dus ook meteen onderaan deze blog.

1. Bedombouw van Ikea

Eerlijk toegegeven; deze hebben we nog steeds. Een houten bedombouw van Ikea. Dit is vooral een kwestie van zuinigheid. Ik wilde al een tijd een andere bedombouw (die hiervoor was ook van Ikea) en zocht iets leuks. Dit simpele houten bed van Ikea vond ik op zich aardig en de prijs was vooral aantrekkelijk, dus dat werd hem. Bij nader inzien vind ik er eigenlijk geen klap aan en past het helemaal niet zo fantastisch in de stijl van onze slaapkamer. Het liefst zou ik dus echt een tof bed kopen. Een eyecatcher in plaats van deze saaie Ikea ombouw die me nog het meest aan een Finse sauna doet denken. Wie weet doe ik dat ook eens over een tijdje. Ik heb wel wat ideeën, maar nog geen concrete plannen.

2. Een bruin dekbedovertrek

We blijven nog even in de slaapkamer-sferen, want een tijd geleden dacht ik dat een bruin dekbedovertrek een tof idee was. Dat zou een leuke combinatie vormen met onze roze en terracotta muren en paste mooi in het kleurenpalet dat ik in mijn hoofd had. Dit dekbedovertrek kocht ik bij H&M Home. Ik had daar vaker mooi beddengoed gescoord en was tot dan toe altijd tevreden. Toch ben ik dit keer niet zo blij en dat komt vooral door het feit dat een katoenen dekbedovertrek in een donkere tint een niet zo handige match is met onze witte langharige katten. Die liggen vaak op het voeteneind van ons bed te slapen ‘s nachts en na 1 nacht was het dekbed dan ook voorzien van een witte waas van haar… Ik ben dus nu weer terug bij lichtgekleurd beddengoed en het mooie bruine dekbedovertrek blijft in de kast liggen.

3. Linnen handdoeken

In de slaapkamer ben ik dol op linnen dekbedovertrekken. Het voelt luxe en het slaapt superfijn. Ik dacht dus dat linnen handdoeken ook een top idee zouden zijn! Ik kocht ze weer bij m’n geliefde H&M Home en zocht verschillende mooie handdoeken uit in neutrale tinten. Toen ze binnenkwamen had ik al m’n twijfels, maar het zou vast wennen zijn. De handdoeken voelden heel dun aan, maar ze zagen er wel mooi uit vond ik. Afdrogen ermee bleek niet zo’n succes. De handdoeken zijn inderdaad heel erg dun en nemen voor geen meter het water op. Inmiddels liggen ze dus vooral gezellig opgerold op een leuk krukje in de badkamer ter decoratie en gebruik ik weer de oude handdoeken. Misschien dat het aan de kwaliteit ligt van de H&M of is linnen inderdaad gewoon niet zo handig om je mee af te drogen. Hoe dan ook, een miskoop.

interieur miskopen
De eethoek met de huidige stoelen.

4. Eetkamerstoelen

In de afgelopen jaren heb ik al tig verschillende stoelen bij onze eettafel gehad. Van toffe vintage kuipstoelen tot aan roze stoffen stoffen stoelen, een oranje variant, webbing stoelen, etc. Eigenlijk ben ik tot nu toe nooit tevreden. Ik weet niet wat het is, maar ik krijg het niet voor elkaar. Sinds een tijd heb ik een combinatie van twee roze fluwelen stoeltjes van de Karwei en een oranje stoeltje van Zuiver. Op zich zitten ze prima en ze staan best leuk, maar echt overtuigd ben ik niet. Ik heb me erbij neergelegd en ga er vanuit dat ik ooit tegen de juiste stoelen aanloop. Aan de muurkant van de tafel heb ik al jaren een bankje staan. Daar ben ik wel blij mee moet ik zeggen. Of er op korte termijn andere stoelen gaan komen? Ik denk het niet. Maar wie weet spot ik opeens een set waar ik wel heel erg enthousiast van word en dan neem ik ze zeker mee naar huis. De huidige stoelen zijn dus niet zo zeer een miskoop in de zin dat we ze niet gebruiken, maar ook niet echt een aankoop waar ik tevreden over ben. Toch een beetje een miskoop dus.

interieur miskopen
De kledingkast is een miskoop.

5. Kledingkast

Een handige en ook mooie kledingkast kopen, vind ik echt een onmogelijke opgave. Voorheen had ik altijd een Pax kast van Ikea, maar toen we gingen verhuizen, hadden we weinig zin om dat ding mee te nemen (we woonden toen nog 4-hoog). In ons huidige huis gingen we voor een soort Pax variant, maar dan van Leen Bakker. Goedkoop, want de verhuizing was al duur genoeg. Toegegeven: echt lelijk is ie niet. Hij is immers gewoon wit. Maar mooi vind ik hem ook zeker niet. Daarnaast is de kwaliteit nou ook niet echt fantastisch. Natuurlijk niet gek voor zo’n goedkope kast, maar inmiddels hangen de deuren niet meer netjes, liggen de geleiders van de laden er half uit en zou ik het liefst nog meer ruimte hebben om m’n lange jurken aan op te hangen. Ik vind het dus best een miskoop. Vooral ook omdat ik er enorm tegenop zie om hem weg te halen en er iets anders neer te zetten. Het is echt een enorm ding en ik was blij toen ie in elkaar stond op de juiste plek. Het liefst zou ik zo’n romantische brocante kast hebben, maar daar kan veel te weinig kleding in. Toch maar weer een Pax dan? Voor nu negeer ik het topic even. Soms krijg ik het opeens op m’n heupen en wil ik de deuren verven en de grepen veranderen. Maar ja, dan kan ik ook net zo goed een andere kast kopen… Geen idee waar deze struggle gaat eindigen. Maar ik blijf erbij dat het vinden van een echt mooie kledingkast die ook heel praktisch is heel erg lastig is.

Zo voorkom ik miskopen

Dit waren mijn grootste interieur miskopen van de afgelopen jaren. Valt best mee toch? Over bijna alle items in ons huis ben ik heel tevreden en kleine accessoires wissel ik geregeld, waardoor ik die nooit echt zat word. Ik ben benieuwd naar jouw interieur miskopen!

Mijn grootste tip om miskopen te voorkomen? Slaap er een nachtje over. Dit doe ik eigenlijk bij elke aankoop (tenzij ik een te gek item in de kringloop tegenkom, dan is mijn advies: meenemen!). Wat ik verder doe als ik iets zie dat ik wil hebben (bij een online shop), is het tabblad op m’n telefoon open laten staan en het dan een paar dagen negeren. Mocht ik het na een paar dagen weer bekijken en weer zo enthousiast zijn, dan weet ik dat het goed zit. Vergeet ik dat openstaande tabblad in m’n browser eigenlijk al en kijk ik er niet meer naar om? Dan weet ik dat dit een aankoop is waar ik niet echt blij van ga worden. Voor kleding geldt eigenlijk hetzelfde. Ik gooi geregeld virtuele winkelmandjes vol met spullen, maar reken bijna nooit meteen af. Als ik de items onthoud en er na een paar dagen nog steeds aan moet denken, dan bestel ik pas.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!