Toen ik een bezoekje bracht aan Show Up 2017 kon ik de stand van Green Lifestyle Store natuurlijk niet zomaar voorbij lopen. Ik kende ze al langer van de mooie planten en raakte in gesprek met de eigenaresse. Van het één kwam het ander en zo kwam dit artikel tot stand, waarbij ik jullie één van hun planten wil laten zien die dit najaar niet mag ontbreken in je urban jungle. Klein voorproefje: deze plant heeft roze details!

 

verse planten inclusief pot

Green Lifestyle Store levert je planten die direct bij de kweker vandaan komen. Zo ben jij gegarandeerd van goede kwaliteit planten, waarvoor je de deur niet uit hoeft. De planten waar je uit kunt kiezen, zijn altijd helemaal volgens de trend van het moment en komen inclusief een bijpassende pot. Ook ideaal om aan iemand cadeau te doen dus. Ze verkopen overigens ook giftcards, mocht je niet kunnen kiezen uit het assortiment.

Een hoop planten die ik zelf in mijn urban jungle heb, kun je ook bij Green Lifestyle Store bestellen, zoals de Monstera, bananenplant en ananasplant. In mijn ervaring heeft het plaatselijke tuincentrum niet altijd de nieuwste trends op plantengebied, maar dan kun je dus goed terecht bij Green Lifestyle Store.

Maranta Fascinator

de maranta fascinator

De plant die ik van Green Lifestyle Store heb ontvangen, is de Maranta Fascinator. De Maranta Kerchoveana had ik al langer in huis, maar de Fascinator variant was nieuw voor me. De plant werd in een grote, stevige doos bezorgd. In de doos is de plant zo verpakt, dat deze niet om kan vallen en goed beschermd is tegen stoten. Ik kon de Maranta dan ook ongeschonden uit de doos halen en omdat de pot er al omheen zat, kon ik hem direct toevoegen aan mijn urban jungle. De pot is overigens een terracotta pot, die er mooi bij past. In de doos vond ik verder een kaartje met informatie over mijn nieuwe aanwinst en tips voor de verzorging ervan.

Green Lifestyle Store

 

Wat de Maranta Fascinator zo bijzonder maakt, zijn de roze nerven in het groene blad. Ik ben dol op de combinatie roze met groen, dus deze plant was direct één van mijn favorieten. Mocht je ook zo’n toffe “pink plant” aan je interieur willen toevoegen, dan volgen hier mijn tips voor de verzorging ervan.

Maranta Fascinator

hoe verzorg je je maranta fascinator?

Standplaats

De Maranta houdt van een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. De mooie kleuren van de bladeren kunnen vervagen, wanneer je hem wel in het zonlicht zet. Ook op een te donkere plaats zal het blad verkleuren, dus houd dit goed in de gaten.

Water geven

De Maranta houdt van een hoge luchtvochtigheid. Dit betekent dat je moet zorgen dat de grond niet uitdroogt, maar pas ook op dat de wortels niet continue nat blijven. Wat voor mij het beste werkt, is om de plant om de 2-3 dagen een klein scheutje water te geven. Zo weet ik zeker dat ik niet teveel geef en kan ik goed checken of de grond nog wel voldoende vochtig blijft tussendoor. De bijgeleverde pot heeft gelukkig een gat in de bodem (en er zit een schotel bij), zodat een teveel aan water weg kan lopen.  In de winter zal 1x per week wat water geven overigens waarschijnlijk voldoende zijn.

Sproeien

Vanwege zijn wens tot een hoge luchtvochtigheid, vindt de Maranta het erg prettig als je zijn bladeren regelmatig sproeit. Ik sproei een aantal andere planten uit m’n urban jungle ook zo’n 2x per week, dus ik neem de Maranta dan ook altijd mee.

Maranta Fascinator

Voeding

Tot nu toe heb ik de Maranta geen extra plantenvoeding gegeven. De volgende keer dat ik mijn planten voeding geef, zal ik hem voor de zekerheid wel meenemen. In de zomer is het sowieso aan te raden om je planten af en toe wat extra voeding te geven.

Stekken

Hoewel ik regelmatig m’n planten stek, heb ik dat bij de Maranta nog niet gedaan. Ik las op internet iets over het “scheuren” om deze te vermeerderen en daar haakte ik eigenlijk een beetje af. Het klonk mij wat ingewikkeld. Vooralsnog houd ik hem dus lekker zoals ie is.

 

Ik ben benieuwd of jij dit plantje al kende én wat je ervan vindt!

 

Dit artikel is een samenwerking met Green Lifestyle Store.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!