Podcasts, ik ben er gek op! Ik luister bijna dagelijks wel een podcast en heb dan ook een hele lijst met favorieten. De meeste podcasts die ik luister gaan over mindset en/of ondernemen. Ik ben dol op zelfontwikkeling en vind het heerlijk om inspirerende sprekers hierover te horen vertellen. Ik kreeg al eens eerder de vraag om mijn favorieten te delen, dus bij deze mijn blog met 5 favoriete podcasts op het gebied van mindset en business.

100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout

Dit is een echte all time favorite en volgens mij ook één van de eerste podcasts die ik ging luisteren. Thijs Lindhout is in deze podcast show op zoek naar geluk en interviewt allerlei inspirerende sprekers op dit gebied. Soms zijn de afleveringen meer gericht op ondernemen, de andere keer weer meer op spirituele ontwikkeling. Ik luister ze allemaal even graag! Er worden bekende mensen geïnterviewd, maar ook “onbekende” Nederlanders die bijvoorbeeld iets bijzonders hebben meegemaakt en hun verhaal doen. Afgelopen jaar ben ik ook naar de 100% inspiratie show van Thijs geweest en ik kan je deze theatershow ook van harte aanbevelen. Hij is momenteel weer bezig met een tour, dus check zeker zijn website als je op zoek bent naar geluk en een passievol leven.

 

The Marie Forleo podcast

Marie Forleo is één van mijn favoriete vrouwelijke inspiratiebronnen. Ze is ondernemer, coach en heeft een onwijs leuk YouTube kanaal, genaamd MarieTV. Hoewel ik haar video’s ook erg leuk vind om te kijken, kies ik toch meestal voor de podcast versie van haar lessen. Deze podcast is een mix van korte afleveringen (bijvoorbeeld Q&A Tuesday), maar ook langere interviews met andere inspirerende sprekers. Marie wordt de nieuwe Oprah Winfrey genoemd en dat is wat mij betreft niet voor niets. Ze heeft naar mijn mening supergoede tips op het gebied van mindset en ondernemen én brengt alles met een megavrolijke en positieve vibe. Ik hoop volgend jaar deel te kunnen nemen aan haar online programma voor ondernemers (B-school), maar geniet vooralsnog lekker van haar gratis podcast show en video’s. Aanrader!

 

The Influencer Podcast

Ben je online influencer of heb je ambities op dat vlak? Dan is The Influencer Podcast vast iets voor jou! Deze podcast show luister ik af en toe als “tussendoortje” wanneer ik er zin in heb. Vooral de interviews met succesvolle bloggers vind ik onwijs inspirerend. Natuurlijk is het allemaal vrij Amerikaans, maar ook als Nederlandse blogger kun je hier prima tips uithalen. Ook hierbij zijn er zowel korte als langere afleveringen en is er veel keuze, dus meestal scroll ik door de lijst en kies een aflevering die me op dat moment aanspreekt. Zo heb ik een heel interessant interview geluisterd met een vrouw die haar blog op zeer strategische wijze “viral” liet gaan en zo binnen 18 maanden een zeer succesvolle onderneming opzette. Verder zijn er ook allerlei afleveringen met tips voor Instagram en andere social media.

 

How I Built This with Guy Raz

Heb je altijd al willen weten hoe succesvolle bedrijven ooit zijn begonnen? In deze podcast worden de oprichters van hele bekende merken geïnterviewd. Zo luisterde ik recent naar de vrouw die ooit het online platform Canva startte (wat ik zelf ook graag gebruik) en ben ik ook dol op de afleveringen over bijvoorbeeld Instagram en Spanx. Wat ik er vooral uit haal, is dat eigenlijk alle ondernemers een groot doorzettingsvermogen hebben en dat alles begint met “gewoon” een goed idee. Super inspirerend en ook gewoon heel erg leuk om eens te horen hoe de echt succesvolle bedrijven ooit gestart zijn.

 

By the Book

Deze podcast wordt gehost door twee vrouwen die in elke aflevering een ander zelfhulpboek lezen. Ze bespreken het boek én gaan de tips uit het boek ook echt toepassen in hun leven. Hun ervaringen hiermee delen ze op een hele humoristische manier, waardoor het zowel interessant als heel erg grappig is om te luisteren. Geen zin om al die bekende zelfhulpboeken te lezen? Dan is deze podcast ideaal, want de vrouwen lezen het voor jou en vertellen direct of de tips ook echt effect hebben.

 

Naast deze favoriete podcasts luister ik natuurlijk ook nog een heleboel andere podcasts. Ook luister ik losse afleveringen van shows als er bijvoorbeeld iemand geïnterviewd wordt die ik heel interessant vind. Zoek je trouwens nog een megavermakelijke podcast, die niks met ondernemen/mindset/zelfontwikkeling te maken heeft? Dan moet je “My Dad Wrote A Porno” zeker eens proberen. Ik lig geregeld dubbel om de humor in dit verhaal.

 

Misschien nog goed om toe te voegen; ik luister bijna alle podcasts via de standaard podcast app op mijn iPhone. Heel soms kom ik podcasts tegen die daar niet in staan, maar deze kun je dan bijvoorbeeld weer via SoundCloud of een ander gratis platform luisteren. In principe zijn alle podcasts gratis te beluisteren, maar zullen sommige shows wel reclame bevatten (niet heel storend is mijn ervaring). Wat ik ook heel fijn vind aan de podcast app van mijn iPhone, is dat je hem op sluimerstand kunt zetten. Zo kun je instellen dat ie automatisch uitgaat na bijvoorbeeld een kwartier of aan het einde van de aflevering. Ideaal om mee in te slaap te vallen vind ik!

Heb jij nou nog goede tips voor podcasts die ik moet luisteren? Laat hieronder even een reactie achter! Ik ben benieuwd!

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!