De hortensia is een plant waar ik tot twee jaar geleden niet veel mee had. Dat is helemaal anders geworden sinds we naar onze huidige woonplaats verhuisd zijn. De tuinen in ons dorp staan namelijk vol hortensia’s en dat is een prachtig gezicht tijdens de bloeiperiode. Sindsdien heeft de hortensia mijn hart dus een beetje gestolen. Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan een heuse challenge met de hortensia zei ik dan ook direct ja. Ben je benieuwd naar deze uitdaging? Lees snel verder en wie weet ga jij straks wel samen met mij de uitdaging aan!

De hortensiasoorten

Allereerst natuurlijk wat meer informatie over de hortensia. De hortensia komt in twee versies, namelijk de kamerhortensia en de tuinhortensia. Hiervan zijn dan weer een heleboel varianten qua kleur en vorm te verkrijgen. De tuinhortensia wordt in een koude kas of buiten gekweekt en kan dus, zoals de naam doet vermoeden, in de tuin staan. Deze kan tegen een stootje en zal kou, wind en regen dus prima overleven. De kamerhortensia wordt binnenshuis gehouden. Deze wordt gekweekt in een verwarmde kas en doet het goed bij temperaturen tussen 18 en 23 graden.

Vorig jaar had ik al een tuinhortensia. Deze was prachtig, maar was in de winter uiteraard al zijn blad verloren. Ik heb hem enkele weken geleden gesnoeid en sindsdien maakt ie weer allemaal nieuwe knoppen. Te gek hoe deze plant van een paar takken straks weer uitgroeit tot prachtige bloemen.

magical kamerhortensia

De Magical kamerhortensia

De hortensia die ik voor deze challenge heb gekregen, is de Magical kamerhortensia. Deze hortensia voor binnenshuis is verkrijgbaar in twee kleuren; roze en blauw. Deze kleuren zijn de zogenaamde startkleur. De hortensia verandert namelijk in de loop der tijd van kleur. De blauwe wordt als het goed is uiteindelijk dieprood óf donkergroen, dus ik ben heel erg nieuwsgierig. De Magical hortensia is een speciale hortensia die een extreem lange houdbaarheid heeft. De bedoeling is namelijk dat deze hortensia minimaal 150 dagen blijft bloeien. Deze uitdaging wilde ik uiteraard graag aangaan! Ik ben dol op planten en geef je natuurlijk geregeld tips voor de verzorging ervan. Een hortensia zo lang in leven houden in huis moet dus vast ook lukken. De verzorging van deze plant is gelukkig niet moeilijk. Ik geef je alvast wat tips:

Verzorging

De kamerhortensia staat graag op een lichte plaats in huis, maar liever niet in direct zonlicht. Ik heb hem bijvoorbeeld vlakbij een raam staan, maar wel zo dat ie niet kan verbranden door de felle zon. Geef hem geregeld wat water, zodat de grond steeds iets vochtig blijft. Het belangrijkste is dat de grond niet uitdroogt. De pot die ik bij de hortensia heb gekregen, is een speciale pot met watermeter. Dit is een goede manier om te controleren of je goed zit qua waterpeil. Maar ook zonder deze pot is de hortensia gelukkig geen lastige plant en kun je hem met een beetje aandacht prima onderhouden.

Een bloeiende plant als de hortensia kun je het beste regelmatig wat plantenvoeding geven. Normaal geef ik mijn planten in de voorjaars- en zomerperiode eens per maand voeding, maar de hortensia mag je best tweemaal per maand wat voeding geven.

magical kamerhortensia

De 150 dagen challenge

Met mijn Magical kamerhortensia ga ik dus de “150 dagen challenge” aan. Het doel is om hem minimaal 150 dagen in leven te houden (en het liefst ga ik natuurlijk voor 200 ;)). Extra leuk is, dat ik 3 van mijn volgers ook de kans mag geven om aan deze challenge mee te doen. Het lijkt me onwijs tof om samen deze uitdaging aan te gaan en te kijken of wij de hortensia inderdaad 150 dagen lang in ons huis kunnen laten bloeien. Wil jij met mij meedoen? Volg mij dan op Instagram en laat een reactie achter onder de foto van de winactie. De winactie start vanavond 20 april om 20 uur en je kunt meedoen tot 20 uur op maandagavond 23 april. De 3 winnaars worden dinsdag bekend gemaakt.

Vind je mijn blog leuk en wil je me op eenvoudige wijze steunen? Mijn blogs bevatten geregeld affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij merkt hier zelf verder niks van). Ook kun je mijn partnerlink gebruiken als je iets bij Bol.com wilt bestellen (deze vind je bovenaan in het menu). Alvast heel erg dank hiervoor!