Een bank met verwisselbare hoezen vind ik echt een topuitvinding. Het is niet alleen praktisch wanneer je per ongeluk een vlek maakt op de bank, maar het is ook een verademing voor mensen die van afwisseling houden, zoals ik.  Onze bank kreeg dit weekend een metamorfose en ik ben erg enthousiast over de nieuwe look van onze Ikea Söderhamn bank. Kijk je mee naar de nieuwe kleur?

ikea söderhamn turquoise

before

Toen we verhuisden naar onze huidige woning, besloten we een nieuwe bank aan te schaffen. Na een aantal jaar de Kivik van Ikea te hebben gehad, vonden we dat het nu tijd werd voor een iets minder pompeuze bank. De Söderhamn van Ikea vonden we beiden direct ideaal. Ik vind het model mooi en ruimtelijk ogen door de wat hogere poten. Mijn vriend vond hem lekker zitten (zijn belangrijkste eis). Waar deze bank voorheen in een aantal prachtige kleuren verkrijgbaar was (o.a. lichtblauw en okergeel), was hij ten tijde van onze aanschaf in naar mijn mening minder mooie stofferingen verkrijgbaar. De lichtroze vond ik wel heel roze worden bij onze roze muur. Wit te besmettelijk en donkergrijs leek me vooral een magneet voor het witte fluffy kattenhaar in ons huis.

ikea söderhamn turquoise

Turquoise bleef over. De stof van de turquoise is erg mooi en grof uitgevoerd en de kleur sprak ons ook wel aan, dus deze werd het. Wel hebben vriend en ik tot de dag van vandaag discussies over de kleur van de bank. Ik vind het blauw, vriend vindt het groen. Hoe dan ook, we waren tevreden.

 

marktplaats

Toch bleef ik Marktplaats steeds in de gaten houden. Ik wist dat de bank er ooit in een okergele uitvoering was geweest, dus ik had stiekem de hoop ooit de okergele hoes op de kop te tikken. Zo af en toe kwam er een okergele hoes voorbij, maar dan steeds nét niet de juiste maat. Uiteindelijk was het zover en stond daar een volgens de beschrijving bijna ongebruikte gele hoes in het juiste formaat erop. Ik had leuk contact met de verkoopster en we werden het gauw eens over de prijs. Ook zij heeft een roze muur in huis en was dus dol op de combi okergeel met roze. Vanwege de aanschaf van een uitbreiding van de Söderhamn bank deed ze deze hoes nu weg. Deze zou immers niet meer passen dan en een nieuwe is dus niet meer te koop bij Ikea helaas.

Ikea söderhamn okergeel

after

Het wisselen van de hoezen was best even een klusje, maar het resultaat mag er wezen. De hoezen zijn in prima conditie en waren netjes gewassen en gestreken door de verkoopster. Perfect dus! Ik ben dolblij met mijn okergele bank en vind hem supertof te combineren met de roze muur en – accessories in huis.

Ikea söderhamn okergeel

Ikea söderhamn okergeel

Ikea söderhamn okergeel

Ikea söderhamn okergeel

Ik hoor heel graag wat jullie ervan vinden! Is de metamorfose geslaagd?

Update maart 2021: inmiddels heeft onze Ikea Söderhamn bank weer een nieuwe hoes gekregen. Dit keer kocht ik een Ikea bankhoes via Bemz. Bekijk dus ook nog even mijn blog over onze nieuwe roze Ikea Söderhamn hoes en lees mijn ervaringen met het kopen van een hoes via Bemz.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!