fbpx

Metamorfose van onze Ikea Söderhamn bank

 • Ikea söderhamn okergeel

Een bank met verwisselbare hoezen vind ik echt een topuitvinding. Het is niet alleen praktisch wanneer je per ongeluk een vlek maakt op de bank, maar het is ook een verademing voor mensen die van afwisseling houden, zoals ik.  Onze bank kreeg dit weekend een metamorfose en ik ben erg enthousiast over de nieuwe look van onze Ikea Söderhamn bank. Kijk je mee naar de nieuwe kleur?

ikea söderhamn turquoise

before

Toen we verhuisden naar onze huidige woning, besloten we een nieuwe bank aan te schaffen. Na een aantal jaar de Kivik van Ikea te hebben gehad, vonden we dat het nu tijd werd voor een iets minder pompeuze bank. De Söderhamn van Ikea vonden we beiden direct ideaal. Ik vind het model mooi en ruimtelijk ogen door de wat hogere poten. Mijn vriend vond hem lekker zitten (zijn belangrijkste eis). Waar deze bank voorheen in een aantal prachtige kleuren verkrijgbaar was (o.a. lichtblauw en okergeel), was hij ten tijde van onze aanschaf in naar mijn mening minder mooie stofferingen verkrijgbaar. De lichtroze vond ik wel heel roze worden bij onze roze muur. Wit te besmettelijk en donkergrijs leek me vooral een magneet voor het witte fluffy kattenhaar in ons huis.

ikea söderhamn turquoise

Turquoise bleef over. De stof van de turquoise is erg mooi en grof uitgevoerd en de kleur sprak ons ook wel aan, dus deze werd het. Wel hebben vriend en ik tot de dag van vandaag discussies over de kleur van de bank. Ik vind het blauw, vriend vindt het groen. Hoe dan ook, we waren tevreden.

 

marktplaats

Toch bleef ik Marktplaats steeds in de gaten houden. Ik wist dat de bank er ooit in een okergele uitvoering was geweest, dus ik had stiekem de hoop ooit de okergele hoes op de kop te tikken. Zo af en toe kwam er een okergele hoes voorbij, maar dan steeds nét niet de juiste maat. Uiteindelijk was het zover en stond daar een volgens de beschrijving bijna ongebruikte gele hoes in het juiste formaat erop. Ik had leuk contact met de verkoopster en we werden het gauw eens over de prijs. Ook zij heeft een roze muur in huis en was dus dol op de combi okergeel met roze. Vanwege de aanschaf van een uitbreiding van de Söderhamn bank deed ze deze hoes nu weg. Deze zou immers niet meer passen dan en een nieuwe is dus niet meer te koop bij Ikea helaas.

Ikea söderhamn okergeel

after

Het wisselen van de hoezen was best even een klusje, maar het resultaat mag er wezen. De hoezen zijn in prima conditie en waren netjes gewassen en gestreken door de verkoopster. Perfect dus! Ik ben dolblij met mijn okergele bank en vind hem supertof te combineren met de roze muur en – accessories in huis.

Ikea söderhamn okergeel

Ikea söderhamn okergeel

Ikea söderhamn okergeel

Ikea söderhamn okergeel

Ik hoor heel graag wat jullie ervan vinden! Is de metamorfose geslaagd?

2017-09-09T17:20:23+02:0010-09-2017|Styling|5 Comments

5 Comments

 1. Tanja 10 september 2017 at 08:57 - Reply

  Wat mooi! Staat prachtig in je woonkamer!

  • styledbysabine 10 september 2017 at 10:41 - Reply

   Dank je wel!

 2. […] af en toe doe ik zelf een tweedehands aankoop voor mijn interieur (zoals de hoes voor de bank of m’n roze vaas). Toch komt dit niet heel regelmatig voor en ben ik er dus ook niet erg goed […]

 3. Dorien Macquoi 6 november 2018 at 21:55 - Reply

  Waauw! Héél erg geslaagd! Wij denken er ook over ons deze aan te schaffen maar twijfelen over de kwaliteit. Jullie nog steeds tevreden?
  Groetjes,
  Dorien

  • styledbysabine 6 november 2018 at 22:15 - Reply

   Ha Dorien, dank voor je berichtje! Ja, wij zijn nog steeds erg tevreden en hebben de bank nu twee jaar. De hoezen was ik af en toe en dat gaat ook goed. Aanrader!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
badkamer nieuwbouwwoning
Een kijkje in onze badkamer

Toen ik woensdag een foto in Instagram Stories postte met een deel van onze badkamer erop, kreeg ik veel leuke...

Sluiten