Vandaag is de laatste dag van de #linnchallenge en ik moet zeggen dat de 20 dagen echt voorbij gevlogen zijn. In mijn vorige blog over deze challenge vertelde ik al hoe ik een garderobe van slechts 20 items samenstelde en hoe de eerste dagen me bevielen. Vandaag vertel ik je of het me inderdaad zo makkelijk af ging en of er ook nog lastige momenten waren met zo’n minimalistische garderobe.

Makkelijk & minimalistisch

Wat me vooral opgevallen is tijdens deze periode, is dat het eigenlijk heel makkelijk is om zo’n minimalistische garderobe te hebben. Ik ben veel minder tijd kwijt ‘s ochtends met het uitkiezen van m’n outfit, omdat er gewoon een stuk minder keuze is. Verder had ik ook niet perse het idee dat ik er elke dag hetzelfde uitzag. Met 20 items kun je best wel goed variëren als je zorgt dat de stukken onderling goed te combineren zijn. Wel heb ik gemerkt dat ik sommige kledingstukken echt heel vaak aan heb gehad en andere amper. Zo heb ik m’n hysterische en kleurrijke jumpsuit slechts eenmaal gedragen. Het is ook een beetje de fase waar ik momenteel in zit. Ik heb zin in de lente en wil dan graag lichte kleuren dragen, zoals wit en roze. Daardoor bleven sommige kledingstukken wat meer aan m’n rek hangen dan andere.

Ongedragen jas

M’n jas is trouwens helemaal blijven hangen. Vlak voor de challenge begon, kocht ik een fantastisch handgebreid vintage vest, dat ik nog snel aan m’n 20 items toevoegde. Ik heb de afgelopen periode dit dikke vest elke dag als jas gedragen. Tussendoor waren er opeens een paar warme dagen. Op deze dagen heb ik een ander vest als jas gedragen.

Omgaan met wisselende weersomstandigheden

De weersomstandigheden waren dus wel vrij wisselend tijdens de 20 dagen. Van bijna 20 graden en superzonnig, tot aan een halve sneeuwstorm op tweede Paasdag. Alles kwam voorbij. Gelukkig bleek ik daar goed op voorbereid te zijn. Ik werk sowieso altijd graag met laagjes en dat bleek tijdens de challenge dus ook de oplossing. Op een warme dag is m’n lange katoenen witte jurk bijvoorbeeld ideaal, maar deze kan met een wollen legging + wollen shirt eronder en een vest erover ook zelfs op hele koude dagen. Ik denk dus dat veel laagjes in je minimalistische garderobe het meest handig is om op alles voorbereid te zijn. Eén normaal vest bleek bijvoorbeeld wel voldoende en ik had dus helemaal geen truien in m’n garderobe.

Een aantal outfits

minimalistische garderobe
minimalistische garderobe
minimalistische garderobe
minimalistische garderobe

De moeilijke momenten

Waren er dan geen lastige momenten? Ja zeker wel! Ik merkte het eigenlijk vooral aan het einde van de challenge. Normaal vind ik het heel leuk om ‘s avonds in bed alvast een beetje in m’n hoofd outfitjes samen te stellen voor de volgende dag. Dit hield natuurlijk tijdens de challenge snel op. Aan het einde van de challenge miste ik dus eigenlijk best wel die creativiteit van het combineren van allerlei kledingstukken uit m’n kast op allerlei manieren. Zo had ik een heel leuk outfitje in m’n hoofd met een bepaalde broek die zich niet in m’n 20 dagen garderobe bevond. Dat is dan best jammer dat je die niet kunt kiezen.

Bekijk ook de video voor meer outfitinspiratie

Het einde is in zicht

Naar mijn mening is het dus best prima te doen zo’n minimalistische garderobe, maar ben ik er toch weer achtergekomen dat het voor mij echt een stuk creativiteit mist. Het samenstellen van outfits is voor mij echt een soort hobby, waardoor ik dat stuk dus aan het einde heel erg begon te missen. De challenge heeft me dus wel geholpen dit te beseffen én daardoor ben ik m’n eigen kledingkast dus ook weer meer gaan waarderen. Want nu ik bepaalde kledingstukken echt een beetje mis, heb ik minder de neiging om nieuwe dingen te kopen. Ik kan voorlopig weer lekker met m’n eigen kleding aan de slag, na een tijdje op rantsoen te hebben gestaan tijdens de challenge haha.

Mocht je trouwens zo’n Linn kledingrek willen winnen (van de uitgelichte foto), neem dan vanavond een kijkje op mijn Instagram account. Daar heb ik in het kader van deze samenwerking met Brabantia een winactie.

styled by sabine signature

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!